fbpx

Inovasi ‘meletup’ putu halba coklat, keju

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Noor Sarimatuakhma menunjukkan putu halba asli serta keju, coklat di gerainya di Kampung Raja, Besut semalam.

BESUT – Inovasi seorang peniaga mencipta putu halba coklat dan keju membuahkan hasil apabila makanan tradi­sional tersebut laris terjual sehingga mencecah 30 kilogram (kg) sehari sejak akhir bulan lalu. Noor Sarimatuakhma Mohamad, 41, berkata, dia mula menjual putu halba sejak dae­rah ini mula dilanda banjir pada 26 November lalu. “Selain putu halba asli yang dimakan bersama kelapa parut, kali ini saya memperkenalkan perisa coklat dan keju bagi menawarkan kelainan kepada pelanggan. “Alhamdulillah, jualan putu halba saya meningkat berkali ganda dengan…

 

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI