fbpx

Bawa 10 tan rempah ke Tanah Suci

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
SEBAHAGIAN jemaah haji Malaysia yang menikmati hidangan di salah sebuah kafe di bangunan penginapan di Mekah.

MEKAH – Sebanyak 10 tan bahan asas masakan yang terdiri daripada rempah ratus pracampur digunakan dalam penyediaan makanan untuk jemaah haji atau duyufurrahman tahun ini. Pengarah Operasi Kate­ring, Lembaga Tabung Haji (TH) Rashidi Razali@Ghazali berkata, bahan itu diproses di Malaysia sebelum dihantar ke Mekah. Katanya, proses penyediaan dan penghantaran semua rempah dan bahan pracampur ini mengambil masa dua bulan lebih awal bagi memastikan ia dapat digunakan pada musim haji nanti. “Bahan ini dihantar ke Mekah menggunakan jalan laut.Rempah pracampur berbentuk…

 

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI