fbpx

Tomyam ganja Thailand lebih lazat, enak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
PELANCONG Malaysia diminta berhati-hati pilih makanan kerana banyak bercampur kanabis di Thailand. - GAMBAR HIASAN

KANGAR – Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) Perlis mendedahkan terdapat makanan seperti tomyam dan sup di Thailand telah dicampur daun ganja sebagai penambah rasa yang boleh menyebabkan pelancong ‘ketagih’ untuk menikmati semula hidangan itu. Hasil risikan pihak berkuasa, dadah jenis ganja di negara jiran itu juga dijual dalam bermacam produk sama ada dalam bentuk cecair minuman seperti kopi ganja dan minuman tenaga selain dalam bentuk minyak iaitu minyak hashish (minyak kanabis). Pengarah AADK Perlis, Khairul Anwar Ahmad berkata, rakyat Malaysia yang…

 

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI