fbpx

‘Food reviewer’ boleh gemuk jika tiada ilmu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Gambar hiasan.

PETALING JAYA – Pencipta kandungan yang memfokuskan tentang ulasan makanan perlu mempunyai ilmu bagi mengelak mereka terjerat dengan penyakit termasuk obesiti. Nasihat itu disuarakan Pe­ngarah Pusat Jaminan Kualiti, Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof Dr. Amin Ismail yang berkata, kerjaya sebagai food reviewer bukan sahaja memperkenalkan sesuatu makanan, malah mampu mempengaruhi orang ramai untuk mencuba makanan tersebut. “Kerjaya ini sangat baik kerana terdapat banyak makanan menarik dan unik di Malaysia untuk diperkenalkan kepada orang ramai. “Walau bagaimanapun, mereka seharusnya mempunyai sekurang-kurang…

 

 

Sila Log Masuk atau Langgan untuk membaca berita sepenuhnya

 

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI