TERKINI

Panik lihat polis trafik, lelaki pecut kereta sebelum terbalik

Panik lihat polis trafik, lelaki pecut kereta sebelum terbalik

13/09/2017 8:06pm


Gambar hiasan


LAHAD DATU - Akibat panik dan takut kerana tidak memiliki dokumen pengenalan diri yang sah, seorang lelaki bertindak memecut laju keretanya bagi mengelak daripada pemeriksaan polis trafik sebelum kereta itu hilang kawalan lalu terbalik di jalan Kilometer 2 Lahad Datu-Tawau di sini, pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Lahad Datu Asisten Komisioner Hamzah Ahmad berkata dalam kejadian 9 pagi itu anggota penguat kuasa trafik sedang menjalankan pemeriksaan kereta di hadapan Pasar Rakyat sebelum kereta jenis Proton Saga dipandu lelaki berusia 40-an itu memecut laju dan hampir melanggar anggota bertugas.

"Anggota trafik kemudiannya bertindak mengejar kenderaan itu dan apabila sampai di hadapan kem askar, pemandu telah hilang kawalan terhadap kereta," katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Menurutnya, lelaki itu telah ditahan selepas turut didapati tidak memiliki lesen kereta.

Hamzah berkata, kes itu disiasat mengikut Seksyen 42 Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu secara melulu dan berbahaya. - Bernama

Rencana Utama!»

Jana 5 kilowatt kuasa hidroelektrik

SISTEM vorteks bergantung sepenuhnya kepada pusaran air sungai berbanding konsep kitaran kincir air yang terdapat pada empangan jana tenaga lain.

GenK»

Lahirkan artis seni muda berciri usahawan

MUHAMMAD AFIQ menggunakan bilik inkubator yang disediakan kepadanya untuk berkarya.

Varia!»

TeknologiVeggie Factory pertanian masa depan

Teknologi Veggie Factory yang terdapat di Taman Teknologi Malaysia, Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Process time in ms: 32