TERKINI

Rakyat Malaysia terlibat dalam pelanggaran kapal di Singapura

Rakyat Malaysia terlibat dalam pelanggaran kapal di Singapura

13/09/2017 2:22pm


Kejadian dilapor berlaku ketika kapal korek itu sedang berlepas dari laluan barat sementara kapal tangki itu sedang menuju laluan timur.


SINGAPURA - Seorang rakyat Malaysia adalah antara 12 anak kapal korek JBB DE RONG 19 yang didaftar di Republik Dominika yang berlanggar dengan sebuah kapal tangki yang didaftar di Indonesia KARTIKA SEGARA di perairan Singapura kira-kira 1.7 batu nautika barat daya Sisters Island.

Pelanggaran menyebabkan kapal korek itu separuh tenggelam.

Pihak Berkuasa Maritim dan Pelabuhan Singapura (MPA) yang dimaklumkan mengenai kejadian itu kira-kira 12.40 tengah malam berkata, 11 lagi anak kapal itu merupakan warga China.

MPA berkata, tujuh daripada anak kapal telah dibawa untuk rawatan di Hospital Umum Singapura sementara lima lagi tidak dapat dikesan.

MPA berkata, 26 orang anak kapal KARTIKA SEGARA tidak mengalami sebarang kecederaan.

Kejadian dilapor berlaku ketika kapal korek itu sedang berlepas dari laluan barat sementara kapal tangki itu sedang menuju laluan timur. - Bernama

Rencana Utama!»

Jana 5 kilowatt kuasa hidroelektrik

SISTEM vorteks bergantung sepenuhnya kepada pusaran air sungai berbanding konsep kitaran kincir air yang terdapat pada empangan jana tenaga lain.

GenK»

Lahirkan artis seni muda berciri usahawan

MUHAMMAD AFIQ menggunakan bilik inkubator yang disediakan kepadanya untuk berkarya.

Varia!»

TeknologiVeggie Factory pertanian masa depan

Teknologi Veggie Factory yang terdapat di Taman Teknologi Malaysia, Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Process time in ms: 47