TERKINI

Buaya seberat 300 kilogram ditemui dalam ladang kelapa sawit di Miri

Buaya seberat 300 kilogram ditemui dalam ladang kelapa sawit di Miri

13/08/2017 2:23pm


Buaya yang berjaya ditangkap APM Miri semalam.


MIRI - Seekor buaya sepanjang empat meter serta seberat 300 kilogram ditemui di sebuah ladang kelapa sawit di Kampung Labau, Sibuti, 60 kilometer (km) dari sini petang semalam.

Pegawai Angkatan Pertahanan Awam (APM) Miri, Kapten Mohamad Hazle Shah Hamid berkata, hasil maklumat yang diterima daripada Perbadanan Perhutanan Sarawak (SFC), APM Miri bergegas ke lokasi kejadian dan tiba di sana pada 2.30 petang.

"Buaya tersebut ditemui di kawasan ladang kelapa sawit berhampiran dengan anak sungai," katanya dalam kenyataan ringkas di sini hari ini.

Menurutnya, SFC telah meminta bantuan APM Miri untuk memindahkan buaya berkenaan menggunakan lori tiga tan milik APM Miri untuk dibawa ke Taman Buaya Miri di Kuala Baram.

Untuk rekod, Taman Buaya Miri yang juga mini zoo terletak 50km dari pusat bandar raya, menempatkan pelbagai spesies buaya dan binatang. - Bernama

Rencana Utama!»

LOST in KL cabar adrenalin peserta

SAAT sedang cuba menyelesaikan misteri permainan, kedua-dua pengunjung ini terkejut apabila melihat kelibat hantu yang dipenuhi darah dan sedang menjerit dengan kuat.

Process time in ms: 32