NEGARA

Penjawat awam merokok tidak layak

Penjawat awam merokok tidak layak


PENJAWAT awam yang tidak merokok layak dipertimbangkan untuk menerima Anugerah Khidmat Cemerlang Negeri Sembilan. – Gambar hiasan


SEREMBAN – Tidak merokok dan memiliki indeks jisim badan (BMI) yang unggul mungkin menjadi kriteria dalam pemilihan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang di Ne­geri Sembilan dalam kalangan penjawat awam.

Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohamad Hasan (gambar kecil) berkata, langkah itu bukan bersifat menindas tetapi dilihat lebih adil dalam memastikan hanya kakitangan yang boleh dicontohi layak menerima anugerah itu.

“Saya hendak membuat satu cadangan bagi membolehkan penjawat awam di Negeri Sembilan yang layak menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang mestilah bukan daripada kalangan perokok tetapi memiliki BMI yang baik,” katanya pada sidang akhbar sempena Majlis Penyampaian Hadiah Pertandingan Anugerah Medan Selera Peringkat Negeri Sembilan di sini semalam.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Rencana Utama!»

Orang-Orang Drum Theatre pilihan juri

AKSI pasukan Orang-Orang Drum Theatre berjaya memukau barisan juri sehingga dinobatkan sebagai juara keseluruhan.

Stailo!»

Perlahankan bisnes sempena Ramadan

Bidang fesyen mula diceburi oleh Sharifah Shawati pada awal tahun 2016.

Varia!»

Jasa Jalan Persekutuan

JALAN PERSEKUTUAN dibina pada tahun 1880 menjadi tulang belakang sebagai jalan alternatif. sistem rangkaian jalan raya di negara ini sebelum terbinanya lebuh raya.

Process time in ms: 31