NEGARA

Penjawat awam merokok tidak layak

Penjawat awam merokok tidak layak


PENJAWAT awam yang tidak merokok layak dipertimbangkan untuk menerima Anugerah Khidmat Cemerlang Negeri Sembilan. – Gambar hiasan


SEREMBAN – Tidak merokok dan memiliki indeks jisim badan (BMI) yang unggul mungkin menjadi kriteria dalam pemilihan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang di Ne­geri Sembilan dalam kalangan penjawat awam.

Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohamad Hasan (gambar kecil) berkata, langkah itu bukan bersifat menindas tetapi dilihat lebih adil dalam memastikan hanya kakitangan yang boleh dicontohi layak menerima anugerah itu.

“Saya hendak membuat satu cadangan bagi membolehkan penjawat awam di Negeri Sembilan yang layak menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang mestilah bukan daripada kalangan perokok tetapi memiliki BMI yang baik,” katanya pada sidang akhbar sempena Majlis Penyampaian Hadiah Pertandingan Anugerah Medan Selera Peringkat Negeri Sembilan di sini semalam.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Rencana Utama!»

Jana 5 kilowatt kuasa hidroelektrik

SISTEM vorteks bergantung sepenuhnya kepada pusaran air sungai berbanding konsep kitaran kincir air yang terdapat pada empangan jana tenaga lain.

GenK»

Lahirkan artis seni muda berciri usahawan

MUHAMMAD AFIQ menggunakan bilik inkubator yang disediakan kepadanya untuk berkarya.

Varia!»

TeknologiVeggie Factory pertanian masa depan

Teknologi Veggie Factory yang terdapat di Taman Teknologi Malaysia, Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Process time in ms: 32