NEGARA

Ibu kelar bayi didakwa

Ibu kelar bayi didakwa


Fadilah dihadapkan ke Mahkamah Majistret Kota Bharu semalam atas tuduhan membunuh bayinya bulan lalu.


KOTA BHARU – Seorang wanita yang dituduh mengelar leher bayi perempuannya berusia dua bulan dengan pisau pemotong sayur hingga mati di sebuah rumah di Kuarters Jurutera, Kem Desa Pahlawan Kok Lanas di sini pada awal bulan ini didakwa di Mahkamah Majistret di sini semalam.

Tertuduh, Fadilah Mohd. Zain, 32, hanya mengangguk faham selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Mohd. Azrul Hasyimi Muhammad.

Bagaimanapun, tiada se­barang pengakuan direkod­kan daripada wanita terbabit yang dilihat tenang se­masa mendengar pertuduhan tersebut.

Turut hadir ke mahkamah bagi mendengar prosiding itu ialah suami tertuduh bersama ahli keluarganya.

Ketika prosiding ditangguhkan selama kira-kira 20 minit, suasana bertukar hiba apabila keluarganya datang memeluk Fadilah sambil mengalirkan air mata termasuk dua anaknya berusia enam dan 11 tahun.

Mengikut pertuduhan, Fadilah didakwa membunuh Nur Areesa Sofea Jiry di dalam sebuah rumah beralamat di Blok 1381-8, Tingkat 2 Kuarters Jurutera, Kem Desa Pahlawan Kok Lanas di sini di antara pukul 1 hingga 2 petang, 4 Februari lalu.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

Rencana Utama!»

Ukiran kayu cerminan kisah nenek moyang

Samri mengambil masa antara tiga minggu hingga dua bulan untuk menyiapkan sesebuah karya.

GenK»

Pelajari kemahiran ikhtiar hidup

AKTIVITI penjelajahan hutan memberi peluang kepada peserta beriadah sambil melihat keindahan alam semula jadi yang terdapat di sekitar Hutan Lipur Sungai Tua.

Varia!»

Getaran simbolik karya Mad Anuar

MAD ANUAR mengambil masa hampir empat tahun untuk menyiapkan arca Perentas Ribut No. 18.

Process time in ms: 31