NEGARA

Tiga beranak maut dirempuh Frontier

Tiga beranak maut dirempuh Frontier


SAMSUL dan Sumarte (kiri.)


SHAH ALAM - Tiga beranak maut apabila kereta Perodua Kancil yang dinaiki mereka dirempuh sebuah kenderaan pacuan empat roda, Nissan Frontier di Kilometer 53.7, Jalan Klang-Teluk Intan berhampiran Kampung Terap, Kuala Selangor semalam.

Dalam kejadian pada pukul 1.15 petang itu, kereta yang dipandu oleh Penolong Pensyarah Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS), Samsul Hamid, 30, yang sedang dalam perjalanan menghala Tanjung Karang dirempuh Frontier berkenaan secara berdepan.

Samsul dan isterinya, Sumarte Jaha, 28, yang hamil lima bulan dan merupakan Penolong Pendaftar Universiti Teknologi Mara (UiTM), Shah Alam, meninggal dunia di Hospital Tanjung Karang manakala anak lelaki mereka Ammar Firdauz, 3, mati ketika dalam perjalanan ke hospital.

Ketua Trafik dan Ketenteraman Awam Selangor, Supritendan Che Hussin Omar ketika dihubungi memberitahu, kenderaan pacuan empat roda yang dipandu seorang lelaki berusia 23 tahun itu dalam perjalanan dari Tanjung Karang menuju ke Kuala Selangor.

Rencana Utama!»

Gedung lebih 3,000 karya seni tempatan

Bangunan BSN terletak di Jalan Temerloh, Off Jalan Tun Razak bersebelahan Istana Budaya, Kuala Lumpur.

Varia!»

Mengimbau sejarah seni bina negara

Chee Cheong berharap pameran ini dapat mengiktiraf peranan dan sumbangan golongan arkitek dalam membangunkan negara satu ketika dahulu.

Process time in ms: 31