SUKAN

ISN permulaan untuk kecemerlangan

INSTITUT Sukan Negara (ISN) perlu dilihat sebagai institusi yang menyediakan pelbagai perkhidmatan berkaitan sains sukan kepada atlet negara dan bukan sekadar 'pusat urut' untuk atlet.

Hoki: Skuad remaja menimba pengalaman di bumi Australia

EMPAT siri perlawanan persahabatan di Australia akan menjadi pentas terbaik buat skuad hoki remaja negara menimba pengalaman menjelang Kejohanan Hoki Piala Sultan Johor (SOJC) bulan depan, lapor MUHAMMAD ZUHAILY BADLISHAH.

Perjuangan Malaysia bermula

SEBAIK tirai temasya Sukan Asia 2014 di Incheon, Korea Selatan dibuka hari ini, tumpuan negara pastinya kepada kemampuan atlet Malaysia mencapai sasaran lapan pingat emas yang ditetapkan Majlis Olimpik Malaysia (MOM).

Kecederaan Boon Heong tidak membimbangkan

PEMAIN beregu badminton negara, Tan Boon Heong percaya kecederaan otot pada paha kanannya akan pulih sebelum acara berpasukan Sukan Asia 2014 bermula esok.

Gary, Brendan mendapat perhatian Dollah

INCHEON - Ketua jurulatih Harimau Malaya, Dollah Salleh berkemungkinan besar akan mengunakan khidmat pemain tengah Harimau Muda A, Gary Steven dan pemain pertahanan, Brendan Gan Seng Ling (gambar) bagi membantu skuad kendaliannya menghadapi cabaran pada Piala Suzuki AFF 2014 di Singapura dan Vietnam dari 22 November hingga 20 Disember nanti.

Pingat emas Olahragawati Sukma ditarik balik

PINGAT emas yang dimenangi Olahragawati Sukan Malaysia (Sukma) Perlis 2014, Jenilie Empera (gambar) dalam acara angkat berat wanita bagi kategori tidak melebihi 75 kilogram (kg) ditarik balik selepas beliau didapati mengambil dadah terlarang jenis steroid.

Badminton: China tetap halangan Malaysia

KEHADIRAN dua pemain utama China, Lin Dan dan Chen Long pada Sukan Asia 2014 di Incheon, Korea Selatan yang akan membuka tirai secara rasminya hari ini harus dilihat sebagai ancaman utama buat skuad badminton negara.

Jangan terlalu yakin - Norshahruddin

"JANGAN terlalu yakin ketika beraksi dan bermainlah untuk menaikkan martabat negara."

Tae-Hwan mahu sekat penguasaan Sun Yang

INCHEON - Jaguh renang Korea Selatan, Park Tae-Hwan hanya akan menyertai acara gaya bebas pada Sukan Asia 2014 dan dia kini gigih melakukan persiapan dalam usahanya untuk menyaingi juara Olimpik dari China, Sun Yang.

Tindakan Arab Saudi pinggirkan atlet wanita dianggap sebagai diskriminasi

INCHEON - Pegawai tertinggi Sukan Asia bingung dengan tindakan Arab Saudi yang tidak menyenaraikan atlet wanita beraksi pada temasya sukan empat tahun sekali itu.

Lagi/More

Varia!»

Ketokohan Bapa Perbankan Islam

YANG di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah (kanan) menyampaikan Anugerah Diraja Kewangan Islam kepada Abdul Halim di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 15