SUKAN

Jerman gugup

JUARA Piala Dunia 2014, Jerman tidak boleh memandang mudah saingan yang bakal diberikan Slovakia pada pusingan kalah mati kejohanan Euro 2016 di Stade Pierre-Mauroy awal pagi esok.

Sepanyol sedia gempur Itali

PARIS Pemain tengah Sepanyol, Koke optimis skuad La Roja kini bersedia sepenuhnya menjelang aksi menentang Itali dalam pusingan kalah mati Euro 2016 yang dijadualkan awal pagi Selasa ini.

Kane jawab semua kritikan

PARIS Penyerang England, Harry Kane menjawab semua kritikan pelbagai pihak yang dilemparkan terhadapnya selepas dilihat beraksi longlai tanpa menjaringkan sebarang gol pada kempen Euro 2016 di Perancis ketika ini.

'Ireland masih simpan dendam'

PARIS Bekas pertahanan Perancis, William Gallas mengingatkan skuad Didier Deschamps supaya berwaspada terhadap dendam yang masih belum dilupakan Republik Ireland menjelang aksi kalah mati Euro 2016.

Chile miliki mentaliti sebagai pemenang Pizzi

PARIS Jurulatih Chile, Juan Antonio Pizzi memuji pasukannya kerana mempamerkan permainan cemerlang untuk terus mempertahan gelaran Copa America Centenario apabila beraksi pada pentas final menentang Argentina di Stadium MetLife, New Jersey esok.

Kepimpinan SAM kekalkan kedudukan untuk dua tahun lagi

TIADA perubahan pada barisan kepimpinan Persatuan Penulis-Penulis Sukan Malaysia (SAM) apabila kesemua ahli jawatankuasa menang tanpa bertanding pada pemilihan bagi penggal 2016-2018 di Petaling Jaya semalam.

Pemilihan MOM ditangguh setahun

PEMILIHAN Lembaga Eksekutif Majlis Olimpik Malaysia (MOM) yang dijadualkan tahun depan ditangguh selama setahun, demikian diumumkan oleh Presidennya, Tan Sri Tunku Imran Tuanku Ja'afar.

Process time in ms: 16