SUKAN

United pecat Moyes

MANCHESTER - Manchester United mengambil keputusan drastik untuk memecat pengurus, David Moyes selepas 10 bulan menggantikan tempat Alex Ferguson yang bersara.

PBNJ lucut jawatan On serta-merta

TIGA hari selepas insiden di Stadium Majlis Perbandaran Pasir Gudang, Johor, Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) mengambil tindakan drastik apabila melucutkan jawatan On Jabbar sebagai pengurus Johor Darul Takzim II (Johor DT II).

Polis mula buat siasatan insiden tumbuk pengadil

POLIS telah mengambil keterangan pengurus pasukan Johor Darul Takzim II (Johor DT II), On Jabbar berhubung insiden kekasaran terhadap pengadil, Sukri Abdul Rahman.

Gergasi Merah elak tumbang di Shah Alam

SELANGOR tidak rela kecundang di laman sendiri ketika melayan kunjungan Maziya Sports & Recreation dalam aksi terakhir Kumpulan F kempen Piala AFC di Stadium Shah Alam malam ini.

Alternatif Harimau Malaya

PENGENDALI sementara Harimau Malaya, Datuk Ong Kim Swee mempunyai alasan tidak menyenaraikan Nazrin Nawi dalam senarai pelatih menjelang aksi persahabatan menentang Filipina di Cebu, Ahad ini.

'Saya tak hambur kata-kata kesat'

PENYERANG import Sarawak, Muamer Salibasic bersedia bersemuka dengan tonggak Kelantan, Mohd. Fitri Omar.

Malaysia terima penghormatan UCI

STATUS Malaysia selaku penganjur kejohanan yang cemerlang sekali lagi mencapai titik kejayaan apabila dipilih oleh Kesatuan Berbasikal Antarabangsa (UCI) untuk menjadi tuan rumah Kejohanan Sedunia Basikal Dalam Dewan 2015 (UCIICWC 2015).

MHC didakwa 'main drama'

TINDAKAN Konfederasi Hoki Malaysia (MHC) yang tidak memaklumkan mengenai pembatalan aksi persahabatan menentang Perancis kepada ketua jurulatih, Muhammad Dhaarma Raj Abdullah menimbulkan tanda tanya kepada pemerhati sukan hoki tempatan.

Bayern tetap hormati Real

MADRID - Jurulatih Bayern Munich, Pep Guardiola enggan memandang rendah kemampuan Real Madrid pada aksi separuh akhir pertama Liga Juara-Juara di Stadium Santiago Bernabeu awal pagi esok.

City pantau kecederaan Silva

MANCHESTER - Pengurus Manchester City, Manuel Pellegrini berharap kecederaan kaki yang menimpa David Silva tidak begitu serius.

Lagi/More

Rencana Utama!»

Harga teripang kering RM500 sekilogram untuk sektor akuakultur

KEPUTUSAN fasa pertama pembiakan Holothuria Scabra bakal mempengaruhi tindakan kerajaan untuk memasukkannya ke dalam sektor akuakultur di peringkat kebangsaan.

Varia!»

Ilmu sains dalam Islam dibukukan

MUHAMAD KAMAL (empat dari kanan), Mohd. Khairi (lima dari kiri) dan Mahmood Zuhdi (dua dari kanan) bersama para penyelidik yang terlibat dalam penerbitan buku tersebut.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 0