VARIA

Durian sumber kekayaan baharu

DURIAN mempunyai pengaruh yang besar dalam kehidupan manusia. Ia meliputi semua aspek yang berkaitan dengan pemakanan dan pemprosesan dalam memenuhi kehendak pasaran.

Strategi popularkan nasi maghoh ngaat

POPULARITI nasi maghoh ngaat (nasi marah sangat) yang dipopularkan oleh Aleesya Cafe menyebabkan hampir setiap hari, pelanggan tidak putus-putus mengunjungi kafe yang terletak di Taman Permai Jaya, Batu 2 , Jalan Air Putih, Kemaman, Terengganu itu. Selain penduduk setempat, ada yang datang dari jauh termasuklah Kuantan, Pahang semata-mata untuk menikmati kelazatan Nasi Maghoh Ngaat.

Ambil segelas susu dalam sarapan

Menikmati menu sarapan seperti nasi lemak atau mi goreng sememangnya menjadi pilihan rakyat Malaysia namun ia perlu ditambah dengan segelas susu bagi membantu memenuhi keperluan tenaga dan nutrien harian.

Tiada kompromi pada isu-isu agama Islam

ADA tanda-tanda bahawa umat Islam sedang menghadapi desakan dan tekanan supaya bersikap apologetik atau rasa bersalah ekoran isu kedai dobi hanya untuk Muslim di Johor dan Perlis baru-baru ini.

Tubuh segar, minda cergas

JADUAL harian Lau Mun Lay, 42, sentiasa padat dan memenatkan.

Penyatuan budaya semarak ulang tahun ke-60 Malaysia dan Jepun

UCAPAN hajimemashite dan konnichiwa menghiasi bibir dua gadis penyambut tetamu yang sedia menanti di pintu gerbang sebagai tanda menyambut ketibaan pengunjung pada program Publika Sama-Sama Bon Odori di ibu kota baru-baru ini.

Restoran digital pertama Pizza Hut

PENGENDALI rangkaian restoran Pizza Hut Malaysia (Pizza Hut), QSR Brands (M) Holdings Bhd., memperkenalkan sebuah restoran konsep digital yang diperbaharui dan aplikasi mudah alih baharu di Sunway Pyramid, Petaling Jaya, Selangor baru-baru ini.

Terpedaya akibat skim cepat kaya

DI Malaysia, isu penipuan dalam pelbagai skim perniagaan dan melibatkan personaliti ternama adalah hal yang tidak pernah selesai. Pada tahun 1990-an, kita terdengar mengenai skim cepat kaya yang telah menarik ribuan orang untuk turut serta.

Yoga gaya hidup baharu di Myanmar

SUATU masa dahulu, penduduk Yangon di Myanmar yang gemarkan yoga akan melakukan senaman itu di halaman rumah mereka. Kadangkala, ketika sedang melakukan latihan itu, seekor kambing tiba-tiba sahaja melintas di hadapan mereka.

Remaja, wanita, netizen pacu ekonomi digital

JIKA diteliti, terdapat tiga kumpulan utama yang menjadi jentera penggerak kepada ekonomi digital yang berkembang dengan pantas dan dinamik pada era ini.

Process time in ms: 32