VARIA

Corat-coret bola sepak Malaysia

SEMANGAT cintakan sukan bola sepak telah membawa kepada pertemuan enam individu ini untuk menghasilkan sebuah naskhah berjudul Retro Bola Sepak.

Minarwan, Sharon ceburi dunia penyiaran

"SAYA berasa teruja dan gembira apabila diberi peluang untuk membawa obor pada pusingan akhir bersama legenda-legenda sukan yang lain sempena pembukaan Sukan SEA 2017 di tanah air sendiri.

Thunbergia erecta dekorasi laman kediaman

Spesies Thunbergia erecta daripada keluarga tumbuhan Acanthaceae sangat menarik untuk dijadikan tanaman hiasan kerana ia berbunga cantik.

Getaran simbolik karya Mad Anuar

NAMA Mad Anuar Ismail, 65, dalam bidang seni bina arca di negara ini tidak perlu diperkenalkan lagi.

Makanan tempatan berasaskan sup

PELBAGAI jenis makanan tempatan terutamanya yang berasa pedas, masam dan manis mencerminkan identiti serta keunikan masyarakat di negara ini.

Cabaran menangani kumpulan Melayu ateis

TIDAK semena-mena, masyarakat Islam di Malaysia gempar dengan isu kewujudan kumpulan Melayu ateis yang tidak percayakan Tuhan.

Aceh tawar destinasi pelancongan halal

Selepas merangkul anugerah dalam Pertandingan Pelancongan Halal Kebangsaan (KPHN) baru-baru ini, Aceh terus mengorak langkah dalam membangunkan industri pelancongan halal bertaraf dunia.

Platform memiliki kereta impian

PADA hari ini, memiliki kereta boleh dianggap sebagai suatu keperluan dan bukannya kehendak semata-mata.

Kembara kerjaya zon selatan

PROGRAM Kembara Kerjaya Train Ride 2.0 bagi zon selatan anjuran Kementerian Sumber Manusia akan bermula dari stesen kereta api Kuala Lumpur ke stesen kereta api Seremban (Negeri Sembilan), Kluang (Johor) sebelum berakhir di stesen Pulau Sebang, Melaka.

Sekolah Lestari pupuk pelajar cintai alam sekitar

KESEDARAN untuk menjaga persekitaran perlu dipupuk dari akar umbi bagi menjamin kelestarian sumber alam buat generasi akan datang.

Process time in ms: 15