VARIA

Peka perubahan sikap anak-anak elak dibuli

KEJADIAN buli perlu dipandang serius kerana ia bukan sahaja mengganggu emosi mangsa tetapi turut mencederakan dan meragut nyawa jika tiada sebarang usaha dilakukan.

De'Wajah buka perniagaan dalam talian

MENYINGKAP susur galur jenama De’Wajah dalam bidang kecantikan dan kosmetik, sukar untuk dinafikan pelbagai kejayaan yang telah dicapai sejak ia mula diasaskan pada tahun 1996.

Mengimbau sejarah seni bina negara

SEMPENA meraikan sambutan bulan kemerdekaan yang ke-60 tahun ini, satu pameran seni bina sedang berlangsung di Galeri Petronas sehingga 30 Julai ini.

Reebok Spartan medan uji keupayaan diri

PERLUMBAAN Reebok Spartan bukanlah satu perkara yang asing di negara ini khususnya kepada penggemar acara lasak itu.

Seni kulinari pemikat selera

Restoran dan Kafe HQ Headquarters (HQ) yang terletak di Kulim Avenue, Taman Teknologi Tinggi Kulim (KHTP), Kedah antara lokasi tumpuan ramai menjamu selera.

Kampung Naga pegang teguh adat resam

beberapa orang pengunjung kelihatan penat dan lelah selepas mengunjungi Kampung Naga yang terletak di Kabupaten Tasikmalaya, Wilayah Jawa Barat, Indonesia.

Penjajahan secara kawalan jauh

TAHUN 2017 dan mendatang merupakan tahun yang amat mencabar kepada seluruh warga dunia. Pelbagai cabaran dan halangan terpaksa dihadapi sama ada berkaitan dengan politik, sosial dan ekonomi. Malaysia juga tidak terkecuali dalam menghadapi cabaran dan dugaan ini.

PKS disaran ceburi ekonomi berasaskan digital

ZON Perdagangan Bebas Digital (DFTZ) di negara ini boleh dikatakan sebagai yang terawal di dunia.

Keindahan telekung sulaman halus

MENUTUP aurat merupakan aspek penting dalam agama Islam apatah lagi ketika bersolat. Bagi memenuhi keperluan tersebut, terdapat pelbagai jenis telekung di pasaran.

Akhbar masih medium iklan terbaik

SEDIKIT masa dulu, pengiklanan akhbar digambarkan sebagai sudah berakhir sementelah jualan surat khabar di seluruh dunia sedikit demi sedikit menurun. Ramai menghukum pengiklanan arus perdana tidak lagi memberi impak sekali gus mendabik dada kononnya pengiklanan online terutama di media-media sosial lebih berkesan.

Rencana Utama!»

Jual lebih 300 pinggan mi sotong sehari

Trak makanan digunakan untuk mengangkut barangan dari rumah ke restoran dan menghantar tempahan makanan kepada pelanggan.

Stailo!»

Elemen fesyen dalam bidang hiasan dalaman

Delicado (tiga dari kanan) ketika melancarkan koleksi Baia di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur baru-baru ini.

Varia!»

Peka perubahan sikap anak-anak elak dibuli

KAUNSELING perlu dilakukan untuk memulihkan semangat mangsa buli agar mereka lebih berkeyakinan. – Gambar hiasan

Process time in ms: 31