TERKINI

Suami isteri jadi sindiket dadah diberkas

GEORGE TOWN - Polis membongkar satu sindiket memproses dan mengedar dadah membabitkan sepasang suami isteri di kawasan tempat meletak kereta sebuah pangsapuri di Perai dekat sini Isnin lalu.

Bekas penolong jurutera kanan JKR didakwa ubah wang haram RM1.13 juta

ALOR SETAR - Bekas penolong jurutera kanan Jabatan Kerja Raya (JKR) Kuala Muda/Sik didakwa di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas pertuduhan melibatkan diri dalam pengubahan wang haram berjumlah RM1.13 juta Januari lalu.

Maik agih RM102.5 juta untuk bantu asnaf

TUMPAT - Sebanyak RM102.5 juta wang zakat telah diagihkan Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (Maik) bagi membantu golongan asnaf di negeri ini.

Seorang pembancuh air dituduh hantar gambar lucah kepada wanita

JOHOR BAHRU - Seorang pembancuh air dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas lima pertuduhan menghantar gambar lucah melalui aplikasi WhatsApp ke atas seorang wanita, tiga tahun lalu.

Rafizi kekal penjara 18 bulan kerana dedah maklumat 1MDB

KUALA LUMPUR - Mahkamah Tinggi di sini sebentar tadi mengekalkan hukuman dan sabitan penjara 18 bulan terhadap Ahli Perlimen Pandan, Mohd. Rafizi Ramli kerana mendedahkan laporan pengauditan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) Mac tahun lalu.

23 PATI termasuk seorang kanak-kanak ditahan dalam serbuan di dua buah rumah kongsi di Bandar Puncak Alam

SHAH ALAM - Seorang kanak-kanak perempuan antara 23 orang pendatang asing tanpa izin (PATI) yang ditahan oleh Jabatan Imigresen Selangor dalam serbuan ke atas dua buah rumah kongsi di Bandar Puncak Alam, di sini, awal pagi tadi.

Provokasi menerusi media sosial hakis sikap cintakan negara

KUALA LUMPUR - Provokasi negatif yang dicetuskan pihak tidak bertanggungjawab menerusi media sosial dilihat telah menghakis semangat patriotisme dalam kalangan generasi muda.

Rencana Utama!»

Kongsi karavan bersama peserta tidak dikenali

Karavan boleh diibaratkan seperti rumah bergerak kerana di dalamnya dilengkapi dapur, tempat tidur, alat pemanas dan ruang memandu.

Horizon!»

Tenangkan fikiran di Tasik Pedu

RUMAH Bot Seri Mahawangsa boleh memuatkan seramai 15 orang pada satu-satu masa.

Varia!»

Sekolah venue alternatif majlis perkahwinan

PASANGAN pengantin yang ingin melangsungkan majlis perkahwinan di sekitar Ampang kini boleh menggunakan pakej yang ditawarkan SMK Dato’ Ahmad Razali.

Process time in ms: 31