SUKAN

Cabaran bermula

SUKAN SEA Singapura 2015 membuka tirai dengan aksi bola sepak menerusi misi skuad negara memburu kemenangan pertama ke atas Timor Leste dalam saingan Kumpulan B di Stadium Bishan, Singapura malam ini.

Misi serampang dua mata Dollah

TIADA istilah ‘perlawanan persahabatan’ buat Dollah Salleh ketika bertemu Hong Kong di Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur biarpun sebelum ini ia bakal menjadi medan buat jurulatih Harimau Malaya itu menilai prestasi 31 pelatih nanti.

Khairy optimis Malaysia menang

‘TIADA masalah atasi Timor Leste’ Demikian reaksi Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar mengulas mengenai peluang skuad bola sepak bawah 23 tahun (B-23) negara, menjelang perlawanan pertama pasukan bimbingan Datuk Ong Kim Swee itu pada Sukan SEA 2015 di di Stadium Bishan, Singapura malam ini.

Kim Swee tiada pemain bintang

SINGAPURA – Jurulatih skaud bola sepak Sukan SEA negara, Datuk Ong Kim Swee mengakui pasukan yang membawa cabaran pada sukan dwitahunan di Singapura kali ini tidak dibarisi pemain bintang.

Silat ke Olimpik 2030?

PENYERTAAN sulung acara silat pada temasya Sukan Asia 2018 bakal menjadi platform terbaik bagi melobi sukan seni mempertahankan diri itu ke Sukan Olimpik 2030.

Keyakinan terhadap FIFA merosot

ZURICH, Switzerland – Isu rasuah yang mencemar imej Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) menyebabkan beberapa syarikat gergasi seperti Hyundai, Visa, Coca Cola, Adidas dan McDonald mengambil langkah untuk mengkaji semula tajaan mereka terhadap organisasi induk pentadbiran sukan paling popular dunia itu.

England ancam boikot Piala Dunia

LONDON – Persatuan Bola Sepak (FA) England berkemungkinan akan mengambil tindakan memboikot penyertaan mereka ke Piala Dunia 2018 di Rusia akibat skandal rasuah yang mencemari organisasi induk sukan paling popular dunia itu.

Pemotoran!»

Ranggi BMW S1000RR 2015

SISTEM ABS yang disediakan pada jentera ini melindungi penunggang ketika membrek dengan keras atas permukaan basah dan licin terutamanya di selekoh.

Varia!»

Kucing sahabat setia kanak-kanak

Kanak-kanak yang membesar bersama kucing lebih bersikap penyayang. – Gambar hiasan

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16