SUKAN

KL2017 perlu RM10 juta lagi

KEMENTERIAN Belia dan Sukan (KBS) yakin untuk mencapai sasaran penajaan berjumlah RM80 juta bagi penganjuran Sukan SEA dan Sukan Para ASEAN 2017 (KL2017) pada Ogos depan.

Ong Kim Swee mahu mengadap Tunku Ismail

KETUA jurulatih skuad bawah 22 Tahun (B-22) negara, Datuk Ong Kim Swee akan mengadap Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Tunku Ismail Sultan Ibrahim bagi membincangkan persiapan skuad kendaliannya yang bakal menggalas cabaran pada Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017), Ogos depan.

Atlet boleh uji venue Sukan SEA

ATLET kebangsaan berpeluang menyesuaikan diri dengan beberapa venue pertandingan yang bakal digunakan pada Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017) nanti apabila pihak kontraktor selesai membuat penyerahan kepada Jawatankuasa Pengelola Sukan SEA 2017 (MASOC) pada Mei atau Jun depan.

Adam mula langkah kanan

AKSI lebih matang ditampilkan pelumba Moto3 negara, Adam Norrodin pada Kejuaraan Motosikal Dunia musim ini apabila menamatkan perlumbaan Grand Prix (GP) Qatar di kedudukan ke-10 awal pagi semalam.

Mayweather hormati ‘omong kosong’ McGregor

LOS ANGELES – Jaguh tinju Amerika Syarikat, Floyd Mayweather menyelar dakwaan atlet Ultimate Fighting Championship (UFC), Conor Mc­Gregor yang optimis untuk menewaskannya secara knock-out (KO) pada pertemuan sensasi yang dijadualkan berlangsung tahun ini.

Process time in ms: 15