RENCANA UTAMA

Manual amalan khusus bulan-bulan Islam

SELEPAS membelek beberapa buah buku yang tersusun rapi di atas rak, Mohamed Hidayat Wajdi, 21, menjadi semakin buntu kerana tidak mampu membuat keputusan mengenai buku mana yang harus dibeli.

Kad khas bayi susuan

PERKAHWINAN sememangnya sesuatu yang dituntut oleh Islam. Selain meramaikan keturunan dan umat Nabi Muhammad SAW, perkahwinan juga bertujuan mencegah berlakunya perkara mungkar seperti zina.

Durbar istiadat rejimen berkuda

Beberapa bandar di utara Nigeria baru-baru ini diwarnai dengan penampilan pahlawan-pahlawan berkuda pelbagai gaya. Begitulah suasana kala penduduk Kano, Katsina dan Bida menyambut suatu pesta yang dinamakan Durbar.

Lelaki Mexico selamatkan 210 haiwan liar

EDUARDO SERIO, 35, rakyat Mexico. Beliau merupakan seorang ahli perniagaan yang tinggal di Los Angeles, California, Amerika Syarikat.

Serah jiwa dan raga dalami seni benjarong

MATANYA tidak berkelip ketika melorek corak geometri halus di permukaan sebuah porselin berwarna putih dengan menggunakan dakwat khas yang dihasilkan daripada emas tulen.

Ramai pemandu gagal patuhi had laju

BARU-BARU ini, kita digemparkan dengan dua kes pelajar sekolah rendah dirempuh kenderaan sehingga mati di hadapan sekolah.

Keterujaan pasukan sorak warga emas

PENAMPILANNYA kelihatan bergaya dengan skirt pendek rona emas, but kulit putih dan pom-pom berwarna perak kedua-dua belah tangan.

Wujud sejak 650 juta tahun lalu

AKTIVITI membuat barang perhiasan berasaskan cangkerang laut suatu ketika dahulu hanyalah sekadar hobi bagi seorang suri rumah, Dayang Sosita Awang Matdeli.

Ancaman madu campuran, sintetik

SETIAP kali berkunjung ke Cameron Highlands, Pahang untuk bercuti, Muhammad Farhan Abdul Rahman, 28, pasti membeli beberapa botol madu yang banyak dijual di kawasan peranginan tanah tinggi itu.

Ibadah korban tingkat keimanan mualaf

SEJURUS selepas menunaikan solat Subuh, Muhammad Alyan Ali Abdullah, 40, mempersiapkan diri untuk menjalankan tugas sebagai sukarelawan pada program Qurban Perdana Bersama Mualaf 2016 yang diadakan di padang Surau Manba’ul Taqwa, Kampung Baru Cheras, Kuala Lumpur pada 12 September lalu.

Process time in ms: 16