RENCANA UTAMA

Tekad dalami bahasa al-Quran

MENYOROTI kisah perjalanan hidup anak ketiga daripada empat beradik kepada pasangan pendakwah dan penulis terkenal, Prof. Muhd. Kamil Ibrahim dan Raudzah Roslan dalam karya bertajuk Amirul Budak Sudan membangkitkan 1,001 rasa dalam diri.

Daging kanggaru enak dimakan separuh masak

KABINET kaca dalam kedai daging Dean Cooper di Central Market Adelaide, Australia dipenuhi stik, bebola daging, kebab dan sosej yang disusun rapi.

Ponteng sekolah dorong gejala negatif

TRAGEDI kebakaran pusat tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Hujung, Kuala Lumpur yang berlaku pada minggu lalu sehingga mengorbankan 23 nyawa yang terdiri daripada pelajar dan guru sememangnya sangat menyayat hati.

Kereta api padang pasir Maghribi kembali popular

SEBAGAI bekas juruteknik jam Swiss, Edouard Kunz sedar ketepatan masa itu penting, namun dia mengaku bahawa Ekspres Oriental Desert di timur Maghribi tidak pernah berjalan mengikut jadual.

Enam tahun belajar asas tarian klasik India

RENTAK tari itu cukup sempurna apabila ia turut digabungkan dengan emosi penari yang larut dalam hikayat penceritaan. Walaupun tidak mengeluarkan suara tetapi ekspresi wajahnya membuat penonton memahami perasaan yang cuba disampaikan.

Masa depan bola sepak pantai Afghanistan

Bermain di atas pasir seperti di tepi pantai, sekumpulan kanak-kanak berumur seawal lapan tahun itu tidak ubah seperti pemain bola sepak profesional.

Kesihatan mental remaja perlu diatasi

MUNGKIN ramai yang tidak sedar bahawa selain daripada kesihatan tubuh badan, kesihatan mental juga amat penting bagi menjamin kualiti hidup yang baik.

Barang terbuang jadi sumber pendapatan

SELEPAS terpilih sebagai penyelaras bagi projek Go Green anjuran Universiti Putra Malaysia (UPM) kira-kira dua tahun lalu, perasaan Kamarul Arifin Maizan, 25, ketika itu bercampur baur.

Lidah Michaelis bernilai RM5.55 juta

TUJUH bekas porselin bertutup masing-masing berisi enam setengah gram (g) daun teh dari Indonesia, Kenya, Sri Lanka, Malawi, China, Assam dan Darjeeling, India telah tersedia di atas meja.

Trend pelajar ulang kaji pelajaran di kafe

‘Seperti cendawan tumbuh selepas hujan’. Itulah perumpamaan yang sesuai untuk menggambarkan pertambahan bilangan restoran makanan segera dan kafe di negara ini.

Pesona!»

Kanak-kanak teruja tanam cendawan di rumah

SETIAP kanak-kanak di tadika yang mengambil bahagian akan dibekalkan dengan sekotak kit Dr. Mushroom sebagai projek sains kelas.

Process time in ms: 32