RENCANA UTAMA

Ambil tahu langkah keselamatan elektrik

PADA pagi itu, seperti biasa, Nur Afina Mohd. Arif hendak menyediakan sarapan untuk keluarganya.

Lindungi pelajar daripada jenayah siber

PENINGKATAN kes jenayah siber kebelakangan ini terutamanya membabitkan golongan remaja amat membimbangkan sekiranya ia tidak dibendung dengan ilmu yang boleh mendidik mereka agar tidak menjadi mangsa atau pemangsa.

‘‘Saya kesal dengan apa yang saya lakukan’’

‘‘SAYA selayaknya dihukum mati beratus kali disebabkan perbuatan saya,” bait kata itu diungkapkan ratu perisik Korea Utara, Kim Hyon-hui dengan linangan air mata ketika dihadapkan ke mahkamah Korea Selatan 30 tahun lalu.

TN50 memeta negara menjelang tahun 2050

TAHUN ini Malaysia akan meraikan usia kemerdekaannya yang ke-60. Sejak menjadi sebuah negara merdeka pada 31 Ogos 1957, Malaysia telah melalui pelbagai fasa pembangunan berorentasikan acuan sendiri sehingga menjadi antara negara contoh pada masa kini.

Pulau Hashima destinasi tumpuan pelancong

DARI jauh, bayangan Pulau Hashima atau lebih popular dengan gelaran Battleship Island seolah-olah timbul di permukaan laut.

Betakos kemahiran baca pergerakan tubuh lawan

SETELAH melihat pergerakan yang dilakukan oleh gurunya, Siti Huzaifah Abdul Razak, 33, dengan pantas membuka langkah untuk melakukan apa yang telah diperhatikan.

Skuad hoki ais Indonesia tekad cipta kejutan

MEREKA berasal dari negara tropika yang terkenal dengan keindahan pantai, dikelilingi pohon kelapa dan ombak besar yang menjadi kegemaran peluncur air berbanding sukan musim sejuk.

Kreativiti membentuk kraf guna jari-jemari

Dua beradik perempuan itu berkongsi minat yang sama. Hari-hari mereka dipenuhi dengan ‘doh-doh’ berwarna-warni bak pelangi yang menambah keceriaan hidup mereka.

Tingkat keselamatan kanak-kanak di rumah

KEHADIRAN anak-anak merupakan pelengkap dalam sesebuah perkahwinan dan mereka adalah anugerah serta amanah Allah kepada ibu bapa.

Bak duta kecil bawa identiti negara

SEJAK kecil, lelaki berusia 40 tahun itu tidak pernah terlepas menyaksikan Sukan Olimpik yang dipancarkan secara langsung menerusi kaca televisyen.

Process time in ms: 15