RENCANA UTAMA

Terowong masa kartun tanah air

Dalam samar petang di bawah sebuah rumah kampung di Alor Gajah, Melaka, seorang budak lelaki berusia 10 tahun begitu girang membaca komik karya Halim Teh. Hanya berkaki ayam dan tidak berbaju, dia santai membaca sambil bersandar di balik timbunan kayu api.

Kualiti air Tasik dan Wetland Putrajaya

Keindahan Tasik dan Wetland Putrajaya diakui antara tarikan utama pelancong ke Putrajaya.

Kempen usir berjaya ubah wajah Kampung Tongkol

DERETAN rumah-rumah kayu dan batu yang dilengkapi dengan kawasan kebun sayur menghiasi panorama di tepi tebing sungai di sekitar Jakarta, Indonesia.

Turun padang kaji punca pencemaran

PAGI itu, kenderaan yang dinaiki Mohd. Hanif Abdullah, 26, menderu menuju ke kawasan Pelabuhan Pulau Pinang.

‘Chendana, Baby, Lily bak ahli keluarga kami’

SEAWAL pukul 7.30 pagi, lelaki berusia 31 tahun itu sudah terpacak di tempat kerjanya di Paya Indah Wetlands (PIW), Dengkil, Selangor.

Pengamal amalan khurafat perlu bimbingan

Arus pemodenan yang kian rancak dilihat mampu mempengaruhi ketamadunan sesebuah negara khususnya dari segi intelektual.

Lubuk barangan terpakai berkualiti dari Singapura

WANITA itu melintasi deretan premis barangan terpakai yang terletak di laluan masuk ke Kampung Bumiputra Dalam, Rengit, Batu Pahat, Johor, itu.

Bahana dadah syabu kepada pengguna

TIDAK boleh tidur dan tingkah laku aktif terutama pada sebelah malam adalah antara pelakuan pelik penagih syabu yang patut diberi perhatian oleh ibu bapa.

Bakar ayam dalam pasu bunga

DARI jauh kelihatan orang ramai beratur panjang di bawah khemah sebuah gerai yang terletak di tepi jalan raya bertentangan dengan sebuah balai bomba dan penyelamat.

Ancaman babi hutan Fukushima

ICHIRO TAGAWA menghirup dalam-dalam udara di Namie, Fukushima, Jepun. Usai menghela nafas panjang, lelaki berusia 77 tahun itu melihat pemandangan sekeliling kampung halaman yang ditinggalkannya kira-kira enam tahun lepas.

Process time in ms: 31