RENCANA UTAMA

Kacang kuda menu istimewa Ramadan

“KALAU rindukan masakan tradisi, kami boleh masak di sini. Tapi, kalau teringat keluarga di Myanmar, hanya doa diiringi air mata yang mampu dikirim untuk mereka.”

Berlari sebagai sokongan psikologi

MEMAKAI kasut sukan dan berlari di atas trek mungkin satu perbuatan yang biasa bagi sesetengah pihak.

Rebut peluang bulan Ramadan

KAKI yang melangkah terpaku seketika melihat kelibat pendakwah terkenal tanah air berdiri di depan mata. Sambil tangan dihulur aura pemilik nama Datuk Mohammad Kazim Elias tetap dirasai dengan senyuman terukir pada raut wajah lelaki ini.

Polemik lafaz cerai di India

TIGA perkataan yang tertulis dalam sepucuk surat yang dihantar suaminya sudah cukup untuk menghancurkan kehidupan Sadaf Mehmood.

Ubah sahsiah banduan dengan hafal al-Quran

KETIKA kaki menerjah masuk ke dalam bilik yang seakan-akan bilik darjah itu, satu-persatu jasad dalam bilik tersebut menghadiahkan senyuman sebagai tanda menghormati tetamu yang bertandang.

Bertinju terapi terbaik penagih dadah Indonesia

DARI satu sudut, juara tinju kebangsaan Indonesia, Jundullah Muhammad Fauzan, 29, kelihatan sedang memberikan tumpuan dan perhatian penuh kepada pihak lawan.

Usah kompromi isu keselamatan jalan raya

KERETA Proton Wira berwarna hitam keluaran 1999 itu dipandu penuh hati-hati dari Jalan Sungai Pinang ke pejabat lamanya sejauh kira-kira 5 kilometer di Jalan Perak, George Town, Pulau Pinang.

Ekspedisi membongkar khazanah 130 juta tahun

MENOLEH ke kiri dan kanan, mata dijamu pemandangan hijau yang sayup menghampar keindahan khazanah flora dan fauna.

Angola perangi pemburu haram

TATKALA senja berlabuh di selatan Angola, Elias Kawina sudah bersiap sedia untuk mengetuai 30 ahli renjer bagi memerangi penceroboh yang bermaharajalela di hutan negara itu.

Bantuan kemanusiaan Ramadan Syria

“PENDUDUK di situ kelihatan cemas dan seperti tergesa-gesa masuk ke dalam rumah ketika melihat kumpulan kami bergerak memasuki kawasan perumahan tersebut.

Rencana Utama!»

Kacang kuda menu istimewa Ramadan

MASYARAKAT Rohingya di Kampung Bagan Dalam, Seberang Perai berbuka puasa beramai-ramai di surau berhampiran dengan menu ringkas.

Varia!»

Didik golongan muda dekati produk semula jadi

Pemilihan Tasha sebagai duta produk Himalaya dilihat sebagai satu tarikan baharu kepada generasi muda.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 15