RENCANA UTAMA

Ternak ikan di laut terbuka

Dalam tempoh 15 tahun akan datang, dunia bakal berdepan dengan kekurangan bekalan ikan ekoran pertambahan populasi dunia.

Internet di Cuba untuk orang kaya

Ketika memegang telefon pintar dan tablet, mereka kelihatan seperti remaja biasa di seluruh dunia.

Beli produk Malaysia untuk rangsang ekonomi

MENETAP di Taman Bersatu, Jitra, Kedah bersama ibu dan bapanya, Muhammad Izzat Jamaludin, 26, menggalas tanggungjawab sebagai suami kepada Wafa Omar, 26.

Dunia baharu Chao Lay

KETIKA menebarkan jala di lagun yang kebiruan, Saponkit Klatalay mengaku tidak lagi mengembara di kawasan perairan dalam tempoh yang lama seperti nenek moyangnya. Malah, dia lebih selesa bermalam di daratan iaitu kawasan penempatan semula yang dibina setelah tsunami melanda Thailand pada tahun 2004.

Tunggang kuda cegah jenayah

BUNYI telapak kaki kuda memecah kesunyian pagi sekitar kawasan perumahan Prima Saujana, Kajang, Selangor. Dari jauh, kelihatan enam anggota polis pelbagai pangkat segak berpakaian seragam bersama kuda masing-masing, membuat rondaan mengelilingi kawasan perumahan tersebut.

Kharleez teruja tiba di China

TANPA disedari, misi Kayuh Adventure sudah memasuki minggu kesembilan dan hari ini saya akhirnya tiba di Hekou, China sebelum meneruskan kayuhan ke Kunming.

Kuil tergantung China

Kuil Xuan Kong Si yang terletak di kaki gunung Heng, Shanxi, China pasti menarik perhatian sesiapa sahaja kerana berbeza daripada kuil-kuil biasa yang dibina di tempat yang strategik serta mudah dilihat dan dikunjungi semua orang.

Diari komando bergelar artisan

“DARIPADA engkau sibuk melukis baik engkau pergi cari kayu api,” herdik Ahmad @ Mat Ishak Arshad kepada anak sulungnya Abdul Ghani yang ketika itu berusia 13 tahun.

Rakyat India belajar guna tandas

DALAM usaha meningkatkan kesedaran penggunaan tandas untuk sanitasi awam, India meraikan Festival Tandas yang berlangsung di New Delhi pada 18 hingga 21 November lalu.

Wajah bangunan ikonik tercemar

PADA percutiannya ke India setahun lalu untuk melihat monumen terkenal di bumi Agra, Mike Bergin mendapati wujud perubahan pada warna permukaan luar Taj Mahal yang kini berwarna kuning dan coklat.

Process time in ms: 16