RENCANA UTAMA

Susu segar Desa Mesilau

TEPAT pukul 2.30 pagi, seorang anak muda mula memasuki ruang pemerahan susu untuk bersiap-siap menjalankan tugas hakikinya. Serentak dengan itu, puluhan ekor lembu mula berbaris panjang untuk menunggu giliran.

Ranau syurga alam sekitar

DAERAH Ranau yang terletak di kawasan berbukit- bukau dan beriklimkan cuaca lembab serta sejuk menjadi nadi pelancongan negeri Sabah.

Tebuan Asia takluk Perancis

MEREKA berjaya menembusi kawasan barat daya Perancis 10 tahun lalu melalui penghantaran tembikar dari China.

Agih 1,500 sarung kaki percuma

HADIR seorang diri bagi menyertai aktiviti sukarelawan Sarung Kaki Project (SKP) di Tasik Cempaka, Bandar Baru Bangi, Selangor pada April lalu, Nordiana Mohd. Noor, 28, ternyata kekok.

Dahulu gelandangan, kini pemandu pelancong

APA lagi cara yang terbaik untuk melawat jalan-jalan di Paris berbanding bersama mereka yang hidup di jalanan, ia memang pilihan tepat.

Simbolik nama Mardeka, Malaysia

EMOSI Victoria Margarita Riera Sanchez terusik tatkala melihat imej Perdana Menteri Malaysia pertama, Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj berdiri di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur.

Bogel tidak bertempat

PENDUDUK di sekitar bandar raya Ipoh, Perak gempar selepas sepasang model dari kedai pengantin bertindak di luar batasan norma sosial negara ini apabila mereka menjalani sesi fotografi praperkahwinan dalam keadaan separuh bogel.

Penyelam loji kumbahan

ANDA akan berfikir dua kali sebelum melakukan kerja di loji kumbahan tetapi seorang penyelam profesional di Australia menyatakan yang dia mencintai kerjayanya sebagai penyelam loji kumbahan.

Saat manis bersama Kanang

SETIAP kali slogan Agi Idup Agi Ngelaban dilaungkan, Datin Brawang Chunggat, 56, pasti menitiskan air mata tatkala mengenangkan mendiang suami, Pegawai Waran I (B) Datuk Temenggong Kanang Langkau yang menghembuskan nafas terakhirnya pada 3 Januari 2013.

Wira kebanggaan masyarakat Iban

PEMERGIAN Kanang dianggap sebagai satu kehilangan besar kepada negara dan warga pesara tentera amnya.

Process time in ms: 0