RENCANA UTAMA

Kehamilan berakhir dengan pengguguran

NGUYEN Van Thao, membuka peti sejuk untuk mengeluarkan sebuah beg di sebuah tanah perkuburan kecil di Hanoi, Vietnam. Beg yang mengandungi janin itu telah siap dibungkus rapi untuk pengebumian.

Revolusi penyanyi cilik

SABAN tahun, industri muzik tanah air pasti dimeriahkan dengan kehadiran pendatang-pendatang baharu yang ingin mencuba nasib sebagai penyanyi.

Penyanyi cilik yang kekal relevan

TIDAK ramai penyanyi cilik yang berjaya menempa nama sehingga usia dewasa. Namun, di Asia dan Hollywood masih ada penyanyi yang berjaya mengekalkan pengaruh mereka dalam kalangan peminat. Berikut merupakan senarai penyanyi yang masih kekal relevan sejak memulakan karier ketika masih kecil sehingga kini.

Krisis pemuliharaan beruang perang

SEKIRANYA penduduk di sebahagian kawasan di Eropah memasuki hutan, mereka berkemungkinan terserempak dengan beruang.

Persiapan warga emas hadapi banjir

SETIAP kali tiba musim tengkujuh, sudah menjadi suatu kelaziman bagi penduduk di kawasan rendah di negeri Kelantan membuat persiapan untuk menghadapi banjir.

Benteng redakan igauan ngeri

SETIAP kali tibanya musim tengkujuh, penduduk di kawasan pinggir pantai di Kelantan pasti mengalami igauan ngeri kerana kehadirannya membawa bersama ombak ganas Laut China Selatan.

Seni kombinasi aksi akrobatik

SETIAP kali mempunyai masa terluang, Mohd. Ata’ Aillah Aman Shah, 21, pasti tidak akan melepaskan peluang untuk menonton laman perkongsian video, YouTube.

India bergelut perangi nahas jalan raya

Pekerja perbankan, Rakesh Pillai gembira kerana impiannya untuk memiliki sebuah kereta terlaksana.Setelah puas menggunakan basikal dan skuter sebagai pengangkutan utama, akhirnya Pillai membeli sebuah kereta berwarna putih iaitu Suzuki Wagon R.

Mahasiswa bersuara

PERSIDANGAN Kepemimpinan Mahasiswa Nasional 2014 yang berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di ibu negara selama empat hari bermula 20 November lalu menjadi platform terbaik kepada mahasiswa menyuarakan pandangan mereka bagi pihak golongan muda.

Tasik bercahaya Jambi

Di Kampung Lempur, Kerinci, provinsi Jambi, Indonesia terdapat sebuah tasik menakjubkan yang dikenali sebagai Tasik Kaco.

Rencana Utama!»

Kehamilan berakhir dengan pengguguran

KLINIK swasta di Hanoi menyediakan perkhidmatan menggugurkan bayi secara terbuka di premis mereka.

Pesona!»

Senaman tingkat stamina kanak-kanak

Persekitaran, susun atur dan peralatan yang digunakan dalam gimnasium Zac & Zibbo direka khas untuk keselesaan kanak-kanak.

Varia!»

Jutawan bumiputera Phyto Science

NUR FAZLIN FAHSYA (dua dari kanan) bersama rangkaiannya, Mkrich88 menjana pendapatan menerusi produk keluaran Pyhto Science.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16