RENCANA UTAMA

Sediakan 60 tan kayu api getah

DENGAN sekali ayunan, sepotong kayu dibelah menjadi dua hingga tiga belahan. Belahan besar kayu getah itu kemudian dihentak semula dengan mata kapak yang tajam menerusi satu ayunan jitu.

Ceriakan insan kurang bernasib baik

KEBERKATAN Ramadan ternyata begitu dirasai oleh golongan asnaf apabila banyak pihak tampil menganjurkan majlis berbuka puasa bagi meraikan mereka.

Perang stesen TV sempena Aidilfitri

TEMU janji yang pasti tidak akan dilepaskan setiap kali berhimpun bersama sanak-saudara tercinta sempena kedatangan bulan Syawal.

Komitmen PLUS demi keselesaan pengguna

Dalam memastikan pemanduan yang selamat, PLUS Malaysia Berhad (PLUS) melakukan penyelenggaraan setiap tahun yang meliputi aspek pemantauan, penjagaan dan pembaikan.

Rancang perjalanan pada musim perayaan

PLUS Malaysia Berhad (PLUS) akan membuka sementara beberapa laluan tertentu di lokasi projek Pelebaran Lorong Keempat yang sedang giat dijalankan bagi membolehkan orang ramai menikmati perjalanan yang lebih lancar di Lebuh Raya Utara-Selatan dan Lebuh Raya Baru Lembah Klang (NKVE) pada musim cuti perayaan yang akan datang.

Ikon pertahanan hadapan Selatan

Selepas 74 tahun, Kem Majidee Johor Bahru ditutup bagi memberi laluan projek pembangunan namun namanya kekal terpahat dalam sejarah ketenteraan negara.

Istiadat paluan berundur akhiri Kem Majidee

PENUTUPAN Kem Majidee berlangsung mengikut tradisi Tentera Darat menerusi istiadat paluan berundur atau retreat. Tradisi yang diwarisi daripada tentera negara-negara Komanwel dipercayai berasal pada era tentera Perancis kuno.

Kemegahan rakyat Johor

PENUTUPAN Kem Majidee, antara kem tertua Tentera Darat pada 21 Jun lalu mencetuskan pelbagai reaksi daripada penduduk setempat terutamanya dari Kampung Melayu, Taman Pelangi, Taman Melodies dan Kampung Bakar Batu.

Berbuka ketika jaga sempadan negara

ANGGOTA Pasukan Gerakan Am (PGA) Zainal Mat Jalak, Mohd. Sazani dan Ahmad Sukri Temilang berehat sebentar daripada tugas hakiki mereka menjaga sempadan negara di Kompleks Imigresen, Kastam dan Kuarantin (CIQ) Padang Besar, Perlis.

Ubi kayu pelengkap juadah berbuka

KEDINGINAN embun pagi jelas terasa sebaik sahaja kru Jurnal tiba di Kampung Sentoi, Pos Betau, Kuala Lipis, Pahang baru-baru ini.

Process time in ms: 15