RENCANA UTAMA

Pemerintah monarki paling lama bertakhta

“RAJA Bhumibol Adulyadej adalah kehidupan saya,” ujar artis yang berasal dari negara Gajah Putih, Kitithat Ekanansiri, 49.

Motosikal lama bertukar menjadi cafe racer

DARI jauh, kelibat seorang lelaki dilihat sedang tekun meleraikan komponen yang terdapat pada sebuah motosikal jenis Honda CX500.

Guna bahasa isyarat ambil pesanan

Kecacatan yang ada pada diri tidak pernah menjadi penghalang kepada anak muda seperti Muhammad Aizad, Mazzuliza Mohamad Ariffin dan Yap Yee Lin untuk membina kerjaya, sekali gus diiktiraf sebagai barista bertauliah oleh Starbucks Malaysia.

Albania komited hapus ladang ganja

SUATU masa dahulu, Albania yang terletak di kawasan pergunungan pernah menjadi sebuah negara yang dipinggirkan di Eropah.

Ambil, cuci dan hantar karpet ke rumah

Suri rumah, Surina Mohd. Zain selalu terkenang permaidani istimewa yang telah dibuangnya 14 tahun dahulu. Gara-gara tidak dapat dibersihkan setelah terkena muntah anak sulungnya, karpet bernilai RM2,000 yang dibeli pada awal rumah tangganya itu terpaksa dibuang meskipun hanya sempat menggunakannya selama dua bulan.

Permainan alam Raduan Man

SETELAH hampir 16 tahun berkecimpung dalam bidang seni lukis, Raduan Man, 38, berjaya menghasilkan pelbagai karya selain turut mengadakan beberapa siri pameran solo.

IJN terima 5,000 kes baharu setiap tahun

TIGA tahun lalu, kelahiran cahaya mata kedua memberikan kegembiraan kepada Erni Salfarina Bahari dan suaminya, Mohd. Khalid Omar, 37, kerana seorang lagi ahli keluarga bertambah. Namun, kegembiraan itu hanya seketika selepas doktor memaklumkan, jantung bayi mereka bermasalah.

Pengedar dadah sering mencari pasaran baharu

DADAH tetap musuh nombor satu negara yang perlu dibanteras habis-habisan.

Perlis lubuk ikan dolfin

MELIHAT kelibat ikan lumba-lumba bermain-main di permukaan air pastinya menjadi antara kenangan terindah bagi sesiapa sahaja yang pertama kali melihat spesies laut tersebut.

Beruk kentoi khazanah alam unik di Perlis

SELAIN kewujudan ikan lumba-lumba, bumi Perlis turut bertuah kerana mempunyai sejenis spesies beruk yang dikenali sebagai beruk kentoi atau nama saintifiknya Macaca arctoides.

Process time in ms: 16