RENCANA UTAMA

Kasut buatan tangan seimbang beban kaki

Kesukaran mencari kasut sering menjadi masalah dan membelenggu fikiran seorang jururawat, Asiah Nan, 55, kerana saiz kakinya yang agak besar.

Kenaikan levi jejaskan kos operasi restoran

PADA satu-satu masa, restoran India Muslim di negara ini akan dipenuhi pelanggan. Selain faktor harga yang tidak terlalu mahal, restoran yang beroperasi selama 24 jam itu turut memberi keselesaan kepada orang ramai untuk menjamu selera pada bila-bila masa.

Ful medames popularkan Sudan

Dalam suasana senyap sunyi di sekitar kawasan perumahan, seorang ahli farmasi, Omer Eltigani sedang menyediakan bahan-bahan masakan yang diajar oleh ibu saudaranya.

‘Kami reda dengan ketentuan-Nya’

IMBASAN ultrabunyi yang dilakukan pada perut Nursyahidda Asma Kholik, 29, yang hamil kira-kira tiga tahun lalu menunjukkan ada suatu yang tidak kena.

Perkahwinan paksa remaja perempuan Niger

IMPIAN murni seorang remaja perempuan berusia 15 tahun, Ousseina untuk menjadi jururawat dan berbakti kepada masyarakat tidak kesampaian.

Fasih bertutur dialek Kelantan

Kepetahan bercakap dalam dialek Kelantan ketika dihubungi menerusi telefon menyebabkan penulis tidak menyangka dia seorang lelaki Cina.

Perang lumpuhkan industri tekstil Syria

DI satu sudut dalam dewan perniagaan di Beirut, Lebanon, seorang peniaga wanita dari Syria, Reem Abu Dahab kelihatan sibuk menyusun dan mempamerkan barangan tekstil di gerainya bagi menarik pengunjung yang lalu lalang singgah di situ.

60 jenis nyamuk di Hutan Zika

RASA gelisah dan risau tidak dapat dibendung lagi oleh wanita bertubuh sasa itu apabila memikirkan peluangnya untuk beraksi di temasya sukan terbesar dunia, Olimpik 2016 tidak akan kesampaian atas faktor kesihatan yang tidak mengizinkan.

Era demokrasi Myanmar

SENYUMAN menguntum di bibir Kyaw Htet ketika dia menonton televisyen pada pagi itu. Ada riak gembira dan puas pada wajahnya.

Pesta Boruca Costa Rica

LELAKI tanpa pakaian itu berdiri tegak sambil tangannya memegang sesuatu yang kelihatan seperti cengkerang siput. Dia kemudian meletakkan cengkerang itu di bibir dan meniupnya sehingga satu bunyi yang amat kuat terhasil.

Process time in ms: 16