RENCANA UTAMA

Didik orang ramai kenali, cintai haiwan

PERASAAN takut jelas terpancar pada raut wajah seorang wanita yang berusia dalam lingkungan 30-an sebaik saja burung kakak tua berwarna kelabu hinggap di atas bahu kirinya.

Sukaneka erat ikatan kekeluargaan

TIADA yang lebih menggembirakan Amir Taib, 79, apabila dapat berkumpul bersama seluruh ahli keluarganya.

Permintaan tinggi terhadap perabot taman

Alias DESA mula membangunkan syarikatnya, DíReebu Sdn. Bhd. (DíReebu) dalam industri perabot taman berasaskan kayu pada tahun 2002.

Kekal hidrasi pada musim panas

cuaca panas kering yang dijangka menyebabkan kemarau pada bulan hadapan pasti menghadirkan satu mimpi ngeri bagi masyarakat di Malaysia.

Cara selamat ambil selekoh

RIAK gembira terpancar pada wajah Steve Chong, 62, sebaik berjaya mencecahkan lututnya di salah satu selekoh di Litar Speedway PLUS, Subang Jaya, Selangor baru-baru ini.

Lateefa usahawan ikon kopi Arab

SEBAGAI seorang penggemar kopi, Lateefa al-Waalan mengimpikan kopi Arab dapat dibuat dengan mudah tanpa menunggu lama. Dengan sokongan kerajaan Arab Saudi, wanita berkulit cerah itu menyertai satu program inkubasi.

Jasa sukarelawan DBKL dihargai

SERAMAI 190 orang petugas Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang juga pasukan sukarelawan misi bantuan banjir ke Kuala Krai, Kelantan menerima insentif sebanyak RM500 dan RM1,000.

Gadai nyawa cari pokok prasejarah

BAHANG matahari beransur-ansur mematikan kedinginan pagi di sekitar Kampung Bawah Gunung yang terletak di daerah Baling, Kedah.

Asal usul popia dipertikai

PADA November 2007, segelintir masyarakat di Indonesia telah menuduh Malaysia mengambil tarian barongan yang dikatakan berasal dari Indonesia dan menjadikannya sebagai tarian tempatan. Tuduhan itu telah menyebabkan satu siri tunjuk perasaan diadakan di Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta.

Tidak senyum selama 40 tahun

KEDENGARAN rakan-rakan Tess Christian, 50, ketawa keriangan apabila melihat gambar kenangan mereka ketika keluar makan bersama-sama pada setiap malam Jumaat.

Varia!»

Gabungan cita rasa kopi

Sebahagian penulis Kopi Lejen yang hadir pada pelancaran buku itu di Kuala Lumpur baru-baru ini. Dari kiri: Wan Nurhidayat, Asmar, Haziq Zulkifli dan Syafiq Aizat.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 15