RENCANA UTAMA

Tingkatkan pendapatan penternak

Deringan jam loceng menunjukkan pukul 5 pagi. Tran Van Dat, 43, yang merupakan seorang penternak lembu tenusu di Long An, Chu Chi, Vietnam perlu bangun awal untuk memulakan rutin hariannya. Selesai membersihkan diri, dia segera ke kandang untuk memeriksa lembu-lembunya.

Cabaran penggal kedua Rousseff

“Pada hari ini, saya merupakan seorang yang lebih kuat, tenang dan berpengalaman untuk mengendalikan kerja-kerja yang diberikan kepada saya. Sebab itulah, saya mahu menjadi seorang Presiden yang lebih baik daripada apa yang anda lihat sekarang ini.

Signifikan Welcome To The Railworld Japan

Cuaca di Jepun pada pertengahan Oktober lalu tidak menentu. Pada hari rombongan media Malaysia tiba di negara Matahari Terbit itu tanggal 13 Oktober lalu, penduduk Tokyo disarankan untuk tidak melakukan aktiviti luar kerana jabatan kaji cuaca meramalkan Taufan Phanfone akan melanda bandar raya tersebut.

Saling ‘curi’ kepakaran

Berbeza budaya, latar belakang dan cara kerja nyata tidak menjadi satu kekangan buat dua produksi ini bergabung. Empat daripadanya dengan diketuai oleh penerbit dan pengarah dari Malaysia, Ahmad Khairi Zulkifli, manakala 10 lagi dari Jepun yang juga bukan calang-calang orang di belakang tabir, kolaborasi mereka berjalan sempurna dalam melunaskan projek adaptasi Welcome To The Railworld kepada Welcome To The Railworld Japan.

Keluarga baharu kucing jalanan

KUNJUNGAN Aliff Izzuddin Azmi, 21, bersama rakannya ke Festival Merdeka Ooo…57 di Jalan Raja, Kuala Lumpur yang terletak di hadapan mercu tanda ibu negara iaitu Bangunan Sultan Abdul Samad dan Dataran Merdeka baru-baru ini pada asalnya untuk melihat jualan pakaian daripada label tempatan.

Keunikan perahu tradisional Poland

DIPERBUAT daripada kayu berkilat, dilengkapi layar berwarna putih untuk memerangkap angin, perahu tradisional itu menyusur laju di Sungai Nil, Mesir.

Buat keris perlu berseni

SEORANG pemuda, Ahmad Hazuan Hasmi yang lengkap berpakaian seperti seorang pendekar kelihatan begitu khusyuk mengikir dan menajamkan sebilah pisau belati.

Lokasi tonton perang Kobani

SEBELUM berlakunya konflik, satu kawasan tanah tinggi di Mursitpinar, Turki dikenali sebagai ‘bukit cinta’ dalam kalangan penduduk setempat apabila menjadi tumpuan pasangan yang sedang bercinta.

Pengangkutan awam masih bukan pilihan

MESKIPUN banyak lebuh raya dibina dan laluan ekspres giat dibina di pusat-pusat bandar, namun kesesakan lalu lintas masih berlaku dan keadaannya semakin teruk.

Semangat porter sebagai motivasi

MELIHAT panorama Gunung Kinabalu pasti membuatkan sesiapa saja tidak berkedip mata. Malah, ia seakan-akan melambai-lambai sesiapa sahaja untuk menakluknya.

Rencana Utama!»

Tingkatkan pendapatan penternak

PROGRAM Pembangunan Tenusu di Vietnam bertujuan untuk mengoptimumkan keuntungan.

Pemotoran!»

HLYM kukuhkan saingan motosikal kuasa tinggi

CH Ng (tengah) bersama dua pelumba pasukan Yamaha MotoGP turut menyertai majlis pelancaran model MT-07 di Sepang, Selangor baru-baru ini.

Horizon!»

Percutian santai di bumi Perlis

PARA pengunjung boleh merasai pengalaman memberi makanan kepada burung unta di Taman Agro-Lancong.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 15