RENCANA UTAMA

Jual lebih 300 pinggan mi sotong sehari

SEPERTI biasa, pesara tentera itu disambut mesra saat melangkah masuk ke dalam Restoran Mee Sidek di Teluk Kumbar, Bayan Lepas, Pulau Pinang.

Pereka Ecuador bangkitkan fesyen kuno

Selepas bertahun-tahun industri fesyen global berpaksikan gaya Barat, pereka-pereka generasi baharu di Ecuador membangkitkan kembali kegemilangan pakaian tradisional gaya asli.

Gedung lebih 3,000 karya seni tempatan

SEBAIK sahaja melangkah masuk ke dalam Balai Seni Negara, pandangan Luqman Al-Hakim Amir Ibrahim bagaikan terpukau dengan susunan lukisan dengan corak yang sangat menarik.

Pati minyak jana ekonomi Rwanda

NICHOLAS HITIMANA memegang bekas plastik mengandungi cecair pekat berwarna hijau yang diproses di sebuah bangsal berhampiran ladang geranium, tenggara Rwanda itu.

Retakan ais semakin melebar

SEKUMPULAN saintis dari Pusat Penyelidikan Antartika dari United Kingdom iaitu Project MIDAS, kelihatan sedang tekun meneliti beberapa imej berwarna putih yang dirakam satelit Deimos-1 pada 12 Julai lalu.

Perginya wanita pertama penerima Medal Fields

LANGIT mendung di bumi Amerika Syarikat (AS) pada 14 Julai lalu seakan memahami kesedihan yang bersarang di lubuk hati para pelajar di Universiti Stanford, California.

Tokoh perubatan tertua dunia mati pada usia 105 tahun

TANGGAL 18 Julai 2017, satu lagi peristiwa sedih berlaku dalam lipatan sejarah perubatan apabila seorang doktor tertua di dunia dan paling lama berkhidmat di Jepun, menghembuskan nafasnya yang terakhir.

Ketangkasan muay thai cilik

KE mana tumpahnya kuah, kalau tidak ke nasi. Demikian ungkapan yang mampu menggambarkan kemahiran dan ketokohan jaguh cilik sukan muay thai, Mohammad Iskandar Qastari Eddy di gelanggang. Walaupun masih hijau, darah pendekar serta keberanian datuknya, Mustafa Abdul Rahman mengalir dalam diri kanak-kanak berusia lapan tahun itu. Mana tidaknya, datuk kepada anak kelahiran Kampung Bukit Gedombak, Pasir Puteh itu merupakan ‘tok guru’ sukan muay thai yang disegani di jajahan tersebut. Mohammad Iskandar yang juga murid tahun dua Sekolah Kebangsaan (SK) Kamil 1 berjaya membuktikan kepahlawanannya apabila dinobatkan sebagai salah seorang peninju cilik di arena sukan lasak tersebut.

Pantau haiwan peliharaan elak penularan Rabies

PADA 4 Julai lalu, penduduk di negara ini dikejutkan dengan berita kematian dua beradik berusia empat dan enam tahun dari Kampung Paon, Sungai Rimu, Serian, Sarawak selepas mereka disahkan positif wabak Rabies iaitu wabak anjing gila.

Kesal bermain cinta dengan lelaki muda

SIAPA sangka, di sebalik senyuman manisnya, wanita berbadan kurus itu menyimpan kisah duka yang cukup terkesan dalam hatinya.

Rencana Utama!»

Jual lebih 300 pinggan mi sotong sehari

Trak makanan digunakan untuk mengangkut barangan dari rumah ke restoran dan menghantar tempahan makanan kepada pelanggan.

Stailo!»

Elemen fesyen dalam bidang hiasan dalaman

Delicado (tiga dari kanan) ketika melancarkan koleksi Baia di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur baru-baru ini.

Varia!»

Peka perubahan sikap anak-anak elak dibuli

KAUNSELING perlu dilakukan untuk memulihkan semangat mangsa buli agar mereka lebih berkeyakinan. – Gambar hiasan

Process time in ms: 16