RENCANA UTAMA

Buang sampah dapat ganjaran

BERKHIDMAT sebagai pensyarah di Fakulti Kejuruteraan, Universiti Multimedia (MMU), Cyberjaya, Selangor menyebabkan hidup lelaki berusia 47 tahun itu dikelilingi perkakas elektronik.

Persaingan sengit mendapatkan pekerjaan

SETELAH lebih tiga tahun menuntut ilmu di universiti, seorang pemuda yang mahu dikenali Fariz, 28, tidak dapat menahan perasaan gembira sebaik berjaya menggenggam segulung ijazah.

Nostalgia 20 tahun konsol Digimon

Masih segar dalam ingatan, Ong Ding Jing, 21, kenangan manis saat memicit butang halus pada konsol permainan pelihara raksasa mayanya, Digital Monster atau Digimon kira-kira 15 tahun lalu.

Kedatangan pelancong cetus polemik di Sepanyol

Bandar metropolitan Barcelona, Sepanyol merupakan kawasan popular tumpuan pelancong terbaharu di Eropah.

Ukiran kayu cerminan kisah nenek moyang

SEAWAL pukul 8 pagi, Samri Abdul Rahman, 41, sudah bersiap sedia untuk memasuki kawasan paya bakau yang terletak tidak jauh dari kediamannya di Sungai Bumbun, Pulau Carey, Selangor.

Bisnes pesawat ringan berkembang di Perancis

PERANCIS memulakan langkah awal untuk memperkenalkan aplikasi perkongsian penerbangan yang menghubungkan juruterbang dan penumpang bagi perkhidmatan tambang murah menggunakan pesawat persendirian.

Terbangkan pesawat Boeing 737-800

PERKATAAN Sky Simulator daripada rona biru langit yang terpampang di hadapan pintu masuk pusat latihan penerbangan itu sudah cukup untuk menimbulkan rasa teruja dalam kalangan peminat kapal terbang.

Tragedi berdarah landasan kereta api timur Iskandariah

“PADA malam itu, saya bersama beberapa orang rakan sedang duduk menikmati hidangan makan malam.

Mengenang 18 tahun gempa bumi terburuk Turki

“SAYA bersyukur kerana masih diberi kesempatan untuk bernafas di muka bumi ini.

Beg genggam fabrik kapas

SEBAIK pintu Rumah Kraf Sekoci di Seksyen 30, Shah Alam dikuak, bunyi jarum mesin jahit menembusi hamparan kain jelas kedengaran memecah kesunyian pada tengah hari itu.

Process time in ms: 16