RENCANA UTAMA

Berat badan turun paling maksimum

LAUNGAN semangat memecah kesunyian fajar di Central Park, Bandar Utama, Damansara. Saat kira-kira 30 Contender berada di barisan masing-masing, para jurulatih mula memantau barisan.

Bunga punca penyakit alahan

KETIBAAN musim bunga di Jepun menyebabkan bunga daripada pokok ceri yang berwarna merah jambu dan putih berkembang mekar sehingga mewujudkan pemandangan indah di negara matahari terbit itu.

Menonton coklat ular sawa

SEBUT saja perkataan coklat, pasti ramai yang terbayangkan kelazatan dan keenakan manisan yang diperbuat daripada buah koko itu.

Perginya novelis agung Colombia

TANGGAL 17 April merakam satu peristiwa sedih bagi penduduk Colombia apabila novelis tersohor abad ke-20 negara tersebut menghembuskan nafas yang terakhir pada usia 87 tahun. Gabriel Garcia Marquez, yang popular dengan naskhah One Hundred Years of Solitude meninggal dunia di rumahnya di Bandar Raya Mexico.

Usahawan muda rumpai laut

MENYEDARI potensi perusahaan pengkulturan rumpai laut yang dianggap ‘ibu kolagen’ dalam pasaran semasa, mendorong anak muda, Mohd. Saifullah Mohd. Minggu menceburi bidang itu seawal umur 18 tahun.

Menyuburkan jiwa patriotik

HELAIAN muka surat buku Kanang: Kisah Seorang Pahlawan yang baru dibelinya selepas pulang dari sekolah diselak perlahan-lahan, manakala matanya pula tertancap pada baris-baris ayat yang tertulis.

Percikan air tahun baharu etnik Dai

FESTIVAL Air merupakan sambutan Tahun Baharu yang dirayakan oleh penduduk di negara-negara Asia Tenggara seperti Myanmar, Kemboja, Laos dan Thailand selain Yunnan di China.

Hidup dalam buangan di tanah asing

BERMULA tahun 1967, setiap orang Chagos yang meninggalkan Pulau Diego Garcia untuk rawatan perubatan atau bercuti di Mauritius, tidak lagi dibenarkan pulang ke tanah air mereka.

Jejak bertapak Moudini di Malaysia

BERBEKAL sebuah topi berwarna hitam, dia dilihat melambungkan objek berkenaan ke udara beberapa kali. Ligat tangannya beraksi, Mahdi Moudini, 35, tidak pernah lekang memberikan senyuman kepada penonton.

Manusia magis bertaraf global

SEJAK dahulu lagi, ramai antara ahli silap mata yang terkenal memilih negara-negara maju seperti Amerika Syarikat sebagai platform untuk mereka memperkembangkan karier. Selain berjaya menempa nama, mereka juga turut meraih populariti dan menjadi pujaan oleh khalayak di sana. Bagaimanapun, masih ada antara mereka yang masih mampu menempa nama di peringkat antarabangsa walaupun tidak menukar status kerakyatan.

Stailo!»

Stereostar Clothingdidik remaja Muslim

PERANAN simbol, nombor dan tulisan jawi dapat membantu anak-anak muda memahami konsep asas Islam menerusi fesyen.

Varia!»

Pameran seni anjuran korporat

STOWE (dua dari kanan) dan Serenella (tiga dari kiri) pada pelancaran buku Prudential Malaysia Eye: Contemporary Malaysian Art baru-baru ini.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16