RENCANA UTAMA

Himpunan 1,200 syarikat pertahanan

Deretan senjata api, kenderaan tempur dan perkakasan perang yang dipamerkan secara terbuka di ruang pameran Dewan Tun Razak, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur menarik perhatian pengunjung.

Love Scam sasar wanita kesunyian

SUDAH menjadi lumrah, setiap manusia dijadikan berpasang-pasangan tetapi adakalanya, hubungan yang dibina itu gagal di tengah jalan atau jodoh lambat tiba.

Mengaji di seluruh negara serentak

KETIBAAN bulan Ramadan amat dinanti-nantikan oleh Mahmood Ahmad, 63. Dia kerana tidak sabar mengikuti pelbagai program yang diadakan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin (MTMZA) sepanjang bulan mulia itu yang membuatnya semakin seronok dan bersemangat untuk beribadah.

Hak pelanggan bank tetap dilindungi

JENAYAH rompakan melibatkan mesin pengeluaran wang automatik (ATM) bukan sahaja kian meningkat bahkan modus operandinya semakin kreatif dan canggih.

Komuniti Sengwer diancam kepupusan

EDWIN KIPKOTICH KIPRONO sedang tidur bersama abang dan 10 ekor lembu milik keluarga mereka di dalam hutan ketika dikejutkan dengan kehadiran kira-kira 40 petugas Perkhidmatan Hutan Kenya (KFS) di Cherangani Hills, kira-kira 400 kilometer dari bandar Nairobi, Kenya baru-baru ini.

Terkuburnya kota Mesir Purba Heracleion

LAUT Mediterranean yang terbentang dengan panorama indah berlatarkan air laut berwarna biru kehijauan menyajikan pemandangan hebat buat para pelancong.

Saji juadah segar dari ladang

SUASANA restoran dengan penataan warna dan cahaya yang mendamaikan itu mulai riuh sebaik sahaja jam menunjukkan pukul satu tengah hari.

Lintas gunung guna wayar

MELIHAT wayar yang terjuntai di antara dua buah gunung sahaja sudah menggerunkan, apatah lagi untuk berjalan di atas titian halus tersebut.

Lombok dikelilingi 5,000 buah masjid

APAKAH yang menarik di Lombok, Indonesia? Itu antara persoalan yang bermain dalam pemikiran penulis sebelum menjejakkan kaki ke pulau yang terletak dalam gugusan Nusa Tenggara Barat itu.

Kepanasan bak haba gelombang ketuhar

TATKALA banyak kawasan di India dilanda kemarau yang sudah dua tahun berlarutan, ia diburukkan lagi dengan bencana panas sehingga baru-baru ini mencatatkan rekod suhu tertinggi melebihi separa takat didih.

Rencana Utama!»

Himpunan 1,200 syarikat pertahanan

Seorang petugas pameran menunjukkan robot pemusnah bom jenis Mk3 Caliber buatan Kanada.

Stailo!»

Empat varian kasut tapak lembut

Antara koleksi kasut bayi Freddie The Frog yang terdapat di pasaran.

Varia!»

Preskripsi hijau rawat masalah psikiatri

Tapak semaian yang diusahakan oleh para peserta di taman rehabilitasi di SLU, Alnarp, Sweden.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16