PESONA

Makan banyak makanan mengandungi serat tinggi

Ramadan adalah bulan yang penuh barakah dan bulan ujian untuk umat Islam. Kesabaran kita diuji dengan menahan lapar, dahaga, menjaga mata, hati dan lidah daripada perkara yang merosakkan pahala berpuasa.

Tarian Bollywood kanak-kanak istimewa meriahkan Charity Cantik

CUACA pada hari itu sungguh cerah. Bagi mereka yang mengadakan majlis di luar bangunan seperti padang, halaman rumah mahupun di luar premis perniagaan, tarikh 6 Mei lalu merupakan pilihan tepat.

Serawa Labu Manis Nestum pikat juri

Isi labu itu diasingkan daripada kulitnya dengan teliti. Wanita itu tidak mahu kulit yang akan dijadikan bekas hiasan itu rosak.

Sukan menyatukan guru, ibu bapa dan anak-anak

TEPAT pukul 7.30 pagi, Nurul Azlina Mohd. Ismail, 39, bersama-sama anaknya, Ikhwan Rayyan Hafiz Husni Hafiz, 6, sudah terpacul di padang Setia City Oval Lawn, Setia Alam, Shah Alam, Selangor.

Meraih keuntungan besar dalam bulan Ramadan

KITA semakin menghampiri Ramadan. Bulan yang penuh dengan barakah. Kelebihan yang tiada taranya berbanding bulan-bulan lain. Setiap amalan sunat, seumpama pahala satu amalan fardu.

Jururawat wanita, lelaki saling melengkapi

DUNIA pekerjaan dan pengambilan graduan daripada institusi pengajian tinggi yang tidak menentu telah menyebabkan pasaran kerja bagi sesetengah sektor menjadi kritikal.

Galak anak-anak makan sayuran

MENDIDIK kanak-kanak untuk mengambil makanan berkhasiat terutamanya sayur-sayuran agak sukar terutamanya jika mereka sudah pandai memilih.

Pesta buku pupuk budaya membaca

MEMBACA adalah amalan mulia yang membantu menambah ilmu pengetahuan dan mendewasakan pemikiran.

Sagat 100kg pisang untuk tiga hari

SEKITAR tujuh tahun lalu, Mariam Aman berfikir panjang, apa yang boleh dilakukannya dengan wang RM500.

Hari keluarga Mahmud, Rokiah himpun lima generasi

MENGHIMPUNKAN berpuluh-puluh keluarga dalam satu majlis bukanlah satu perkara yang mudah untuk dilakukan. Apatah lagi jika masing-masing menetap berjauhan.

Process time in ms: 15