PESONA

Tatang kucing bagai anak sendiri

DARI dalam sangkar, si comel berwarna hitam keperangan bernama Dang Anum dan Dang Sari itu tampak tenang biarpun suasana di pusat beli-belah Sunway Velocity, Kuala Lumpur yang menjadi lokasi penganjuran Festival Kebangsaan Meow Royal Canin 2017 tersebut agak sesak dengan kehadiran pengunjung.

Misi kayuhan Projek57 sebar mesej perpaduan bermula

SUASANA di tengah bandar raya Kuala Lumpur pada pagi itu begitu tenteram tanpa deruan kenderaan bermotor yang bersimpang-siur dari pelbagai arah menuju ke destinasi masing-masing.

Waspada ketika bertutur

BERWASPADA dalam mengeluarkan kata-kata dapat mencegah kita daripada terjerumus kepada perbuatan sia-sia.

Persekitaran kerja ala hotel di Colony

SEBAIK pintu lif di tingkat satu itu terbuka, Adib Zahran Azham, 27, bergegas masuk untuk meninggalkan ruang legar yang menempatkan kafe Espressolab dan Bold Grains tersebut.

Konvensyen interaktif mengimbau sejarah lampau

BUAT julung-julung kalinya, saluran History Channel yang dimiliki A+E Networks Asia menganjurkan konvensyen History Con 2017 di negara ini bertempat di Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS), Serdang, Selangor baru-baru ini.

Pendedahan ibadat haji pada usia muda

KOMPLEKS Belia dan Kebudayaan di Shah Alam, Selangor pada pagi itu bertukar wajah apabila dibanjiri kanak-kanak lengkap berpakaian ihram melangkah penuh disiplin dalam barisan masing-masing.

Didik anak-anak makan sayur, buah-buahan

KANAK-KANAK berusia empat tahun yang mengenakan baju-T rona merah jambu dan rambut diikat satu itu kelihatan ceria berlari-lari anak sambil diperhatikan ibu dan bapanya.

Platform online dorong wanita jadi usahawan

SEDEKAD yang lalu menjadi rutin harian Te Mei Hong, 38, mengunjungi laman web jualan atau kedai dalam talian menerusi komputer meja di rumahnya.

Domino’s Pizza penuhi hasrat hafiz cilik makan piza

ANAK-ANAK tahfiz merupakan khalifah cilik yang perlu dibentuk dan digubah agar mampu menjadi pembimbing ummah pada masa hadapan.

Bahaya virus gigitan anjing

PADA tahun 2012, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) telah mengisytiharkan Malaysia bebas daripada penyakit anjing gila atau rabies. Begitupun, status tersebut dilucutkan setelah berlaku wabak membabitkan beberapa ekor anjing di Pulau Pinang, Kedah dan Perlis pada tahun 2015.

Rencana Utama!»

Ukiran kayu cerminan kisah nenek moyang

Samri mengambil masa antara tiga minggu hingga dua bulan untuk menyiapkan sesebuah karya.

GenK»

Pelajari kemahiran ikhtiar hidup

AKTIVITI penjelajahan hutan memberi peluang kepada peserta beriadah sambil melihat keindahan alam semula jadi yang terdapat di sekitar Hutan Lipur Sungai Tua.

Varia!»

Getaran simbolik karya Mad Anuar

MAD ANUAR mengambil masa hampir empat tahun untuk menyiapkan arca Perentas Ribut No. 18.

Process time in ms: 31