PESONA

Periksa mata seawal usia enam bulan

Tatkala mendapat berita dikurniakan cahaya mata sulung, pasti perkhabaran itu memberikan 1,001 kegembiraan kepada setiap pasangan suami isteri.

Berendoi, marhaban, bertahnik rai kelahiran bayi

MAJLIS berendoi yang diamalkan masyarakat Melayu untuk meraikan kelahiran bayi sememangnya sudah semakin jarang diadakan oleh generasi hari ini.

Memperkukuh kekuatan jiwa dan kerohanian wanita

SOALAN

Pekerja diberi ruang, peluang kembang kerjaya

SETIAP kali kakinya melangkah memasuki ruang lobi syarikat Flex Malaysia (Flex), Mohd. Sukri Suki pasti bersemangat untuk memulakan tugasnya.

Berjalan sejauh 2 kilometer sambil beramal

LAUTAN manusia berpakaian rona biru memenuhi Pusat Sukan, Desa Parkcity di Kuala Lumpur pada 26 Februari lalu.

Peranti inovatif daripada Veet

WANITA kebiasaannya akan menggunakan kaedah mencabut atau rawatan benang halus untuk membentuk kening selain menggunakan pisau pencukur bagi menanggalkan bulu pada kawasan bikini dan bahagian bawah lengan.

Masalah pendengaran jejaskan kualiti hidup

MENONTON televisyen atau YouTube tanpa suara pasti melahirkan rasa kurang senang kerana kita tidak dapat memahami jalan cerita rancangan yang ditonton dengan baik.

Pusat sehenti aktiviti kecergasan kanak-kanak

Melakukan aktiviti fizikal seperti bersenam waktu petang, berjoging pada setiap hujung minggu dan bersukan di padang bersama seluruh ahli keluarga merupakan rutin yang dipercayai dapat membantu perkembangan jasmani kanak-kanak.

Mudah berjangkit melalui air

SEAWAL pukul 6.30 pagi, Razaki Ahmad Sidek, 31, akan bangun menyediakan beg keperluan anaknya yang berisi baju harian dan bekalan makanan. Rutin harian itu akan dilakukannya setiap kali isterinya tiada di rumah kerana bekerja sebagai pramugari.

Tazkirah sebelum memasak suntik motivasi

MENGHAYATI bait-bait tazkirah yang disampaikan penulis buku, Bukan Sekadar Resipi, Raudzah Roslan sebelum memulakan kelas masakan Nasi Gidra Palestin di rumahnya pada pagi Sabtu lalu membangkitkan seribu satu rasa dalam diri setiap peserta.

Rencana Utama!»

Turun padang kaji punca pencemaran

PASUKAN UTKFAS turut mendapatkan sampel air dari Sungai Semenyih, Selangor untuk dianalisis.

Varia!»

Sikap individu cabar kreativiti ahli pemasaran

SYARIKAT yang mengungguli konsep one to one marketing pasti akan menguasai kelompok pengguna yang semakin individualistik dalam sesuatu pasaran. – Gambar hiasan

Process time in ms: 31