PESONA

Pertandingan melukis tonjol sisi kreatif pelajar

SEKALI pandang, tiada siapa sangka kanak-kanak lelaki bertubuh kecil Mohd. Syamil Aizat Mesman, 13, mempunyai bakat seni dalam bidang lukisan.

Latih kanak-kanak salur tenaga dengan cara betul

“TUMBUK atas, bawah, tunduk dan tendang!” laung seorang jurulatih kepada enam orang muridnya yang sedang mengikuti kelas seni mempertahankan diri campuran atau Mix Martial Arts (MMA).

Melangkah ke alam persekolahan tanpa masalah pembesaran

PENING Norshima Mohd. Kassim, 40, memikirkan cara memujuk anak tunggalnya Alhadif Abdul Hadi, 6, untuk menjamah makan tengah hari.

40 ribu pengunjung saksi perkahwinan 42 pasangan

MAJLIS perkahwinan 42 pasangan yang berlangsung di Lenggong, Perak baru-baru ini menjadi memori terindah buat setiap pasangan apabila mereka diraikan dalam suasana penuh ceria dan meriah.

Kesegaran bunga ros pada setiap bilasan

RAMBUT kasar, kusut dan tidak bermaya akan menjejaskan penampilan serta keyakinan kebanyakan wanita.

Buat sendiri sajian Jepun di ABC Cooking Studio

SUSHI, mochi dan udon adalah antara makanan Jepun yang sangat popular di negara ini. Bagi penggemar makanan itu, mereka boleh mendapatkan ia di semua restoran yang menyediakan masakan tersebut.

Selesaikan rutin harian kurang seminit

MELANGKAH masuk ke alam perkahwinan bersama insan tercinta merupakan saat yang paling manis dalam kehidupan.

Ketagihan alkohol jejas gaya hidup

MINUMAN beralkohol kebiasaanya digunakan bagi tujuan amalan sosial, rekreasi dan menyambut hari keraian bagi sesetengah kaum di Malaysia.

Anak-anak mampu berinteraksi dengan lebih baik

PERKEMBANGAN teknologi khususnya kemunculan gajet-gajet canggih seperti telefon pintar kini menjadikan dunia tanpa sempadan.

Kanak-kanak dalami kerjaya perubatan di hospital

SEJAK kecil, kanak-kanak digalakkan untuk melakukan aktiviti yang boleh merangsang tumbesaran seperti menyertai kelas bermain, prasekolah, memasuki mana-mana kelas latihan pendidikan atau ibu bapa boleh melakukan rangsangan itu sendiri di rumah melalui alatan permainan mereka.

Horizon!»

Lihat dinosaur dari jarak dekat

KELIBAT patung dinosaur dapat dilihat dari jauh termasuk pengguna yang melalui Jalan Pintasan Muar, Johor.

Varia!»

Makuma platform mahasiswa cemerlang

Mahasiswa perlu bijak menyeimbangkan antara pembelajaran dengan aktiviti luar dalam usaha menjadi pelajar yang holistik.

[email protected]!

Process time in ms: 31