PESONA

Haiwan rangsang emosi, koordinasi tubuh

DARI jauh, sepasang telinga arnab berwarna keperangan itu kelihatan bergerak-gerak. Kepalanya melingas ke kiri dan kanan sebelum menyusup masuk ke dalam sebuah terowong mainan.

Abdillah pembuat piza terpantas Domino’s Pizza negara

PIZA merupakan antara makanan kegemaran ramai termasuk rakyat Malaysia. Sebagai antara peneraju francais piza di negara ini, Domino’s Pizza Malaysia berjaya mencatat pertumbuhan paling pesat di Asia Tenggara dan kelima di Asia Pasifik.

Timba ilmu memelihara hidupan liar

masa permohonan ditutup hanya berbaki sejam, Alexandria Ng, 9, dengan dibantu ibunya, Selina Ling, 39, cepat-cepat memuat naik video pengenalan diri berdurasi tiga minit pada satu laman web yang menjelaskan mengapa dia layak dipilih sebagai Hero Hidupan Liar.

Medan pertemuan peminat animasi dan hobi tanah air

TANGAN kanan Norfaizah Abdul Rahman, 36, kemas memegang pen marker. Tanpa teragak-agak guru lukisan dari Galeri Seni Muar, Johor itu mula menarikan mata penanya dengan melukis mata, diikuti hidung, mulut dan akhirnya membentuk imej seorang kanak-kanak lelaki.

Kembali sibuk selepas Hari Raya Aidiladha

SUASANA dalam lot kedai milik JR Hajj Niaga yang menjual pelbagai keperluan haji dan umrah di tingkat 3 kompleks beli-belah Plaza Ampang City, Kuala Lumpur tampak tenang pada pagi itu.

Kehadiran adiwira ceriakan pesakit kanak-kanak

SELEPAS makan tengah hari dan mengambil ubat-ubatan seperti yang telah dipreskripsikan oleh doktor, Megat Shah Irfan Mohammad Suratmin, 9, hanya berbaring berbantalkan patung beruang coklat di atas katil wad.

Menghayati pengorbanan mengisi kemerdekaan

AGAMA datang untuk memerdekakan manusia daripada segala ikatan penghambaan kepada apa juga rupa bentuk makhluk.

Harga barangan serendah RM1

SABAN hari, Muhammad Ariff Ruhaizad, 20, melihat ramai orang berkunjung ke kedai barangan terpakai di sebelah kedai bateri kereta tempatnya bekerja.

Dram bulatan bina persekitaran positif

PUKULAN dram dipanggil djembe saling bertingkah diiringi bunyi alat muzik lain seperti kerincing dan konga kedengaran begitu meriah tatkala kaki melangkah ke Dewan Serbaguna Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani di Putrajaya baru-baru ini.

Tatang kucing bagai anak sendiri

DARI dalam sangkar, si comel berwarna hitam keperangan bernama Dang Anum dan Dang Sari itu tampak tenang biarpun suasana di pusat beli-belah Sunway Velocity, Kuala Lumpur yang menjadi lokasi penganjuran Festival Kebangsaan Meow Royal Canin 2017 tersebut agak sesak dengan kehadiran pengunjung.

Varia!»

Warisan Orang Asli masih kekal

Keunikan budaya Orang Asli di Kampung Pos Raya, Perak terserlah melalui penghasilan pakaian daripada kulit kayu pokok terap yang turut dipakai oleh penari tarian sewang.

Process time in ms: 31