NEGARA

Muhdalena ditangkap di Ayer Keroh

JOHOR BAHRU Selepas hampir 19 jam meloloskan diri daripada pihak polis, Muhdalena Ahmad yang terbabit dalam insiden amuk di kompleks Jabatan Perdana Menteri (JPM) dua tahun lalu berjaya ditahan semula di kawasan Rehat dan Rawat (R&R) Ayer Keroh, Melaka, awal pagi semalam.

TMJ sah suami Che Puan Khaleeda

JOHOR BAHRU Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim selamat bergelar suami kepada Che Puan Khaleeda Bustamam dalam majlis istiadat pertunangan, majlis hantaran dan pernikahan yang dilangsungkan di Istana Bukit Serene di sini semalam.

Wanita mahu bercerai bingung sijil nikah didakwa palsu

ALOR SETAR Seorang wanita kebingungan selepas perkahwinannya dengan seorang pensyarah sebuah institusi pengajian tinggi di sini tiga tahun lalu didakwa tidak sah kerana disyaki menggunakan khidmat sindiket nikah ekspres.

Penganggur dera anak dijel 8 bulan

KUALA LUMPUR - Gara-gara berang kerana biskut di rumahnya habis, seorang penganggur menerima padah dihukum penjara lapan bulan dan didenda RM8,000 oleh Mahkamah Majistret di sini selepas mengaku bersalah atas dua tuduhan mendera dua orang anaknya berumur lapan dan lima tahun minggu lepas.

Dibelasah kerana kasut hilang

BALIK PULAU Hanya kerana kasut hilang, seorang pelajar lelaki tingkatan dua Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) di sini patah tulang rusuk kiri selepas dipijak sekumpulan pelajar senior di bilik elektrik, dorm asrama sekolah berkenaan Rabu lalu.

Kereta Audi pengurus dibom

SEBERANG PERAI Seorang pengurus projek syarikat pembinaan tergamam melihat kereta Audi A6 2.0 miliknya musnah terbakar akibat letupan bom buatan sendiri jenis molotov cocktail semasa diletakkan di pekarangan luar rumahnya di Taman Seri Gelugor, Jalan Tok Bedu, Tasek Gelugor di sini semalam.

Jual mercun cari duit sampingan keluarga

JASIN Kegiatan haram seorang juruteknik kilang yang dipercayai menjual mercun sejak lebih sebulan lalu untuk mencari pendapatan sampingan mengundang padah apabila dia ditahan polis Selasa lalu.

Hijrah tunjang pembangunan

KUALA LUMPUR Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak (gambar) berkata, Malaysia yang merupakan sebuah negara Islam yang progresif telah menerapkan semangat peristiwa Hijrah ke dalam agenda transformasi nasional.

Lelaki sempat selamatkan diri

KUCHING Seorang lelaki berdepan detik cemas apabila kereta jenis Perodua Kenari yang dinaikinya meletup dan terbakar di Jalan Bako di sini kelmarin.

Process time in ms: 16