NEGARA

Pesta bogel

GARA-GARA mahu menjadi juara dalam permainan membuat garisan terpanjang menggunakan pakaian yang dipakai, seramai 39 peserta kem motivasi di Selesa Hill Homes Resort di Bukit Tinggi, Bentong, Pahang sanggup berbogel dalam satu kejadian kelmarin.

Wanita merana ditinggal suami

SERDANG – Gara-gara berdepan dengan masalah rumah tangga, ibu kepada tiga orang anak terpaksa dirantai dan dimangga menggunakan rantai besi oleh ahli keluarganya sendiri bagi memastikan wanita itu tidak keluar minum arak atau merayau-rayau tanpa tentu arah.

Tekad pupuk perpaduan kaum

SEREMBAN – Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, rakyat Malaysia perlu memberi lebih tumpuan kepada usaha memupuk perpaduan da­ripada menekankan hal berkaitan perselisihan dan perbezaan pendapat.

Sindiket manipulasi nama Agong

KOTA BHARU – Pertubuhan Kerabat D’Raja Kelantan (PKDK) Al-Muhammadi semalam mendedahkan satu sindiket yang memanipulasi nama Yang di-Pertuan Agong ke-15, Sultan Muhammad V hingga mengaut untung atas angin mencecah RM100,000 hingga RM200,000.

Bunuh isteri enggan lakukan seks

SEMPORNA – Akibat berang permintaannya untuk mengadakan hubungan intim ditolak, seorang suami tergamak menetak dan menikam isterinya sendiri hingga mati dengan pedang samurai di kediaman pasangan terbabit di Kampung Pinggir Bakau di sini semalam.

Lelaki mengamuk bakar rumah

KUCHING – Seorang lelaki bertindak di luar jangkaan apabila menyerang sebuah keluarga dengan parang sebelum nekad membakar kediaman mereka di Taman Palma Indah, Jalan Matang, Batu 10 di sini semalam.

Ceramah Perdana Mawlid meriah

KUALA LUMPUR – Kehadiran enam penceramah dan ulama antarabangsa masing-masing dari India, Sri Lanka, Singapura termasuk Malaysia berjaya menarik lebih 2,000 hadirin dalam memeriahkan program Ceramah Perdana Mawlid semalam.

Wanita berani lawan peragut

SEBERANG PERAI – Biarpun hanya membawa wang tunai sebanyak RM10, seorang wanita yang menjadi mangsa ragut di hadapan sebuah tadika di Taman Seri Emas, Nibong Tebal di sini nekad melawan penyamun bersenjatakan cota sehingga lelaki itu tertangkap kelmarin.

Pulau Pangkor bakal dinaik taraf

LUMUT – Kerajaan negeri Perak telah mengenal pasti beberapa produk pelanco­ngan di sekitar Pulau Pangkor di sini dalam usaha menarik lebih ramai pelancong dari dalam dan luar negara sempena Tahun Melawat Perak 2017.

Ustazah maut cuba redah banjir

BESUT – Hasrat seorang suami untuk menyelamatkan isterinya yang terperangkap di dalam kereta dihanyut arus deras banjir tidak kesampaian apabila wanita itu ditemui lemas di Kampung Paya Rawa, Kampung Raja dekat sini semalam.

Rencana Utama!»

Kurang 10 tok dalang masih aktif

HOCK SENG menunjukkan patung-patung yang digunakannya sewaktu persembahan wayang kulit.

GenK»

Bazar Orikami TAR UC pamer produk berkualiti tinggi

Ruangan yang memaparkan kisah-kisah kejayaan para pelajar dan alumni TAR UC turut mencuri tumpuan.

Varia!»

Jaga tepi kain orang cara tangani isu sosial

Akses mudah kepada internet antara faktor kepada anak muda bebas bergaul antara satu sama lain. – Gambar hiasan

[email protected]!

Process time in ms: 31