NEGARA

Budak mati didera kedi golf

AMPANG Seorang kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun diperlakukan seperti binatang apabila dibelasah sehingga mati oleh teman lelaki ibunya yang bekerja sebagai kedi golf di Taman Kosas di sini kelmarin.

Siti Nurhaliza rakam lagu Tamil

KUALA LUMPUR Penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Tarudin, 36, melakar sejarah apabila menjadi artis Melayu pertama merakamkan lagu berbahasa Tamil ciptaan komposer terkenal India yang juga pemenang dua Anugerah Oscar, A.R. Rahman.

Inklusif, mampan jadi dasar ASEAN

KUALA LUMPUR Datuk Seri Najib Tun Razak menggesa supaya kemampanan dan inklusif menjadi teras dasar-dasar ASEAN untuk membina sebuah perkumpulan yang benar-benar bersepadu.

Clare Rewcastle Brown diburu

KUALA LUMPUR Polis Diraja Malaysia (PDRM) berjaya mendapatkan waran tangkap terhadap pengasas dan juga Pengarang Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown daripada Mahkamah Majistret di sini semalam.

Hukum hisap vapor haram

KUALA LUMPUR Mufti Wilayah Persekutuan semalam mengeluarkan hukum bahawa menghisap rokok elektronik atau vapor yang semakin popular dalam kalangan rakyat Malaysia ketika ini adalah haram dalam Islam.

Dua penyamun ditembak mati

PUCHONG Dua penjenayah tidak sempat berjoli dengan wang RM1,000 yang disamun apabila mereka mati ditembak ketika cuba menyerang anggota polis di Persiaran Puchong Prima dekat sini semalam.

Sindiket dadah, senjata api tumpas

GEORGE TOWN Pasukan Khas Taktikal Perisikan Narkotik (STING) berjaya menumpaskan sindiket pengedaran dadah bernilai RM2.8 juta di Pulau Pinang dan Johor sekali gus membongkar kegiatan penjualan senjata api minggu lalu.

Empat beradik yatim piatu dibela

RAWANG Empat beradik anak kepada Pengarang Meja Agama akhbar Utusan Malaysia, Zuarida Mohyin yang maut bersama suaminya dalam kemalangan baru-baru ini akan dipelihara oleh keluarga ibu saudaranya.

Harga sayur di Sabah naik

KOTA KINABALU Harga borong sayur-sayuran terutamanya di kawasan tanah tinggi yang terjejas dalam kejadian gempa bumi di daerah Kundasang meningkat hampir sekali ganda ekoran kenaikan kos pengangkutan.

DBKL sasar 1.5 juta iklan haram diturunkan

KUALA LUMPUR Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) memberi amaran akan terus menggempur kegiatan memasang iklan tanpa lesen dengan sasaran untuk menurunkan 1.5 juta iklan haram menjelang akhir tahun ini.

Varia!»

Coretan pengalaman hidup Wardah

Penggunaan ayat yang ringkas turut menjadi faktor naskhah ini mudah difahami dan seronok dibaca.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16