NEGARA

Pegawai KPWKM dijel 21 tahun, denda RM9j

KUALA LUMPUR – Seorang bekas penolong pegawai di Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) dijatuhi hukuman penjara 21 tahun dan denda RM9,248,554 oleh Mahkamah Sesyen di sini semalam kerana kesalahan rasuah membabitkan projek kemasyarakatan kerajaan bernilai RM18.6 juta.

Tambah pelajar ke Jerman

BERLIN – Malaysia mungkin mempertimbangkan untuk menghantar lebih ramai pelajar ke Jerman pada masa hadapan untuk melanjutkan pengajian, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di sini.

Pembalak buli Orang Asli

GUA MUSANG – Dua puluh tahun lalu, Adek Along, 48, dan lebih 200 penduduk Orang Asli di Kampung Gawin di sini hidup dikelilingi udara segar dan pemandangan alam semula jadi yang cukup indah.

Juragan kapal diculik di Semporna

KOTA KINABALU – Sekumpulan enam penjenayah rentas sempa­dan yang lengkap bersenjata api jenis M16, M14 dan pistol menculik seorang juragan kapal warga tempatan di perairan Semporna dekat Pulau Gaya dalam kejadian malam kelmarin.

Menyamar nelayan seludup dadah

JOHOR BAHRU – Seorang pekerja sebuah pusat hiburan bersama abang iparnya sanggup bergadai nyawa menaiki sebuah bot kecil yang usang untuk menyeludup kira-kira 8 kilogram (kg) dadah jenis syabu bernilai RM1.2 juta ke Batam, Indonesia kelmarin.

Sindiket pelacuran WeChat tumpas

KOTA BHARU – Satu sindiket pelacuran yang menawarkan khid­mat seks melalui aplikasi WeChat tumpas selepas lima ahlinya termasuk dua bapa ayam ditahan dalam tiga serbuan di Jalan Seri Cemerlang di sini kelmarin.

FMK jadi program kebangsaan

KUALA LUMPUR – Institut Akhbar Malaysia (MPI) bercadang menganjurkan Forum Media Kebangsaan (FMK) di seluruh negara pada masa akan datang dalam usaha menjadikan ia sebagai satu program bersifat kebangsaan.

Tiga lelaki berdepan hukuman mati


Ibu bapa Nurshakinah ke Perancis

SUNGAI PETANI – Ibu bapa kepada Nurshakinah Naim, 19, penuntut sebuah universiti di Perancis yang dilaporkan hilang sejak Jumaat lalu akan berangkat ke negara itu pada Sabtu ini.

Skuad Pejuang Kecil jaga keselamatan murid sekolah

KUALA LUMPUR – Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SK Desa Pandan menubuhkan Skuad Pejuang Kecil sejak 2014 bagi memastikan keselamatan murid ketika menggunakan jalan raya di kawasan sekolah.

Process time in ms: 32