NEGARA

Merajuk sampai sesat dalam hutan

TENOM – Seorang kanak-kanak lelaki berusia setahun 11 bulan yang hilang lebih 18 jam dalam hutan selepas keluar seorang diri dipercayai kerana merajuk dengan ibunya ditemui dalam keadaan menangis teresak-esak di kawasan hutan di Kampung Kuala Tolokoson, Kemabong dekat sini semalam.

Anita mahu pencen menyanyi, berlakon

KUALA LUMPUR – Misteri kehilangan penghibur tersohor, Anita Sarawak selama hampir tiga tahun sejak 2012 akhirnya terjawab semalam apabila dia dikhabarkan berada dalam keadaan sihat dan kini menetap di Las Vegas, Amerika Syarikat.

Orang ramai dinasihat beli kereta baharu sebelum 1 April

PETALING JAYA – Persatuan Automotif Malaysia (MAA) menggesa orang ramai untuk membeli kereta sebelum 1 April 2015 memandangkan kebanyakan syarikat kereta merancang untuk mengurangkan inventori mereka dengan tawaran yang menarik.

Tiada lagi gaji langgar dinding

PUTRAJAYA – Penjawat awam yang mencapai gaji maksimum bakal menikmati Pergerakan Gaji Tahunan (PGT) sebanyak tiga peratus bermula tahun ini.

Jual tubuh pada umur 16 tahun

MELAKA – Seorang gadis bawah umur warganegara Vietnam bersama 29 wanita warga asing lain yang bekerja sebagai gadis pelayan pelanggan (GRO) dicekup dalam serbuan di dua premis hiburan di di Taman Melaka Raya, Banda Hilir di sini semalam.

Dipaksa berbogel dalam kelas

KUALA LUMPUR – Tujuh orang pelajar tingkatan satu melalui detik memalukan apabila dipaksa menanggalkan seluar manakala seorang lagi diarah membuka baju oleh seorang guru penolong kanan hal ehwal pelajar di sebuah sekolah di Ampang Rabu lalu.

Ikan lumba-lumba mati tertelan plastik

KOTA KINABALU – Seekor ikan lumba-lumba jenis Risso’s Dolphin yang ditemui terdampar di Teluk Layang di sini sebelum ini dilaporkan mati Rabu lalu dipercayai akibat tertelan hampir 4.25 kilogram sampah termasuk pelbagai jenis plastik.

Lari tinggalkan timbunan kayu

KUCHING – Perbadanan Perhutanan Sarawak (SFC) berjaya menemui sejumlah 499 batang kayu balak pelbagai jenis dan saiz yang dianggarkan bernilai RM700,000 dipercayai ditinggalkan oleh pembalak haram di Ladang Baru Temala, Baram, Miri kelmarin.

Kamera retina mampu elak buta

KUALA LUMPUR – Program Kesedaran Penyakit Retina (RDAP) akan menggunakan dua kamera retina bernilai RM150,000 sumbangan Standard Chartered Scope International (M) Sdn. Bhd. sebagai pelopor dan perintis bagi menyaring pelbagai penyakit berkaitan retina di negara ini.

Jom Singgah!»

Gunung tempat tinggal roh

SEHINGGA kini, Gunung Gangkhar Puensum masih kekal sebagai gunung yang tidak akan didaki

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16