NEGARA

Guna duit BR1M untuk berjudi

KUALA LUMPUR - Hasrat kerajaan untuk meringankan beban rakyat terutama golongan berpendapatan rendah melalui pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) tidak tercapai sepenuhnya.

Tower West KLIA2 tertinggi di dunia

SEPANG - Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2) memahat nama di persada antarabangsa apabila menara Kawalan Trafik Udara (ATC) Tower West yang beroperasi di lapangan terbang itu diiktiraf sebagai yang tertinggi di dunia oleh Guinness World Records .

Mati lemas dalam lubang anjing

PENAMPANG - Tindakan nekad seorang peguam muda mengeluarkan tiga ekor anak anjing peliharaannya di dalam lubang yang lebarnya sebesar sebiji bola sepak meragut nyawanya sendiri akibat sesak nafas di Kampung Pisang Babah di sini kelmarin.

Banjir kilat landa tiga kampung Orang Asli di Raub

RAUB - Beberapa kawasan di sekitar Batu Talam di sini dilanda banjir kilat semalam apabila hujan lebat selama empat jam mengakibatkan paras air Sungai Tanjung Malim dan Sungai Lipis naik secara mendadak melimpahi tebing.

Kerajaan tidak pernah tolak hudud

ALOR SETAR - Kerajaan Pusat tidak pernah sesekali menolak ketentuan hukum yang ditetapkan Allah termasuk hukum hudud sekiranya ia mahu dilaksanakan di negara ini.

Rampas wang asing palsu RM30j

SHAH ALAM – Polis menumpaskan satu sindiket penipuan Black Money yang beroperasi sekitar Lembah Klang selepas menahan seorang suspek warga Iran bersama pelbagai mata wang asing palsu bernilai RM30 juta dalam satu serbuan di sebuah kondominium di Jalan Ipoh, Sentul, petang kelmarin.

Kes 'Tuhan Harun' disebut 22 Julai

KUANTAN – Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam menetapkan sebutan semula kes ketua kumpulan ajaran sesat ‘Tuhan Harun’ pada 22 Julai ini.

PRK Parlimen Bukit Gelugor 25 Mei

PUTRAJAYA – Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan 12 Mei sebagai tarikh untuk penamaan calon dan 25 Mei pula sebagai hari mengundi bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Bukit Gelugor.

Seorang mati setiap 36 jam

KUALA SELANGOR – Selangor merupakan negeri kedua tertinggi selepas Sabah yang mencatatkan kes penyakit tibi dengan mencatatkan 4,151 kes pada tahun lalu.

Pemandu cedera parah

BUKIT MERTAJAM - Seorang lelaki cedera parah pada kaki selepas kereta jenis Nissan Sentra yang dipandunya dilanggar dari belakang oleh sebuah kenderaan lain yang sedang mengejar peragut di Pekan Permatang Pauh di sini semalam.

Lagi/More

Process time in ms: 16