NEGARA

Penjual tipu guna gas hidrogen

KUALA TERENGGANU – Awas dengan belon terbang bergas yang dibeli sama ada untuk program rasmi, sambutan hari jadi atau permainan anak-anak di rumah.

PATI Bukit Bintang ‘panas’

KUALA LUMPUR – Kawasan Bukit Bintang di ibu negara yang menjadi lubuk lokasi pendatang asing tanpa izin (PATI) ‘panas’ kelmarin selepas digempur pihak berkuasa dalam Ops Nyah 2 fasa ke-13.

‘Tidak hormati sistem demokrasi’

BANGKOK – Perdana Menteri membidas tindakan pihak pembangkang meninggalkan Parlimen ketika pembentangan Bajet 2017 semalam dan menganggapnya sebagai tidak menghormati sistem demokrasi berparlimen dan kandungan bajet itu sendiri.

‘Paraglider’ dikhuatiri lemas terjatuh dalam laut

PORT DICKSON – Seorang ‘paraglider’ dikhuatiri lemas selepas terjatuh di laut sekitar Pantai Telok Kemang, Batu 1 di sini semalam.

Dua beranak cedera terjatuh selepas diragut

BALING – Dua beranak melalui detik cemas apabila terpaksa bergelut dengan seorang peragut yang bertindak merentap beg tangan sehingga menyebabkan mereka terjatuh daripada motosikal dalam kejadian di Jalan Baling-Kupang dekat Pekan Lama Pulai di sini semalam.

Pendidikan tahfiz diselaraskan

BANGI – Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) komited terhadap usaha melahirkan tahfiz berdaya saing melalui penyelarasan pendidikan tahfiz dalam Dasar Pendidikan Tahfiz Negara (DPTN) seperti yang diumumkan dalam Bajet 2017 kelmarin.

Graduan cerebral palsy berjaya genggam PhD

JOHOR BAHRU – Seorang penghidap cerebral palsy membuktikan kekurangan diri bukan penghalang baginya untuk menamatkan pengajian di peringkat Ijazah Doktor Falsafah (PhD) pada Majlis Konvokesyen Universiti Teknologi Malaysia (UTM) ke-57 di sini semalam.

Bajet 2017: Finas lega dapat peruntukan RM80 juta

KUALA LUMPUR – Ketua Pengarah Perbadanan Filem Nasional (Finas), Datuk Kamil Othman menyifatkan peruntukan Bajet 2017 sebanyak RM80 juta kepada industri kreatif dan penerbitan filem menunjukkan keprihatinan kerajaan terhadap industri hiburan di Malaysia.

Isteri trauma dipukul suami guna tukul besi

KUCHING – Seorang isteri trauma selepas dibelasah menggunakan tukul besi oleh suaminya sendiri dalam satu kejadian di rumah mereka di Jalan Selangan Batu, Kampung Sungai Apong di sini lewat malam semalam.

Process time in ms: 16