NEGARA

Penggodam akaun bank didakwa

KUALA LUMPUR - Seorang pegawai Bank HSBC dan suami didakwa di Mahkamah Sesyen di sini semalam atas beberapa pertuduhan antaranya mencuri, memindah dan mengeluarkan wang yang kesemuanya berjumlah RM85,180 milik empat penumpang pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370 antara Mei hingga Julai lalu.

Suami isteri tipu RM643,897 dijel

SHAH ALAM - Mahkamah Sesyen di sini menjatuhkan hukuman penjara terhadap pasangan suami isteri setelah mereka didapati bersalah atas pertuduhan pecah amanah sebanyak RM643,897.

Polis tumpas sindiket pecah rumah

KUALA LUMPUR Polis menumpaskan satu sindiket yang aktif melakukan kegiatan pecah rumah dan curi kenderaan melibatkan kerugian RM1.8 juta selepas berjaya menahan tiga lelaki di Seri Kembangan, Selangor kelmarin.

Maut terkena peluru sesat dilepas rakan

IPOH Seorang pekebun kelapa sawit maut setelah terkena tembakan yang dilepaskan rakannya sendiri ketika sedang memburu babi hutan di sebuah kebun kelapa sawit di Pasir Garam, Kampung Gajah dekat sini kelmarin.

Pelakon Zalif nafi dakwaan rampas tunang orang

KUALA LUMPUR - Pelakon dan pelawak Zalif Sidek yang popular dengan filem Papa I Love You menafikan dakwaan kononnya merampas tunang orang seperti yang digembar-gemburkan menerusi media sosial sejak kebelakangan ini.

Geng samun Noyes tumpas

SHAH ALAM Polis berjaya menumpaskan kumpulan samun dikenali sebagai Geng Noyes dengan tertangkapnya empat ahli kumpulan itu dalam dua serbuan berasingan di Kampung Padang Jawa di sini, Selasa lalu.

Nama jenazah diumum hari ini

PUTRAJAYA - Senarai nama kesemua 20 jenazah mangsa nahas pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 yang akan tiba di Kompleks Bunga Raya, Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), Sepang esok akan diumumkan hari ini.

Rakyat Malaysia diminta bertafakur selama seminit

PUTRAJAYA - Waktu bertafakur selama seminit bagi menghormati jenazah mangsa nahas pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 sempena istiadat penerimaan jenazah mangsa tragedi itu esok adalah antara pukul 10.45 hingga 11.15 pagi. Esok juga merupakan Hari Perkabungan Negara.

Pelajar tingkatan tiga rogol ibu mabuk

KUALA LUMPUR - Seorang pelajar lelaki tingkatan tiga sebuah sekolah menengah di sini bertindak luar batasan apabila merogol ibunya di sebuah rumah dekat Taman OUG di sini semalam.

Pura-pura sakit antara alasan minta MC

KUALA LUMPUR - Satu kajian oleh JobStreet.com mendapati tiga sebab yang diberikan pekerja untuk mengemukakan sijil cuti sakit (MC) ialah tiada keinginan untuk bekerja, kepenatan dan berpura-pura sakit untuk menghadiri temu duga pekerjaan lain.

Infiniti!»

Berjaya eratkan silaturahim

PEMBERIAN buah tangan atau oleh-oleh mampu mengeratkan silaturahim antara pemberi dan penerima.

Varia!»

Inovasi penggendong bayi

KAIN bedung Ergobaby Swaddler membuatkan tidur bayi lebih lena dan lama.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 0