NEGARA

Barang kemas RM2.5 juta lesap

KUALA LUMPUR Empat lelaki bersenjatakan tukul besi dan objek menyerupai pistol melarikan sekurang-kurangnya 15 dulang emas bernilai RM2.5 juta dari sebuah kedai emas di dalam pasar raya NSK, Jalan Kuchai Lama di sini semalam.

Juruterbang Malaysia dijel 13 tahun

CANBERRA, Australia Seorang juruterbang Malaysia dipenjara 13 tahun selepas didapati bersalah di atas kesalahan yang dilakukannya 21 tahun lalu iaitu menceroboh kediaman seorang wanita dan memperkosa mangsa.

Selesai kes dalam masa setahun

PUTRAJAYA Datuk Seri Najib Tun Razak mahu semua kes yang dibicarakan di Mahkamah Jenayah Seksual Terhadap Kanak-Kanak dapat diselesaikan dalam tempoh kurang daripada satu tahun.

Suri rumah tipu pakej umrah, haji

AMPANG JAYA Seorang suri rumah didakwa di dua Mahkamah Majistret berasingan di sini semalam atas tujuh pertuduhan menyembunyikan atau memindahkan wang milik tiga wanita berhubung tawaran pakej ibadah haji dan umrah palsu ke Mekah, Arab Saudi berjumlah hampir RM34,000.

Batu Pahat lokasi tinggi nahas

HULU TERENGGANU Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah mengenal pasti 231 lokasi panas yang sering berlaku kemalangan di seluruh negara sempena musim perayaan ini.

Sejuta kenderaan masuk Kelantan

GUA MUSANG Sebanyak satu juta kenderaan perantau dijangka memasuki Kelantan bermula hari ini sempena perayaan Hari Raya Aidilfitri yang dijangka disambut Ahad ini.

18 pengganas dikehendaki Esscom

KOTA KINABALU Seramai 18 pengganas kumpulan militan Abu Sayyaf, Daesh dan Maute dikehendaki oleh pihak berkuasa Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (Esscom) kerana dikhuatiri bolos di Zon Selamat Timur Sabah (Esszone).

Dua sahabat baik maut

ALOR SETAR Seorang remaja sempat menunaikan hasrat untuk membeli pakaian dan kasut raya buat ibu bapanya sebelum maut dalam kemalangan di Jalan Kuala Kedah berdekatan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tunku Laksamana di sini semalam.

Pasangan kekasih jadi pengedar

BALIK PULAU Polis menumpaskan sindiket pengedaran dan pemprosesan dadah melibatkan dua pasangan kekasih di dua lokasi di daerah Barat Daya di sini kelmarin.

Process time in ms: 16