NEGARA

Pelatih sertai PLKN secara sukarela

KUALA LUMPUR – Kerajaan bercadang mengambil pelatih-pelatih Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) me­lalui penyertaan secara sukarela secara berperingkat-peringkat mulai tahun depan.

Yassin ejen besar seludup Rohingya

ALOR SETAR – Kegiatan pemerdagangan manusia di hutan Wang Kelian, Perlis dipercayai didalangi seorang lelaki Rohingya dikenali sebagai Yassin yang menjadi ejen besar membeli pelarian sebelum menjualnya kepada pihak tertentu di Malaysia.

PM lancar Tabung Amanah Felcra

KUALA LUMPUR – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak semalam mengumumkan pelancaran Tabung Amanah Peserta Felcra dengan modal permulaan sebanyak RM10 juta.

Pemandu lori mengaku salah

KUALA TERENGGANU – Seorang pemandu lori mengaku bersalah di Mahkamah Majistret di sini atas tuduhan memandu secara berbahaya hingga menyebabkan lima kematian dalam kemalangan di Kilometer 386.6 Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT2) Ajil-Bukit Besi pada 24 Mei lalu.

Bekas eksekutif IT bebas tuduhan bunuh isteri

SHAH ALAM – Mahkamah Tinggi di sini semalam melepas dan membebaskan suami kepada eksekutif pentadbiran TV9 Nur Syaleza Jaffar (gambar kecil), daripada tuduhan membunuh wanita itu tiga tahun lepas.

Juruterbang wanita cedera helikopter terhempas

KOTA KINABALU – Seorang juruterbang pelatih wanita nyaris maut selepas helikopter yang dikendalikannya terhempas dan terbakar di kawasan berumput di Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu di sini semalam.

Ikan lumba-lumba muncul berenang di Pulau Sembilan

BAGAN DATOH – Sekumpulan pelancong asing yang melawat Pulau Lalang di Pulau Sembilan dekat sini baru-baru ini dikejutkan dengan fenomena yang jarang berlaku apabila sekumpulan ikan lumba-lumba muncul di perairan pulau itu.

Ketua kumpulan Don Tiger diberkas polis

IPOH – Polis percaya dapat menyelesaikan sembilan kes samun dan curi kenderaan di sekitar bandar raya ini selepas menahan seorang lelaki dipercayai ketua kumpulan Don Tiger dan pembantunya di sekitar Tanjung Rambutan di sini Isnin lalu.

Amy minta isu hantu dihentikan

KUALA LUMPUR – Penyanyi rock terkenal, Amy Search menyeru agar hal berkenaan kumpulannya yang diumpamakan seperti hantu oleh seorang penceramah motivasi tidak lagi dipanjangkan.

Aduan peniaga tamak di laman sosial

KUALA LUMPUR – Aduan pengguna melalui penyebaran resit belian di laman sosial boleh dianggap sebagai satu kaedah membantu pihak berkuasa mengesan peniaga tamak yang cuba me­ngaut keuntungan melampau dan menipu pelanggan.

Rencana Utama!»

Cabaran harian doktor gigi kaki lima

Rata-rata penduduk miskin lebih selesa mendapatkan rawatan di klinik gigi jalanan.

Pesona!»

Hepatitis C boleh dirawat

Virus Hepatitis C boleh menyebabkan komplikasi hati yang teruk. – Gambar hiasan

Varia!»

Nikmat koko keluaran Indonesia

Inilah rupa biji koko yang telah dikupas sebelum dikeringkan di Kecamatan Tiga Binanga Kabupaten Karo, Sumatera Utara.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 15