NEGARA

Misi Bluefin-21 hadapi masalah

PERTH - Kenderaan dalam air autonomi (AUV), Bluefin-21 yang dikerah untuk melaksanakan misi keduanya malam kelmarin terpaksa naik ke permukaan pada pagi Rabu bagi membaiki masalah teknikal.

Pemandu bas tahi morfin

BENTONG - Pemandu bas Ekspres Transnasional yang terlibat dalam kemalangan mengorbankan tiga penumpang di Kilometer 11 Jalan Bentong-Raub di sini pada Sabtu lalu didakwa di Mahkamah Majistret di sini semalam atas kesalahan mengambil dadah jenis morfin.

Zahida gagal ketepi saman difail pemandu peribadi

KUALA LUMPUR - Pelakon Zahida Rafik semalam gagal mengetepikan saman yang difailkan bekas pemandu peribadinya berhubung tuduhan memfitnah dalam sebuah akhbar tabloid berkaitan kehilangan wang berjumlah RM200,000.

Hubungan Malaysia-Turki diperkukuh

ANKARA - Lawatan rasmi tiga hari Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ke Turki mulai hari ini akan meningkatkan hubungan dua hala antara Malaysia dan Turki, kata Duta Besar Malaysia di Turki, Amran Mohamed Zin.

Robohkan Tambak Johor

SERI ISKANDAR - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mencadangkan supaya Tambak Johor dirobohkan bagi membolehkan pembinaan Jambatan Persahabatan yang dicadangkan kerajaan.

Pembalakan haram punca krisis air

KUALA LUMPUR - Negara berkemungkinan menghadapi krisis air yang lebih serius sekiranya aktiviti pembalakan haram tidak ditangani serta-merta kerana sumber semula jadi itu tidak dapat disalirkan ke kawasan tadahan hujan dengan baik.

Virus MERS-CoV merebak di Malaysia

PUTRAJAYA Kes pertama Sindrom Pernafasan Koronavirus Timur Tengah (MERS-CoV) dikesan di negara ini apabila seorang lelaki berumur 54 tahun meninggal dunia selepas disahkan dijangkiti virus tersebut.

Kontrak RM1.86 bilion dimeterai

KUALA LUMPUR Pameran Perkhidmatan Pertahanan Asia (DSA) 2014 semalam menyaksikan majlis menandatangani kontrak perolehan bekalan dan kelengkapan senjata serta memorandum persefahaman (MoU) dalam industri pertahanan bernilai RM1.86 bilion.

Kemudahan tidak diselenggara

PUTRAJAYA Taman permainan dan pusat kecergasan di pusat pentadbiran kerajaan di sini sepatutnya menjadi lokasi riadah paling selamat bagi seisi keluarga terutama kanak-kanak, namun kini dianggap berbahaya apabila tidak diselenggara dengan sempurna.

Process time in ms: 16