NEGARA

Kekalkan had umur 55 tahun

KUALA LUMPUR – Pengumuman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) semalam yang memberikan dua cadangan kepada pencarum mengenai had umur pengeluaran penuh mendapat bantahan daripada pelbagai pihak.

Penganggur bunuh bekas tunang didakwa

KLUANG – Seorang penganggur didakwa di Mahkamah Majistret di sini semalam atas pertuduhan membunuh bekas tunangnya, Nursyafikah Ahmad Ismail di sebuah pasar raya di sini pada 10 April lalu.

Lima kenderaan mewah dikebas

KUALA LUMPUR – Lima buah kenderaan mewah termasuk beberapa aksesori komputer yang kesemuanya dianggarkan bernilai RM2.2 juta lesap dilarikan lima lelaki di sebuah bengkel membaiki kereta di Jalan Empat Off Jalan Chan Sow Lin di sini kelmarin.

Mahkamah perintah fail pembelaan

KUALA LUMPUR – Mahkamah Tinggi semalam memerintahkan Harakah dan Harakahdaily memfailkan pernya­taan pembelaan dalam saman yang difailkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak (gambar kecil) berhubung isu dana 1MDB.

Laung Allahuakbar dengar guruh

KUALA NERANG – Lebih 800 penduduk di tujuh buah kampung di daerah ini tidak menyangka dentuman guruh yang terlalu kuat lewat petang semalam telah meranapkan 30 buah rumah tidak sampai 20 minit.

Ibu bapa demonstrasi depan sekolah

SERDANG – Lebih 100 ibu bapa mengadakan demonstrasi di hadapan Sekolah Kebangsaan Taman Sungai Besi Indah (SKTSBI), Seri Kembangan dekat sini semalam bagi mendapatkan penjelasan pihak berwajib berhubung keretakan struktur bangunan sekolah itu dan tanah mendap yang berlaku sejak dua tahun lalu.

Ubat kebas bahan terlarang

KUALA LUMPUR – Kementerian Kesihatan akan meminta Kementerian Dalam Negeri (KDN) memasukkan ubat kebas atau penyembur ‘ethyl chloride’ dalam senarai bahan yang mengkha­yalkan untuk mencegah penyalahgunaan ubat itu dalam kalangan remaja.

Udang galah Rompin jadi tarikan

ROMPIN – Berkunjung ke daerah ini pastinya tidak lengkap tanpa menikmati 'si sepit biru' dari Sungai Rompin yang telah menjadikan daerah dan bandar ini terkenal.

Pantau kes curi pelam harumanis

KANGAR – Polis negeri ini mewujudkan pasukan khas untuk memantau kegiatan mencuri mempelam harumanis selain kes pecah rumah dan curi motosikal.

Yatt Hamzah tak jadi bercerai

KUALA LUMPUR – Pelakon Haryati Hamzah atau lebih dikenali sebagai Yatt Hamzah semalam menarik semula permohonan cerai terhadap suaminya, Abdul Mutalib Abdul Shukor, 35, yang difailkan di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan di sini pada akhir Februari lalu.

Rencana Utama!»

Gaya tulisan serlahkan personaliti

Setiap orang mempunyai gaya tulisan berbeza-beza meskipun mereka adalah adik-beradik kembar.

Stailo!»

Aksesori pelengkap sisi maskulin

Obsesi pada koleksi kasut adalah normal bagi lelaki kerana ia merupakan pelengkap gaya mereka.

Varia!»

Perhimpunan anak seni di Festival Rantai Art

Simbolasi rantai bagi festival ini telah menggabungkan pelbagai karya dengan kehadiran 60 pengusaha kraf seni termasuk penjualan lukisan pensil dan cat simbah.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 15