NEGARA

Penduduk Johor paling berisiko

KUALA LUMPUR – Rakyat Malaysia disaran mengelak daripada mengunjungi Si­ngapura ketika ini ekoran negara jiran itu sedang dilanda wabak Zika dengan 41 orang sudah di­sahkan dijangkiti virus tersebut.

Zila dicerai kerana tak mahu masak

PETALING JAYA – Rumah tangga bintang Akademi Fantasia (AF), Zila Seeron musnah selepas suaminya, Along Cham marah kerana isterinya tidak mahu memasak sehingga memaksa pelawak terkenal itu memfailkan perceraian di Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam.

Ekstradisi 10 dalang seludup orang

PUTRAJAYA – Thailand bersetuju dengan permintaan Malaysia untuk mengekstradisi 10 rakyat negara itu yang dipercayai dalang kes pemerdagangan manusia di sempadan kedua-dua negara, kata Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Pelajar maut jatuh bangunan

PUTRAJAYA – Niat murni seorang pelajar untuk membantu mengambil beg rakannya yang jatuh berdekatan ruang koridor kelas berakhir tragedi apabila dia maut selepas tergelincir dari tingkat tiga ba­ngunan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Presint 9 (2) Putrajaya di sini semalam.

Bayi selamat selepas tercampak

KUANTAN – Seorang bayi yang baru berusia lapan hari terselamat meskipun tercampak keluar selepas ambulans yang membawanya terlibat dalam kemalangan di simpang MEC Jalan Gambang di sini semalam.

Program Moh Ngeteh meriah

KOTA BHARU – Lebih 500,000 warga Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) serta orang ramai menyertai Program Moh Ngeteh Hari Kebangsaan@KKLW sempena sambutan Hari Kebangsaan Tahun 2016 yang diadakan serentak di seluruh negara semalam.

Gagal seludup pelbagai barang dapur

KUCHING – Maritim Malaysia (APMM) daerah ini berjaya mematahkan cubaan menyeludup keluar pelbagai barang keperluan bernilai RM80,000 selepas menahan dua bot nelayan asing di sekitar perairan Sematan dekat sini kelmarin.

Stailo!»

Rantai eksklusif elemen warna Jalur Gemilang

kerjaya sebagai seorang arkitek dan pereka aksesori membuatkan Scha perlu sentiasa fokus.

Varia!»

Kerusi roda pulihkan semangat Abdul Rahim

Kamarulzaman (tiga dari kanan) dan Ghazali (dua dari kanan) bergelak tawa bersama Abdul Rahim yang ceria menerima kerusi roda baharu daripada 39er di Rawang, Selangor baru-baru ini.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 31