NEGARA

Gadis rempuh 8 remaja didakwa

JOHOR BAHRU – Penantian keluarga lapan remaja yang maut dirempuh kereta Nissan Almera di Jalan Lingkaran Dalam berhampiran Tanah Perkuburan Islam Mahmoodiah di sini pada 18 Februari lalu mampu menarik nafas lega apabila gadis berkenaan bakal didakwa hari ini.

Derita dilayan seperti hamba abdi

KUALA LUMPUR – Dua daripada lima nelayan rakyat Malaysia yang diculik oleh kumpulan Abu Sayyaf pada Julai tahun lalu menceritakan mereka dilayan seperti hamba abdi ketika ditawan lebih lapan bulan di selatan Filipina.

Tempoh giliran tunai haji dipendekkan 89 tahun

KUALA LUMPUR – Lebih 2.5 juta pendepo­sit Lembaga Tabung Haji (TH) mendapat khabar gembira semalam apabila kerajaan mengumumkan tempoh menunggu giliran menunaikan haji telah dipendekkan kepada 89 tahun berbanding 102 tahun sebelum ini.

Penculik suri rumah didakwa

KULAI – Seramai tiga lelaki tempatan dan seorang warga Indonesia yang merupakan ketua kumpulan penculik dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini semalam atas tuduhan menculik seorang suri rumah berusia 44 tahun dengan mengurung mangsa di sebuah rumah kosong di Kota Tinggi pada bulan lalu.

Murid didakwa didera guru tuisyen

JOHOR BAHRU – Hasrat sebuah keluarga yang menghantar anaknya tinggal bersama guru tuisyennya untuk belajar dan me­nyiapkan kerja sekolah bertukar menjadi mimpi ngeri apabila murid lelaki terbabit dipercayai dipukul dan didera menggunakan periuk panas sehingga meng­akibatkan punggungnya melecur teruk.

Bas ekspres terbabas elak anjing

SEBERANG PERAI – Seorang penumpang wanita maut selepas bas ekspres yang dinaikinya terbabas lalu terbalik di Kilometer 151.9 Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara berdekatan susur keluar Bukit Tambun di sini awal semalam.

Rumah DIY siap sembilan hari

KOTA TINGGI – Sebanyak 5,000 unit rumah berkonsepkan pasang sendiri (DIY) bakal dibina melalui penglibatan tenaga pengajar dan pelajar dari politeknik serta Kolej Komuniti tahun ini.

Sorok dadah dalam roti coklat

TAMPIN – Tindakan dua lelaki menyorokkan dadah dalam sebungkus roti coklat untuk diserahkan kepada rakan mereka seorang anggota tentera yang ditahan di Kem Syed Sirajuddin, Gemas di sini kelmarin me­ngundang padah apabila mereka ditahan polis pada hari sama.

SPRM tangkap dua polis

KANGAR – Perbuatan seorang inspektor dan koperal polis meminta suapan berjumlah RM4,000 daripada seorang pengedar daun ketum memakan diri apabila kedua-duanya ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Kodiang, Kedah semalam.

Process time in ms: 32