NEGARA

30 ekor lembu dilarikan

KAJANG – Seorang penternak lembu terpaksa berputih mata apabila me­ngalami kerugian sebanyak RM210,000 selepas 30 ekor lembu baka Brahman gred A miliknya dicuri sekumpulan lelaki bertopeng dan bersenjatakan parang di sebuah ladang ternakan yang terletak di hadapan masjid Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Bangi dekat sini kelmarin.

Penyanyi Nubhan sah bergelar suami

SEREMBAN – Penyanyi ter­kenal, Nubhan sah bergelar suami kepada bakal doktor gigi, Afifah Hidayah Ahmad Taufek, 26, dalam satu majlis di kediaman keluarga pasangannya di Rasah Kemayan, Seremban 2 di sini semalam.

‘Kedua-dua anak saya sudah tiada’

GUA MUSANG – “Saya rasa kedua-dua anak saya sudah tiada (meninggal dunia).”

Mansuh GST makanan ternakan

KUALA SELANGOR – Permintaan penternak supaya dimansuhkan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) bagi sumber ternakan seperti makanan, vaksin dan vitamin akan dibawa kepada Kabinet, kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.

Peserta perhimpunan haram tiada semangat patriotik

JERANTUT – Penganjur dan peserta perhimpunan haram Bersih 4.0 ‘cetek dan miskin’ semangat patriotik, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Cadang wujud jawatankuasa elak projek terbengkalai

PAPAR – Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) bercadang untuk mewujudkan jawatankuasa bersama di Sabah dan Sarawak bagi merancang serta melaksanakan pelbagai projek pembangunan di kawasan luar bandar.

Pemandu tahan sakit sejam

KLANG – Seorang pemandu lori terpaksa menahan kesakitan kira-kira sejam apabila kenderaan berat yang dipandunya terjatuh dari atas jejambat setinggi lima meter di Bulatan Simpang Lima di sini semalam.

Buaya jantan sesat dalam kolam ikan

SRI AMAN – Kehadiran seekor buaya sesat di sebuah kolam ikan mengejutkan seorang pekerja yang ingin menjalankan tugas di Kampung Hulu Lingga di sini semalam.

Pelancong teruja sambut merdeka

KUALA LUMPUR – Meskipun bukan merupakan rakyat Malaysia, beberapa pelancong yang sedang berada di ibu kota turut teruja untuk sama-sama menyambut ulang tahun kemerdekaan negara ini.

Process time in ms: 31