NEGARA

45 doktor dalam keluarga Lim

GEORGE TOWN – Keluarga mendiang Lim Tang Too mungkin boleh mendapat tempat dalam Malaysia Book of Records kerana mempunyai ahli keluarga yang paling ramai menjadi doktor di negara ini.

Guru rogol pelajar dijel 34 tahun

KOTA BHARU – Perbuatan keji seorang guru yang merogol seorang pelajar perempuan tingkatan tiga, dua tahun lalu menerima balasan apabila lelaki itu dijatuhi hukuman penjara 34 tahun dan lapan sebatan oleh Mahkamah Sesyen di sini semalam.

Jangan panik harga ikan naik

BATU PAHAT – Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) menasihati orang ramai supaya tidak panik dengan kenaikan harga ikan sepanjang Ramadan ini dan menjelang perayaan Aidilfitri.

Pamerkan nilai mulia Islam

KUALA LUMPUR – Setiausaha Agung Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC), Dr. Yousef Al-Othaimeen menyampaikan salam beliau kepada semua umat Islam sempena sambutan Ramadan dengan me­nyatakan bulan suci ini adalah kesempatan untuk menunjukkan nilai mulia Islam.

Jemaah haji berlepas 24 Julai

KUALA LUMPUR – Lembaga Tabung Haji (Tabung Haji) me­ngumumkan kumpulan jemaah pertama haji Malaysia akan bertolak ke Arab Saudi pada 24 Julai depan bagi menunaikan rukun Islam kelima itu.

Bangunan lama polis terbakar

SHAH ALAM – Sebuah bangunan setingkat yang menempatkan Pejabat Bahagian Pelupusan, Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Selangor yang terletak di Balai Polis Sek­syen 15 di sini hangus dalam satu kebakaran awal pagi semalam.

Banglo jadi pusat Macau Scam

MELAKA – Taktik sindiket Macau Scam yang menjadikan sebuah banglo di Ayer Keroh di sini pusat operasi penipuan menerusi panggilan palsu terbongkar selepas premis itu diserbu polis pada Jumaat lalu.

Seorang lagi Datuk Geng 24 didakwa

GEORGE TOWN – Seorang kontraktor didakwa di Mahkamah Sesyen ber­asingan di sini semalam atas tuduhan menjadi anggota kumpulan jenayah terancang yang dikenali Geng 24 Pulau Pinang, dua tahun lalu.

Budak menderita penyakit kulit

KUALA LUMPUR - Sepasang suami isteri merayu orang ramai supaya menghulurkan bantuan bagi menampung perbelanjaan perubatan anak lelaki mereka yang menderita penyakit kulit, Epidermolysis Bullosa (EB).

Tiada penagih flakka di Malaysia

KUALA LUMPUR – Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Bukit Aman mengesahkan tiada penagih dadah jenis flakka atau turut dipanggil dadah zombi di negara ini.

Rencana Utama!»

Orang-Orang Drum Theatre pilihan juri

AKSI pasukan Orang-Orang Drum Theatre berjaya memukau barisan juri sehingga dinobatkan sebagai juara keseluruhan.

Stailo!»

Perlahankan bisnes sempena Ramadan

Bidang fesyen mula diceburi oleh Sharifah Shawati pada awal tahun 2016.

Varia!»

Jasa Jalan Persekutuan

JALAN PERSEKUTUAN dibina pada tahun 1880 menjadi tulang belakang sebagai jalan alternatif. sistem rangkaian jalan raya di negara ini sebelum terbinanya lebuh raya.

Process time in ms: 16