NEGARA

Bas mogok di Tambak Johor

JOHOR BAHRU – Lebih 4,000 pekerja yang menaiki bas kilang dari bandar raya ini menuju ke Singapura terpaksa berjalan kaki kira-kira 1.5 kilometer berikutan sekumpulan 200 pemandu bas melancarkan mogok di Tambak Johor pagi semalam.

Warga kota takut hantu

KUALA LUMPUR – Siapa sangka warga kota yang lazimnya hidup penuh sofistikated tetapi masih ada dalam kalangan mereka yang percayakan bomoh sehingga merugikan diri sendiri.

Mayat lelaki dikerat-kerat dijumpai

JOHOR BAHRU - Mayat seorang lelaki yang dipercayai dikerat beberapa bahagian badan sebelum dibungkus dalam dua beg plastik hitam ditemui di Kilometer 24.3, Lebuh Raya Utara-Selatan arah selatan berhampiran Kulaijaya dekat sini semalam.

4 suspek bom mesin ATM ditangkap

SHAH ALAM – Empat lelaki disyaki cuba melarikan mesin juruwang automatik (ATM) cawangan Public Bank di Bukit Sentosa, Rawang dekat sini dengan ‘mengebom’ mesin itu dalam kejadian Rabu lalu berjaya dicekup polis kelmarin.

Letak tambang sesuka hati

KUALA LUMPUR - Imej Terminal Bersepadu Selatan (TBS), Bandar Tasik Selatan di sini sebagai hab pengangkutan awam Lembah Klang dengan kemudahan kelas pertama didakwa tercemar akibat sikap segelintir pemandu teksi yang tidak beretika.

Hari berkabung seluruh negara

AMSTERDAM - Malaysia akan mengumumkan hari berkabung negara bagi nahas pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 sebaik sahaja mayat dan jenazah mangsa warga Malaysia tiba di tanah air, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Isu air Selangor akhirnya selesai

PUTRAJAYA - Kerajaan Persekutuan dan kerajaan negeri Selangor semalam menandatangani Perjanjian Dasar Induk berhubung penstrukturan semula industri bekalan air dan penyelesaian jangka panjang isu air di Selangor.

Kontraktor bakal 'gulung tikar'

BALIK PULAU - Hampir 400 kontraktor kelas F bumiputera berdaftar di negeri ini didakwa bakal 'gulung tikar' sekiranya mereka terus dipinggirkan daripada mendapat projek dalam tempoh tiga tahun akan datang.

Ghairah uji senapang angin

SHAH ALAM – Keghairahan empat suspek untuk menguji senapang angin buatan sendiri yang baru disiapkan dipercayai punca seorang kerani cedera terkena peluru sesat di Jalan Jugra, Taman Banting, Kuala Langat Rabu lalu.

Penduduk desak henti segera kegiatan korek pasir sungai

BALING - Penduduk di tiga buah kampung di Kuala Sedim di sini meminta kerajaan negeri menghalang kegiatan mengorek pasir dan sungai berhampiran kampung mereka yang dijalankan sejak setahun lalu.

Rencana Utama!»

Ambil masa sehari proses serunding

SEBANYAK 160kg serunding daging dihasilkan pada bulan Ramadan berbanding 120kg pada hari-hari biasa.

Varia!»

Cegah penyakit batu karang

SISTEM penghadaman kucing amat berbeza daripada manusia dan haiwan itu tidak boleh diberi makan ikan, nasi atau makanan pedas. -Gambar hiasan

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 0