NEGARA

Harimau mahu lapah Gajah Perang

KUALA LUMPUR – Skuad Harimau Malaya berjanji bermain bermati-matian sekali gus menewaskan Thailand menjelang aksi kedua final Piala AFF Suzuki 2014 di Stadium Nasional, Bukit Jalil malam ini.

RM72j untuk pendidikan bumiputera

PUTRAJAYA – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak semalam mengumumkan Yayasan Peneraju Pendidikan Bumiputera (Yayasan Peneraju) akan memperuntukkan sebanyak RM72 juta untuk membangunkan kira-kira 5,000 modal insan bumiputera pada tahun depan.

RON95 kembali di bawah RM2 seliter

REMBAU – Khabar gembira untuk pemilik kenderaan di negara ini apabila harga runcit petrol RON95 dan diesel dijangka turun di bawah harga RM2 seliter menjelang Januari depan sekiranya harga minyak dunia kekal mengalami penurunan.

London akan ekstradisi lelaki godam mesin ATM ke Malaysia

KUALA LUMPUR – Polis Diraja Malaysia (PDRM) dengn bantuan polis London akan mengekstradisi seorang lelaki bagi membantu siasatan kes menggodam 17 mesin juruwang auto­matik (ATM) yang membabitkan ke­rugian lebih RM3 juta pada bulan September lepas.

Teksi ‘terbang’ dari tingkat satu

KUALA LUMPUR – Seorang pemandu teksi nyaris maut apabila teksi yang dipandunya terjunam dari tingkat satu tempat letak kereta di bangunan Sun Complex, Bukit Bintang di sini awal pagi semalam.

Warga Australia berdepan tali gantung

SEPANG – Seorang wanita warga Australia berdepan dengan hukuman gantung sampai mati apabila didakwa di Mahkamah Sesyen di sini semalam atas tuduhan mengedar dadah jenis methamphetamine seberat 1.5 kilogram, awal Disember lalu.

Dua sahabat karib mati serentak

SEBERANG PERAI – Dua sahabat karib ditemui mati lemas selepas motosikal yang mereka tunggang terlibat dalam satu kemalangan sebelum terhumban ke dalam parit di Jalan Paboi, Bukit Tambun di sini awal pagi semalam.

Hujan berhenti, mangsa meningkat

KOTA BHARU – Walaupun hujan di sesetengah kawasan di negeri ini telah berhenti, namun jumlah keseluruhan mangsa banjir meningkat kepada 14,388 orang berbanding 8,556 orang kelmarin.

Adnan bersumpah tak makan rasuah

KUANTAN – Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob bersumpah dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Pahang semalam bahawa beliau tidak pernah menerima rasuah daripada pekebun sayur di Cameron Highlands.

Dua penjenayah bertindak gila

KOTA KINABALU – Dua penjenayah termasuk seorang suspek yang dikehendaki polis bertindak di luar kewarasan apabila merempuh empat buah kenderaan dan sebuah motosikal milik anggota polis semata-mata mahu melepaskan diri dalam insiden di tempat letak kereta Taman Tun Fuad, Bukit Padang di sini kelmarin.

Lagi/More

Process time in ms: 16