NEGARA

9 lagi mangsa korban MH17 tiba

SEPANG - Hujan tidak menghalang berlangsungnya istiadat penghormatan bagi sembilan lagi jenazah mangsa tragedi Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 kumpulan ketiga yang tiba di Kompleks Bunga Raya Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di sini semalam.

Kastam rampas 120 kereta mewah

PETALING JAYA Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) meminta pemilik kenderaan mewah, termasuk golongan penjawat awam, menjelaskan kompaun cukai tertunggak setelah kenderaan mereka dirampas atas kesalahan memiliki kenderaan yang tidak mempunyai lesen import (AP) dan tinggal lebih masa di Semenanjung.

Membangunkan pendidikan tinggi

PUTRAJAYA - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak merumuskan empat objektif utama dalam membangunkan pendidikan tinggi di negara ini.

Ramli hadir ke JAIS serah dokumen

KUALA LUMPUR - Ramli MS hadir ke Bahagian Penguatkuasaan, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) semalam untuk menyerahkan dokumen berkaitan perkahwinannya dengan Alyah di Batam, Indonesia.

Derita suami perangai pelik

KUALA LUMPUR - Seorang wanita berusia 28 tahun terpaksa menjalani kehidupan ibarat di dalam 'neraka' gara-gara kelakuan suaminya yang kerap memaksanya melakukan hubungan seks dengan lelaki lain.

Ulang tahun ke-10 Kosmo! disambut meriah

KUALA LUMPUR - Majlis sambutan ulang tahun ke-10 Kosmo! berlangsung dalam suasana meriah yang penuh gilang-gemilang di Grand Ballroom, Hotel Premiera, Jalan Tuanku Abdul Rahman di sini kelmarin.

Tuah 18 pemenang utama

KUALA LUMPUR - Peraduan Teka Juara Piala Dunia 2014 dan Peraduan Cari 10 Kelainan Piala Dunia 2014 Kosmo! - Auramen sampai ke kemuncaknya apabila 18 pemenang hadiah utama diumumkan dengan masing-masing menerima hadiah yang keseluruhannya bernilai RM110,000 pada satu majlis di Hotel Premiera, Jalan Tuanku Abdul Rahman di sini kelmarin.

Spa koboi tawar seks

KOTA KINABALU - Hanya bermodalkan wajah menarik, pakaian seksi dan jelingan manja berahi sudah cukup mencairkan hati lelaki bermata keranjang yang terdesak mengharapkan belaian gadis luar negara.

SPRM perangi gejala rasuah

PORT DICKSON Sebanyak 446 agensi kerajaan dan swasta termasuk badan bukan kerajaan (NGO) di seluruh negara menandatangani Ikrar Integriti Korporat (CIP) sepanjang tempoh 2010 hingga 28 Ogos lalu.

Keselamatan buruh terancam

KUALA LUMPUR - Keselamatan lebih 300,000 pekerja binaan di negara ini terancam apabila mereka dikategorikan sebagai tidak mahir dan terlatih untuk bekerja di kawasan pembinaan.

Rencana Utama!»

Bandar raya paling selesa di dunia

MASJID Jamek Kuala Lumpur serta kawasan sekitarnya turut akan menjalani proses transformasi menerusi pelan Greater KL.

Varia!»

Cubaan pinggirkan bahasa Kantonis

BERMULA 1 September lalu, Guangdong TV telah menggantikan rancangan berbahasa Kantonis dengan Mandarin.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 0