NEGARA

OCM yakin Rio de Janeiro selamat

KUALA LUMPUR – Malaysia hanya akan mematuhi nasihat Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa (IOC) dan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) berhubung isu virus Zika yang sedang melanda Brazil yang menjadi tuan rumah Sukan Olimpik 2016 pada Ogos ini.

Khianat: 44 kenderaan rentung

SEREMBAN – Sebanyak 44 buah kenderaan yang bernilai kira-kira RM1 juta rentung dipercayai akibat perbuatan khianat dalam satu kebakaran di sebuah bengkel membaiki kenderaan di Kampung Ribu, Kuala Sawah di sini tengah malam kelmarin.

Hukum penjawat awam bersalah

KUALA LUMPUR – Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) tidak akan membela nasib mana-mana penjawat awam yang terlibat dalam isu membuat tuntutan palsu sekiranya didapati bersalah.

JPJ panggil 91 pemilik kenderaan guna lorong kecemasan

KUALA LUMPUR – Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah mengeluarkan 91 notis temu siasat kepada pemilik kenderaan yang didapati menggunakan lorong kecemasan di Kilometer 228 Lebuh Raya Utara-Selatan di Melaka pada Ahad lepas sehingga menghalang laluan ambulans.

Kahwin: Amyra, Amar kunci mulut

KUALA LUMPUR – Pelakon popular Amyra Rosli mengambil pendekatan berdiam diri berhubung dakwaan dia dan aktor Amar Baharin bakal berkahwin pada November tahun ini.

Sepakat pastikan BN menang

KUALA KANGSAR – Pengumuman Datin Mastura Mohd. Yazid yang masih berada dalam tempoh idah selepas kematian suaminya, Allahyarham Datuk Wan Mohamamd Khairil Anuar Wan Ahmad sebagai calon Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Kuala Kangsar bukan satu isu baharu.

Kes hina TMJ: Pembantu tukang masak diberkas

JOHOR BAHRU – Pihak polis menahan seorang lelaki di Selangor malam kelmarin bagi membantu siasatan berhubung kes melakukan penghinaan terhadap Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim menerusi Facebook.

Enam rumah dicemari merkuri

SEBERANG PERAI – Enam buah rumah di Jalan Padang Menora, Kampung Baru, Tasek Gelugor di sini terpaksa dikosongkan selepas dipercayai dicemari tum­pahan merkuri kelmarin.

80 peratus rayuan BR1M diluluskan

LABIS – Dianggarkan 80 peratus daripada 280,000 rayuan permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang diterima kerajaan bakal mendapat kelulusan untuk menerima bantuan tersebut.

Rangka 32 tentera, warga Australia dihantar pulang hari ini

SUBANG – Rangka 32 tentera dan warga Australia yang dikebumikan di Perkuburan Perang Commonwealth (CWG) Kem Terendak, Melaka pada awal tahun 1960-an akan dihantar pulang ke negara asal mereka hari ini.

Process time in ms: 16