KESIHATAN

Desmoplastic melanoma gelaja kanser kulit

SEKITAR tahun 2014, seorang wanita yang juga ibu kepada dua orang cahaya mata terpaksa menerima kenyataan apabila disahkan menghidap sejenis penyakit ganjil yang jarang dihidapi.

Jangan halang anak bermain kotoran

SEKUMPULAN profesor dalam satu kajian yang dijalankan memberitahu, tindakan memakan makanan yang jatuh ke atas lantai oleh kanak-kanak sebenarnya baik untuk membantu membina sistem imunisasi si kecil dengan lebih baik.

Bahaya ekzema atopik hari raya

SEPERTI yang diketahui umum, ekzema atopik yang juga dikenali sebagai atopic dermatitis merupakan sejenis penyakit kulit yang kerap dialami oleh kebanyakan individu di seluruh dunia.

Anggur bantu kurang risiko kanser usus

KAJIAN yang dilakukan oleh seorang pakar penyelidik daripada Universiti Pennsylvania, Amerika Syarikat, Dr. Jairam K.P. Vanamala mendapati, pengambilan buah anggur dalam diet makanan harian dapat mengurang risiko individu daripada penyakit kanser.

Derita hidap kanser ganjil

AMELIA BROME duduk termenung di bucu katil hospital sambil memikirkan nasib dirinya. Budak berumur 10 tahun itu hanya mahu hidup normal seperti kanak-kanak lain seusia dengannya.

Derita bersuamikan lelaki gay

ZARINA, 38, merenung kosong ke arah gelas berisi air kopi di hadapannya. Sekali-sekala dia mengelap titisan air yang jatuh dari kelopak matanya.

Derita penghidap neurofibromatosis

SAAT wanita berambut perang itu melangkah masuk ke sebuah restoran di Belfast, Ireland Utara, semua pengunjung restoran itu meman­dangnya dengan pandangan pelik.

Nanas kuatkan antibodi badan

SATU kajian terbaharu yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik daripada University Oxford, Britain mendapati khasiat buah nanas mampu untuk menguatkan daya tahan badan.

Rencana Utama!»

Hanya 100 kes dikesan di seluruh dunia

Lyla-GRACE (kiri) memiliki rambut berwarna perang muda berbanding adik-beradiknya yang lain.

Pesona!»

Didik anak-anak makan sayur, buah-buahan

Didik anak-anak untuk memakan buah sejak kecil dan pelbagaikan warna bagi menarik minat mereka.

Varia!»

Pantai Drini lokasi rehatkan minda

Pantai Drini memiliki satu tebing besar yang membahagikan pantai itu kepada dua sisi.

Process time in ms: 16