KESIHATAN

Digelar bayi ular kerana ichthyosis

IBU muda itu dilihat berhati-hati menyapu krim pelembap pada kulit bayi perempuannya yang sedang tidur lena.

Wanita muntah lebih 45 kali sehari

WAJAH Victoria Hopkin, 33, kelihatan pucat dan keletihan sebaik kakinya melangkah keluar dari tandas.

Susu ibu lindungi bayi daripada serangan bakteria

UMUM mengetahui susu ibu merupakan makanan paling bagus untuk bayi. Ini kerana, kandungan nutrien di dalam susu sangat bersesuaian dengan keperluan harian bayi.

Alami implikasi ganjil akibat ubat kanser

“AWAK tidak nampak seperti ibu saya,” ujar kanak-kanak perempuan itu perlahan, namun tutur katanya itu sudah cukup untuk membuatkan Paula Edwards, 54, menitiskan air mata.

Senaman intensif cerdaskan otak kanak-kanak

KAJIAN terbaharu yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik dari University of Auckland, New Zealand mendapati, senaman intensif mampu meningkatkan kecerdasan otak kanak-kanak.

Makanan segera besarkan buah dada lelaki

SEJAK enam tahun lalu, seorang remaja lelaki yang kini berusia 19 tahun bingung memikirkan tentang masalah kesihatan yang dihadapinya.

Air berklorin beri kesan buruk pada tubuh manusia

SEORANG pakar dermatologi yang juga pengarah Onkodermatologi daripada Pusat Sains Perubatan dan Kesihatan George Washington, Amerika Syarikat mengingatkan orang ramai tentang bahaya air yang mengandungi klorin seperti di kolam renang.

Derita penghidap Sindrom Tachycardia Postural

LAZIMNYA, individu menggunakan barangan penjagaan kecantikan yang mahal dan berkualiti untuk mengatasi masalah kulit pada wajah mereka.

Elak minuman manis bersama makanan tinggi protein

MAKANAN tinggi protein seperti stik, ayam panggang, telur rebus dan kekacang lazimnya menjadi menu makanan golongan lelaki ketika sedang berdiet atau ingin membentuk otot yang kental pada tubuh.

Alah cuaca panas, sejuk

CHARLOTTE BELL, 35, menolak kerusi roda anaknya, Bethany keluar dari rumah. Dia kemudian menurunkan penutup khas yang diperbuat daripada kulit kambing biri-biri bagi mengelakkan anak perempuannya itu terkena terik matahari.

Varia!»

Warisan Orang Asli masih kekal

Keunikan budaya Orang Asli di Kampung Pos Raya, Perak terserlah melalui penghasilan pakaian daripada kulit kayu pokok terap yang turut dipakai oleh penari tarian sewang.

Process time in ms: 15