KESIHATAN

Kanak-kanak miliki kulit seperti cicak

MALANG bagi seorang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun apabila terpaksa hidup dengan kulit menggerutu di seluruh tubuhnya.

Kafein undang risiko keguguran

KAJIAN yang dilakukan oleh pakar penyelidik daripada Universiti Ohio, Amerika Syarikat mendapati, pengambilan dua cangkir atau lebih minuman berkafein beberapa minggu sebelum konsepsi dapat meningkatkan risiko keguguran.

Tulang patah setiap kali terbatuk

“KALAU begini baik saya mati sahaja mak.” Begitulah rintihan sayu Muhammad Fahri Asidiq, 11, kepada ibunya, Sri Astati Nursani, 32.

Warna kuning bantu tingkatkan rasa bahagia

TIDAK semua individu mampu mengatasi masalah kemurungan yang dialami. Setiap orang menggunakan cara berbeza untuk melepaskan tekanan yang dirasakan itu.

Gemuk biarpun kerap bersenam

KANAK-KANAK lelaki itu mencapai sehelai baju-T berwarna biru untuk disarungkan pada badannya, namun ia kelihatan cukup ketat dan sendat.

Wanita dilamun cinta miliki ingatan tajam

KAJIAN terbaharu yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik daripada Universiti Abertay, Dundee, Scotland mendapati, wanita yang mempunyai kekasih atau sedang dilamun cinta memiliki daya ingatan lebih baik jika dibandingkan dengan wanita tidak mempunyai kekasih.

Harlequin ichthyosis sindrom kulit ular

KETIKA dilahirkan 33 tahun lalu, doktor menjangkakan Nursit Shaheen hanya mampu bernafas beberapa jam sahaja.

Menangis bantu kurangkan tekanan

MENANGIS tatkala menonton drama di kaca televisyen mahu pun panggung wayang dianggap sebagai satu perkara yang memalukan.

Makan setiap 15 minit

SELESAI menjamah beberapa suap hidangan roti bakar, Abby Solomon sudah berasa kenyang. Dia menolak pinggannya itu tanda tidak dapat menghabiskan juadah tersebut.

Mewarnakan rambut cetus kanser payudara

TABIAT mewarnakan rambut secara kerap mungkin meningkatkan risiko menghidap kanser payudara dalam kalangan wanita sehingga 23 peratus.

Rencana Utama!»

Sultan Muhammad V raja berjiwa rakyat

PELANTIKAN Sultan Muhammad V (depan kanan) sebagai Yang di-Pertuan Agong merupakan keputusan sebulat suara Majlis Raja-Raja.

Process time in ms: 15