INFINITI

Jam tawaf dilengkapi petunjuk arah kiblat, azan

PETANG itu Mariana Zakaria, 27, ada temu janji dengan rakan sekolahnya yang sudah lama tidak bertemu. Terlalu banyak cerita yang ingin diborakkan mereka.

Pantau kadar kolesterol guna myBIA

KOLESTEROL adalah bahan penting yang dihasilkan oleh hati.

Sarung tangan pintar terjemah bahasa isyarat

UNTUK memahami bahasa isyarat yang disampaikan oleh mereka yang mempunyai masalah cacat pendengaran ia bukanlah sesuatu yang mudah untuk difahami oleh manusia normal.

Kesan perdagangan purba ditemui di Vietnam

SEPASUKAN ahli arkeologi dari Universiti Nasional Australia (ANU) telah mendedahkan satu rangkaian perdagangan yang beroperasi di Vietnam sekitar 3,000 hingga 4,500 tahun yang lalu.

Platform mudah mencari pasangan hidup

“APABILA umur menjangkau 31 tahun, saya sering diajukan soalan bila mahu berkahwin?

Gempa bumi di China lumpuhkan sektor pelancongan

“TIADA lagi kedatangan pelancong ke kawasan ini. Mungkin tempoh dua hingga tiga tahun diperlukan untuk kawasan ini kembali popular dengan kehadiran pelancong.

Ruang kerja berteknologi tinggi kakitangan MAB

RUANG pejabat yang dipenuhi meja, komputer dan kertas-kertas kerja jelas kelihatan sebaik melangkah masuk ke ruang terminal Bangunan Pengurusan Penerbangan Antarabangsa Kuala Lumpur.

Video lengkap cara buat iklan Facebook

MENYEDARI perniagaan dalam bidang gas dan minyak yang diusahakan mengalami sedikit keadaan turun naik ekoran ketidakstabilan industri itu, Effendi Ghazali, 42, terdorong untuk mengubah cabang perniagaannya.

Produk perubatan di bawah satu bumbung

Kecuaian ketika memotong ikan menyebabkan jari Rohilah Osman, 48, mempunyai kesan luka yang agak ketara.

Kawal dron guna isyarat tangan

menggunakan isyarat tangan, Fahrul Azmi Abdullah, 30, mengawal pergerakan sebuah kenderaan udara tanpa pemandu (UAV) atau lebih dikenali sebagai dron di udara.

Process time in ms: 31