INFINITI

Keputusan opsyen rawatan sepantas tiga saat

SETIAP kali mendengar perkataan Unit Rawatan Rapi (ICU), ramai yang terbayangkan pesakit-pesakit yang terlantar di katil dan tidak sedarkan diri.

Pencari belerang Gunung Ijen tempah maut

RATUSAN pencari belerang di kawasan Gunung Ijen di Banyuwangi, Jawa Timur, Indonesia menempuh bahaya setiap hari berikutan berisiko menghidu asap beracun.

Eksperimen kesan psikologi angkasawan di Marikh

SELEPAS lapan bulan hidup terasing di kawasan gunung berapi di Hawaii, Amerika Syarikat (AS) untuk merasai suasana seperti di planet Marikh, enam penyelidik Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas Kebangsaan (NASA) kembali kepada kehidupan biasa.

Pupuk budaya kreatif dalam kalangan pelajar

“DENGAN hanya menggunakan straw, ahli kumpulan kami perlu bekerjasama antara satu sama lain untuk menyiapkan replika pelantar minyak.

Taufan Irma lakar sejarah pemindahan terbesar dalam sejarah AS

LELAKI gelandangan itu mengerutkan mukanya, dia tidak bersedia untuk berpindah.

Usah risau dengan Samsung Galaxy J Pro

JENAMA Samsung sering tampil dengan peranti kelas atasan yang tidak kurang hebat harganya.

Kamera digital mengubah dunia fotografi

“HELLO. Kita dah merdeka belum.” Itulah ungkapan yang dilafazkan oleh watak utama, Amin dalam filem pendek bertajuk Aku Masih Ingat arahan Sherwynn Victor, 21.

Taufan Hato badai Hong Kong, Macau, China

SAYA tidak pernah melihat ribut seperti ini. Kesan daripada ribut ini sangat buruk.

PICKnGO mudahkan pelanggan tempah teksi

“Aplikasi ini memudahkan saya untuk mencari penumpang. “Tidak dinafikan jumlah penumpang semakin bertambah berbanding sebelum ini,” jelas pemandu teksi Muhammad Nasir Khan, 46.

Bersih pantai elak vektor perosak

SEKITAR pukul 2 petang, kelihatan sejumlah kanak-kanak berbaju hitam dan memakai topi sedang berlegar-legar di kawasan Pantai Remis, Jeram, Kuala Selangor.

Varia!»

Warisan Orang Asli masih kekal

Keunikan budaya Orang Asli di Kampung Pos Raya, Perak terserlah melalui penghasilan pakaian daripada kulit kayu pokok terap yang turut dipakai oleh penari tarian sewang.

Process time in ms: 15