INFINITI

My-CHO Kit beri pendedahan awal mengenai OKU

PAGI itu, seramai 30 orang pendidik berkumpul di Galeria Pusat Latihan Perindustrian dan Pemulihan Orang Kurang Upaya (PLPP), Bangi, Selangor bagi mengikuti seminar Disability Equality Training (DET) dan bimbingan penggunaan Malaysia Cakna Hal OKU (My-CHO Kit).

Mayat rentung akibat kebakaran hutan di California

“BANYAK rumah berhampiran kawasan kediaman saya telah musnah menjadi abu.

Khidmat penghantaran 10km dari outlet berhampiran

sudah menjadi kebiasaan buat Syairah Sulaiman, 27, akan memasak juadah makan malamnya setelah pulang dari kerja.

Mahasiswa tanam pokok bakau demi masa hadapan

POKOK bakau secara amnya merujuk kepada jenis tumbuhan yang membiak di kawasan berpaya terutamanya antara pertembungan air tawar dan air laut.

Kanak-kanak belajar sains secara interaktif

Keletah Mohd. Daffa Ilham, 3, yang sedang tekun memasang sambungan-sambungan Lego berjaya mencuri tumpuan pengunjung.

Pelajar tahfiz menyantuni kehidupan haiwan di FITC

“MELENTUR buluh biarlah dari rebungnya,” kata-kata itu menjadi amalan syarikat pengeluar tandas elektronik dari Jepun, TOTO Malaysia Sdn. Bhd. (TMS) untuk memberikan ilmu yang berguna kepada anak-anak.

Cara mudah penghuni apartmen berkebun

berada pada tahun akhir, Mohd. Hafiz Talib, 26, mula memikirkan satu projek berkaitan produk industri bagi melengkapkan pengajian di peringkat Ijazah Sarjana Muda Reka Bentuk Industri, Universiti Putra Malaysia (UPM).

Aktiviti gotong-royong bersih pantai Teluk Senangin

KEPENTINGAN menjaga alam sekitar sangat penting kepada manusia terutamanya terhadap sistem pernafasan. Persekitaran yang bersih membolehkan manusia menyedut udara yang segar.

Keputusan opsyen rawatan sepantas tiga saat

SETIAP kali mendengar perkataan Unit Rawatan Rapi (ICU), ramai yang terbayangkan pesakit-pesakit yang terlantar di katil dan tidak sedarkan diri.

Pencari belerang Gunung Ijen tempah maut

RATUSAN pencari belerang di kawasan Gunung Ijen di Banyuwangi, Jawa Timur, Indonesia menempuh bahaya setiap hari berikutan berisiko menghidu asap beracun.

Process time in ms: 32