HORIZON

Lihat dinosaur dari jarak dekat

PERJALANAN sejauh kira-kira 75 kilometer yang memakan masa lebih sejam dari Batu Anam, Segamat ke Taman Jurasik Don Hu yang terletak di Muar, Johor mungkin agak membosankan bagi sesetengah orang.

Palembang kota penuh bersejarah

Arus Sungai Musi yang bergerak perlahan itu melintasi Jembatan Ampera.

Salar de Uyuni dataran garam terbesar dunia

BOLIVIA merupakan sebuah negara yang terletak di tengah benua Amerika Selatan. Ia memiliki pelbagai bentuk muka bumi termasuk pergunungan Andes, gurun Atacama dan lembangan hutan Amazon.

Mencari makanan halal ketika bercuti

MELANCONG ke luar negara kian mendapat tempat dalam kalangan masyarakat di Malaysia sejak kebelakangan ini.

ayanan umpama menaiki kapal terbang

GERAK geri tubuh wanita berusia 49 tahun itu jelas menggambarkan kegelisahan saat namanya dipanggil oleh pihak pengurusan Dinner In The Sky Malaysia (DITSM) untuk mengambil tempatnya.

Kayuh ‘kereta’ bersama seisi keluarga

SUASANA petang di Putrajaya pada 25 Disember lalu agak redup ekoran awan gelap menyelubungi ruang udara sejak tengah hari, sekali gus menandakan hujan mungkin turun pada bila-bila masa sahaja.

Inap desa berwarna-warni

LELAKI berusia 45 tahun itu tenang menikmati pemandangan indah seni bina Belanda sambil menghirup udara segar desa di depan pintu rumah inap desanya.

Panorama nan indah di Tebing Moher, Ireland

LAWATAN ke Ireland merupakan kesinambungan daripada siri jelajah Eropah saya dan rakan, Nurfarahin Yusof. Kami memilih untuk ke Ireland selepas melawat dua kota metropolitan lain iaitu London dan Paris.

Kembara memburu air terjun Sintok

RIMBA belantara yang sunyi sepi hanya bertemankan unggas dan suara alam bersahutan tiba-tiba dikejutkan dengan deruman 15 buah jentera 4x4 yang terbabit dalam Ekspedisi 4x4 Ke Air Terjun Sintok, Kedah.

Percutian bajet ke Eropah

TAHUN baharu bakal membuka tirai dalam masa dua hari sahaja lagi. Pastinya banyak perancangan yang sudah disusun sepanjang tahun 2107 termasuk agenda percutian mengelilingi dunia.

Horizon!»

Lihat dinosaur dari jarak dekat

KELIBAT patung dinosaur dapat dilihat dari jauh termasuk pengguna yang melalui Jalan Pintasan Muar, Johor.

Varia!»

Makuma platform mahasiswa cemerlang

Mahasiswa perlu bijak menyeimbangkan antara pembelajaran dengan aktiviti luar dalam usaha menjadi pelajar yang holistik.

[email protected]!

Process time in ms: 31