HORIZON

Aroma teh tanah tinggi disukai ramai

MENEMPUH perjalanan sejauh 400 kilometer dari Johor Bahru, Johor ke Cameron Highlands, Pahang, dengan memandu kereta pastinya memenatkan.

Kejernihan air Rekahan Silfra umpama kristal

kira-kira 70 peratus daripada muka bumi ini berada di bawah paras air. Justeru, saya mengambil keputusan untuk menyelam bagi melihat khazanah berharga di dalamnya.

Kampungstay lokasi percutian keluarga

SEBAIK memasuki kawasan perkampungan Desa Murni Sanggang yang terletak di Temerloh, Pahang, Mazlan Abdul Aziz, 47, masih tidak dapat membayangkan keadaan penginapan ala inap desa yang bakal didiami bersama rakan-rakannya.

Kenali biografi hidup Tuanku Ja’afar

SEKALI imbas, binaan konkrit serba putih itu tidak ubah seperti bangunan lama pentadbiran milik kolonial Barat.

Memburu salji di pergunungan Hokkaido

semakin ramai rakyat Malaysia yang berpeluang untuk bercuti ke negara matahari terbit itu. Selepas beberapa syarikat penerbangan antarabangsa menawarkan tambang murah ke kota raya pilihan di Jepun,

Menikmati keindahan Tasik Rotorua

NEW Zealand menawarkan pelbagai lokasi menarik yang menjadi tumpuan para pengembara dari seluruh dunia terutamanya di kawasan Pulau Selatan.

Kenangan manis Bandar Ikan Patin

sempena Tahun Melawat Pahang tahun ini, ia masa paling sesuai untuk meneroka keunikan negeri terbesar di Semenanjung Malaysia itu.

Kembara solo ke Pulau Samosir, Danau Toba

KEMBARA kali ini agak berlainan daripada sebelumnya kerana saya berseorangan ke bumi Sumatera Utara, Indonesia.

Menjejak rahsia Gua Son Doong

KEWUJUDAN banjaran Annamite yang terletak di kawasan terpencil di Vietnam sejak berjuta tahun lalu tidak pernah dipedulikan.

Berkelah, jamu selera di air terjun

DERUMAN enjin motosikal dan kereta memecah keheningan pagi hujung minggu di sekitar Taman Desa Melor, Hulu Selangor, Selangor.

Rencana Utama!»

Sultan Muhammad V raja berjiwa rakyat

PELANTIKAN Sultan Muhammad V (depan kanan) sebagai Yang di-Pertuan Agong merupakan keputusan sebulat suara Majlis Raja-Raja.

Process time in ms: 31