HORIZON

Ceria membelai ikan berwarna-warni

Sebaik sahaja enjin dimatikan dan bot berlabuh di Tulai 2, hentian pertama aktiviti bersnorkel di Pulau Tioman, Pahang, Suraini Baharun, 38, segera memeluk anaknya, Danial Nuqman Muhamad Yazid.

Keindahan alam dan seni bina di Wales, Britain

SEBAGAI pelajar tahun pertama di luar negara, penulis pada awalnya tidak mempunyai sebarang perancangan khusus untuk mengembara ke tempat-tempat tertentu. Ini kerana, bagi penulis, tahun pertama harus digunakan sebaik mungkin untuk memulakan rentak hidup berjauhan daripada keluarga dan tanah air tercinta.

Kendali kes kecemasan di atas gunung

“SUATU pengalaman yang tidak boleh dijual beli.”

Kembara beg galas di wilayah Yunnan

TIDAK pernah terlintas dalam fikiran penulis untuk mengembara ke China, apatah lagi secara backpacker atau beg galas dan hanya berdua bersama rakan penulis, Noor Aishah Hambali.

X Park kini di Bandar Sri Sendayan

PUSAT aktiviti keluarga dan sukan lasak terkemuka negara, Extreme Park (X Park) melebarkan sayapnya ke Bandar Sri Sendayan (BSS), Negeri Sembilan.

Belayar sambil melihat keindahan alam

Sebagai seorang guru di Sekolah Menengah Kebangsaan Durian Tunggal, Melaka, wanita berusia 31 tahun itu sedar, segelintir pelajar kurang memahami setiap pembelajaran di dalam kelas.

Warisan budaya suku kaum Sasak di Lombok

KUNJUNGAN kali pertama ke Lombok pada bulan Disember 2016 lebih tertumpu kepada memenuhi minat terhadap aktiviti mendaki.

Habitat semula jadi haiwan di Zoo Taiping & Night Safari

TAIPING, Perak merupakan antara penempatan moden pertama negara yang popular dengan aktiviti perlombongan pada suatu masa dahulu.

Taman tema animasi pertama di Asia

Kegembiraan jelas terpancar pada wajah kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun itu sebaik tiba di Movie Animation Park Studios (MAPS), Ipoh, Perak.

Meneroka keindahan wilayah selatan Maghribi

PADA petang hari terakhir di Maghribi, saya berpeluang merenung sejenak pengalaman menarik yang dilalui selama seminggu berada di negara itu.

Pesona!»

Kanak-kanak teruja tanam cendawan di rumah

SETIAP kanak-kanak di tadika yang mengambil bahagian akan dibekalkan dengan sekotak kit Dr. Mushroom sebagai projek sains kelas.

Process time in ms: 31