HIBURAN

Bicara kerjaya, cinta Chacha

SEJAK memulakan karier dalam bidang lakonan pada tahun 2012, tidak pernah terlintas dalam fikiran Chacha Maembong untuk bekerjasama dengan pelakon Bollywood menerusi sebuah filem.

Hafiz positif tangani cabaran rumah tangga

Nama komposer dan penyanyi Hafiz Hamidun dan isterinya, Joy Revfa menjadi begitu hangat sepanjang minggu lalu. Semuanya gara-gara usahawan tersebut memuat naik beberapa status seperti melambangkan dirinya sedang bersedih dan menghadapi masalah rumah tangga. Ia menjadi lebih ‘panas’ apabila pemilik nama sebenar Siti Arifah Amin itu memuat naik satu status yang antaranya menegur tentang peranan seorang suami termasuk dalam pemberian nafkah batin.

‘Duit tepi’ stesen TV harus dihentikan

Amalan ‘duit tepi’ atau lebih menggerunkan iaitu rasuah yang ‘harus’ dihulurkan kepada ‘orang dalam’ sesebuah stesen televisyen (TV) oleh penerbit drama bagi melicinkan jalan kelulusan dan kemasukan karya mereka untuk siaran dikatakan semakin menular dalam industri.

Rencana Utama!»

Ukiran kayu cerminan kisah nenek moyang

Samri mengambil masa antara tiga minggu hingga dua bulan untuk menyiapkan sesebuah karya.

GenK»

Pelajari kemahiran ikhtiar hidup

AKTIVITI penjelajahan hutan memberi peluang kepada peserta beriadah sambil melihat keindahan alam semula jadi yang terdapat di sekitar Hutan Lipur Sungai Tua.

Varia!»

Getaran simbolik karya Mad Anuar

MAD ANUAR mengambil masa hampir empat tahun untuk menyiapkan arca Perentas Ribut No. 18.

Process time in ms: 32