GENK

Minat menulis sejak kecil

KANAK-KANAK lelaki itu kelihatan ralit membelek buku cerita yang memaparkan ilustrasi menarik berwarna-warni. Buku-buku itu dibeli oleh ibunya agar Muhammad Norakmal Hakim Mohd. Ramlee leka sejenak sementara menunggu kedua-dua ibu bapanya habis berniaga.

Simpulan kasih bersama anak gelandangan

SENYUMAN jelas terpancar di wajah kanak-kanak berusia sembilan tahun itu sebaik sahaja tangannya dipimpin oleh seorang wanita menuju ke ruang makan untuk menikmati juadah sarapan pagi.

Ahmad Syahmi pewaris seni silat Melayu

SENI mempertahankan diri seperti silat merupakan satu warisan tradisi Melayu yang unik.

Sasar tawan gunung di Kepulauan Jawa

“BERDEPAN dengan trek yang curam dan cuaca tidak menentu antara pengalaman menyeronokkan ketika mendaki gunung.

Pengurusan masa suatu kemahiran penting

KEUNIKAN seorang manusia ialah kita dikurniakan ‘jam biologi’ yang tersendiri.

Nadia, Nicholas tonggak Arenarama

PATAH bicaranya petah mengatur kata. Sesekali tangannya digerakkan seirama dengan lantunan frasa yang terkeluar daripada ulas bibirnya. Gerak tubuh juga kelihatan keletah menggambarkan peribadinya yang ceria dan mesra kamera.

Bantuan makanan untuk Orang Asli di Gua Musang

SERAMAI 44 pelajar Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) dari Kem Sungai Besi, Kuala Lumpur dan 46 ahli Pertubuhan Gabungan Bencana NGO Malaysia (BBNGO) telah menjayakan misi bantuan kemanusiaan ke perkampungan Orang Asli Pos Pasik, Gua Musang, Kelantan selama lima hari baru-baru ini.

Jenama terkenal, harga murah

SELEPAS membelek beberapa pasung kasut yang dipamerkan, pemuda berkulit sawo matang itu mencuba kasut yang telah dipilihnya.

Memahami fenomena tular di media sosial

PADA era kemajuan teknologi secara online, media sosial semakin menjadi pilihan sebagai platform untuk meningkatkan kesedaran dan pengetahuan mengenai perkhidmatan komunikasi serta multimedia di Malaysia.

Program sukarelawan bertaraf antarabangsa

“Membantu meringankan beban orang lain memberi satu kepuasan kepada saya sepanjang menyertai program sukarelawan ini.

Process time in ms: 15