RUANG

Nostalgia gastronomi kafe Gajah Tiga

TIDAK sukar untuk mencari kafe Gajah Tiga biarpun ini merupakan kali pertama kru Jurnal ke premis yang terletak di Jalan Perkasa 9, Kompleks Maluri, Taman Maluri, Kuala Lumpur itu.

Rumah jadi galeri antik

DARI luar, kediaman yang terletak di Jalan Datuk Keramat, Kuala Lumpur itu kelihatan biasa-biasa sahaja.

Dari kedai basikal ke kedai makan

BIARPUN terletak di lokasi yang agak tersorok, ia tidak menghalang kru Jurnal untuk ke lokasi Kafe dan Restoran Grafa yang terletak di Seksyen 15, Subang Jaya, Selangor.

Magis taman bunga Inggeris

PERTAMA kali menjejakkan kaki ke Flora Kafe yang terletak di pusat beli-belah The Ampwalk, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, kru Jurnal terpesona melihat keindahan landskap ruang yang dihias cantik persis taman bunga dalam kisah dongeng.

Keindahan ibu kota Maldives

SEBUT sahaja Maldives, kebanyakan masyarakat mesti membayangkan keindahan pulau, kejernihan laut biru dan butiran pasirnya yang bersih.

Cita rasa Bali kontemporari

KESIBUKAN masyarakat hari ini dalam mengejar cita-cita di samping menguruskan keluarga sering membuatkan diri terlupa yang badan juga memerlukan rehat mencukupi supaya tidak sakit di kemudian hari.

Kebun durian jadi resort

RASA penat selepas memandu kira-kira 45 minit dari Kuala Lumpur seakan-akan hilang begitu sahaja tatkala melangkah ke pekarangan Riverstone Eco Resort yang mula dibuka pada tahun 2002.

Banglo tasik tarikan A-Park

Tidak sukar mencari lokasi A-Park yang terletak di Kampung Pulau Meranti, Puchong, Selangor dengan berpandukan arah menggunakan aplikasi Waze seperti yang dicadangkan oleh Pegawai Jualan dan Pemasarannya, Azri Abdullah, 32.

Ilusi klasik Butik Kafe Coreng

DARI luar, Butik Kafe Coreng yang terletak di deretan bangunan kedai dua tingkat di Dataran Wangsa, Wangsa Maju, Kuala Lumpur ini kelihatan sama seperti kedai-kedai yang lain.

Hotel stail Baba Nyonya

MENELUSURI Jalan Tengkat Tong Shin, Kuala Lumpur, mata kru Jurnal tertarik melihat seni bina unik Hotel Butik Anggun yang terletak di laluan berkenaan.

Rencana Utama!»

Gaya tulisan serlahkan personaliti

Setiap orang mempunyai gaya tulisan berbeza-beza meskipun mereka adalah adik-beradik kembar.

Stailo!»

Aksesori pelengkap sisi maskulin

Obsesi pada koleksi kasut adalah normal bagi lelaki kerana ia merupakan pelengkap gaya mereka.

Varia!»

Perhimpunan anak seni di Festival Rantai Art

Simbolasi rantai bagi festival ini telah menggabungkan pelbagai karya dengan kehadiran 60 pengusaha kraf seni termasuk penjualan lukisan pensil dan cat simbah.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16