RUANG

Magis taman bunga Inggeris

PERTAMA kali menjejakkan kaki ke Flora Kafe yang terletak di pusat beli-belah The Ampwalk, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, kru Jurnal terpesona melihat keindahan landskap ruang yang dihias cantik persis taman bunga dalam kisah dongeng.

Keindahan ibu kota Maldives

SEBUT sahaja Maldives, kebanyakan masyarakat mesti membayangkan keindahan pulau, kejernihan laut biru dan butiran pasirnya yang bersih.

Cita rasa Bali kontemporari

KESIBUKAN masyarakat hari ini dalam mengejar cita-cita di samping menguruskan keluarga sering membuatkan diri terlupa yang badan juga memerlukan rehat mencukupi supaya tidak sakit di kemudian hari.

Kebun durian jadi resort

RASA penat selepas memandu kira-kira 45 minit dari Kuala Lumpur seakan-akan hilang begitu sahaja tatkala melangkah ke pekarangan Riverstone Eco Resort yang mula dibuka pada tahun 2002.

Banglo tasik tarikan A-Park

Tidak sukar mencari lokasi A-Park yang terletak di Kampung Pulau Meranti, Puchong, Selangor dengan berpandukan arah menggunakan aplikasi Waze seperti yang dicadangkan oleh Pegawai Jualan dan Pemasarannya, Azri Abdullah, 32.

Ilusi klasik Butik Kafe Coreng

DARI luar, Butik Kafe Coreng yang terletak di deretan bangunan kedai dua tingkat di Dataran Wangsa, Wangsa Maju, Kuala Lumpur ini kelihatan sama seperti kedai-kedai yang lain.

Hotel stail Baba Nyonya

MENELUSURI Jalan Tengkat Tong Shin, Kuala Lumpur, mata kru Jurnal tertarik melihat seni bina unik Hotel Butik Anggun yang terletak di laluan berkenaan.

Taman dalam rumah

PADA kebiasaannya, konsep taman hanya boleh diaplikasikan di bahagian luar rumah sahaja, malah tidak pernah terlintas di fikiran konsep itu sebenarnya boleh juga diaplikasikan di dalam rumah.

Eksperimentasi kediaman moden tropika

SENTUHAN teliti pemilik dalam menata rias kediaman dapat dilihat sebaik melangkah masuk ke pintu pagar kediaman dua tingkat milik pasangan suami isteri, Norhayaty Abd. Jalil, 32, dan Mohd. Farid Mohd. Saad, 32, yang terletak di Bandar Country Homes, Rawang ini.

Ungu lavender tenangkan pesakit

SESIAPA sahaja yang melalui Jalan Kebudayaan 1 di Taman Universiti, Skudai, Johor, pasti tertarik melihat Klinik Pergigian Abby yang terletak di tingkat atas salah satu bangunan rumah kedai di situ.

Varia!»

Kurangkan risiko kanser kolorektal

DARI KIRI: Pakar Perubatan Usus, Dr. Paul Selvindoss, Adzuan dan Cef Wan pada Majlis Pelancaran Kempen Bintang Biru di Gleneagles Kuala Lumpur baru-baru ini.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 15