RUANG

Vespa penyeri kafe

Sebaik sahaja daun pintu DíSudu Garfu Cafe dibuka, bebola mata kru Jurnal pantas tertumpu pada panel din≠ding palet hitam yang tertera perkataan hashtag #sudugarfucafe menggunakan rona putih.

Warna pastel dominasi kafe

TIDAK sukar mencari lokasi Kafe Damine21 yang terletak di Taman Dagang, Ampang, Selangor mengikut petunjuk yang diberikan oleh pemiliknya, Marlyna Edayu Mohammed, 36.

Barangan terpakai hiasi kafe

SOROTAN mata meliar ke segenap penjuru ruang tatkala pintu kaca utama Kedai Sebelah yang terletak di Kelana Jaya ini dilepasi kru Jurnal.

Rumah kelab Nadi Annissa

DARI luar, premis yang terletak di Taman Paramount, Petaling Jaya ini kelihatan sama seperti kediaman lain di kawasan sekitarnya.

Sentimental tingkap rumah kampung

SESIAPA yang pernah melewati deretan bangunan lama di Jalan Tan Hiok Nee berdekatan Bazar Karat di Johor Bahru, Johor pasti tertarik dengan dekorasi salah satu premis di jalan berkenaan.

Main golf di Pulau Carey

PERJALANAN selama 30 minit melalui Lebuh Raya Shah Alam (Kesas) dari Shah Alam seakan-akan tidak terasa tatkala kru Jurnal menjejakkan kaki di Amverton Cove Golf & Island Resort yang terletak di Pulau Carey, Selangor.

Mahligai Eksklusif tradisional Melayu

MENYELUSURI perumahan elit di tengah-tengah bandar raya Kuala Lumpur membuatkan kru Jurnal terbayang-bayang keindahan dekorasi yang terhias indah di dalam sebuah banglo dua tingkat di Jalan Titiwangsa, Kuala Lumpur ini.

Dekorasi banglo ala Indonesia

LANDSKAP indah terbayang di fikiran kru Jurnal saat melangkah masuk ke pekarangan banglo dua tingkat di Sungai Buloh, Selangor.

Cetusan mahligai Inggeris kontemporari

DERUMAN air terjun hiasan yang terletak indah di bahagian hadapan tempat letak kenderaan kediaman pasangan Noor Faizah Mohd. Fahami, 34, dan Mohd. Rashad Khan Sadar Khan, 38, seperti mengalu-alukan kedatangan kru Jurnal ke mahligai mewah mereka di Persiaran Bukit Setiawangsa, Kuala Lumpur.

Jendela rumah kampung Hotel Bagasta

HARUMAN serai wangi menusuk rongga hidung tatkala kru Jurnal menjejakkan kaki ke Hotel Butik Bagasta di Kampung Baru, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Rencana Utama!»

Persiapan warga emas hadapi banjir

PAK LEH yang tinggal di Kampung Pasar Lama, Pasir Tumboh, Kampung Pasar Lama, Kota Bharu, Kelantan menunjukkan jarak sungai dengan rumahnya yang terlalu hampir.

Varia!»

Mengimbau kenangan lampau Malaysia

SAMSUDIN (kiri) memberi penerangan kepada tetamu pada majlis pelancaran Paint&Ink: Just Add Water di Muzium dan Galeri Seni BNM, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16