RUANG

Banglo kolonial dalam hutan

HUJAN lebat yang membasahi bumi lewat petang Selasa lalu membuatkan suasana sejuk berkabus mengelilingi kediaman yang terletak di atas bukit di persimpangan Jalan Lingkaran Tengah 2, Gombak, Selangor.

Taman permainan dalam kafe

TERLETAK di Quill City Mall di Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur, kafe Big Daddy Little Chefs ada kelainan yang tersendiri.

Rumah kampung bagai butik pengantin

PERJALANAN kru Jurnal ke sebuah rumah kampung yang memiliki keunikan tersendiri daripada segi dekorasi di Kampung Padang Balang, Gombak, Kuala Lumpur agak mencabar apabila perlu melalui jalan yang agak sempit dan bersimpang.

Perincian perabot jati mewah

PERJALANAN kru Jurnal mencari lokasi Restoran Tumis@Teak5 yang terletak di Publika Solaris Dutamas, Jalan Dutamas 1, Kuala Lumpur dijamu dengan pemandangan bangunan-bangunan elit serta kediaman mewah yang menjadi impian setiap penghuni warga kota.

Sentuhan minimalis taman dalam rumah

DERETAN pohon-pohon hijau yang disulami bunga merah jambu kelihatan tersusun indah di tepi dinding sebuah kediaman yang terletak di Kota Damansara, Selangor.

Nostalgia gastronomi kafe Gajah Tiga

TIDAK sukar untuk mencari kafe Gajah Tiga biarpun ini merupakan kali pertama kru Jurnal ke premis yang terletak di Jalan Perkasa 9, Kompleks Maluri, Taman Maluri, Kuala Lumpur itu.

Rumah jadi galeri antik

DARI luar, kediaman yang terletak di Jalan Datuk Keramat, Kuala Lumpur itu kelihatan biasa-biasa sahaja.

Dari kedai basikal ke kedai makan

BIARPUN terletak di lokasi yang agak tersorok, ia tidak menghalang kru Jurnal untuk ke lokasi Kafe dan Restoran Grafa yang terletak di Seksyen 15, Subang Jaya, Selangor.

Magis taman bunga Inggeris

PERTAMA kali menjejakkan kaki ke Flora Kafe yang terletak di pusat beli-belah The Ampwalk, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, kru Jurnal terpesona melihat keindahan landskap ruang yang dihias cantik persis taman bunga dalam kisah dongeng.

Keindahan ibu kota Maldives

SEBUT sahaja Maldives, kebanyakan masyarakat mesti membayangkan keindahan pulau, kejernihan laut biru dan butiran pasirnya yang bersih.

Rencana Utama!»

Cabaran harian doktor gigi kaki lima

Rata-rata penduduk miskin lebih selesa mendapatkan rawatan di klinik gigi jalanan.

Pesona!»

Hepatitis C boleh dirawat

Virus Hepatitis C boleh menyebabkan komplikasi hati yang teruk. Gambar hiasan

Varia!»

Nikmat koko keluaran Indonesia

Inilah rupa biji koko yang telah dikupas sebelum dikeringkan di Kecamatan Tiga Binanga Kabupaten Karo, Sumatera Utara.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 16