RUANG

Industri, retro pilihan Hotel U

LIMPAHAN rona kuning terang dan hitam pada bangunan setinggi lima tingkat itu kelihatan cukup menyerlah dan menonjol dari Jalan Sungai Dua, Bayan Lepas, Pulau Pinang.

Gabungan tiga warna dekorasi moden ringkas

PELAWAAN kru Jurnal untuk mengintai hasil tangan dalam dekorasi pada kediaman milik pasangan suami isteri itu disambut baik oleh mereka meskipun dalam kesibukan umat Islam menunaikan ibadah puasa sempena bulan Ramadan.

Ekletik British gaya Hotel Cosmo

TERLETAK di bandar raya Kuala Lumpur yang kaya dengan nilai sejarah dan warisan, Hotel Cosmo ada keunikan tersendiri yang ingin ditampilkan kepada pengunjungnya.

Dekorasi Inggeris klasik pilihan Kafe Neka

BIARPUN waktu makan tengah hari sudah lebih setengah jam berlalu, kawasan SS15 yang terletak di Subang Jaya, Selangor itu masih penuh dengan orang ramai yang mungkin masih belum selesai menjamu selera.

Suntikan Inggeris klasik dalam kediaman moden

SUNTIKAN elemen ala Inggeris barangkali sudah biasa didengari terutama bagi pemuja hiasan dekorasi yang inginkan kediaman mereka kelihatan eksklusif dengan sentuhan ala vintaj.

Hias SOHO dengan konsep moden Inggeris

IBARAT berada dalam suit hotel mewah di Eropah. Itulah gambaran pertama kru Jurnal ketika melangkah masuk ke kediaman milik Mell Amelia Mohd. Shafer, 39, yang terletak di Shah Alam, Selangor ini.

Adunan cita rasa moden klasik

SENTUHAN teliti pemilik dalam menata rias kediaman dapat dilihat sebaik melangkah masuk ke pintu pagar banglo tiga tingkat milik pasangan suami isteri, Datuk Seri Mohd. Suparadi Md. Noor dan Datin Seri Siti Noor Asikin Muhammad yang terletak di Ampang Jaya, Selangor.

Feeka tawar suasana elegan dan urban

TIDAK sukar mencari kafe bagi ruangan dekorasi kali ini memandangkan ia terletak di Bukit Bintang yang merupakan kawasan segi tiga emas kota Kuala Lumpur.

Gabungan ala Inggeris dalam rona pastel

HASRAT untuk kru Jurnal mengintai dekorasi kediaman milik sepasang suami isteri di Bandar Rinching, Semenyih, Selangor disambut baik. Mereka menyambut penulis dengan hati terbuka meskipun diterjah pada hari cuti hujung minggu.

Dekorasi rumah bertemakan Scandinavia

BERSIH dan kemas. Hanya itu yang mampu diungkapkan sebaik daun pintu apartmen yang terletak di Sentul, Kuala Lumpur itu dikuak oleh pemilik, Tengku Syamimi Tuan Abdul Rahman, 31.

Process time in ms: 32