RUANG

Taman dalam rumah

PADA kebiasaannya, konsep taman hanya boleh diaplikasikan di bahagian luar rumah sahaja, malah tidak pernah terlintas di fikiran konsep itu sebenarnya boleh juga diaplikasikan di dalam rumah.

Eksperimentasi kediaman moden tropika

SENTUHAN teliti pemilik dalam menata rias kediaman dapat dilihat sebaik melangkah masuk ke pintu pagar kediaman dua tingkat milik pasangan suami isteri, Norhayaty Abd. Jalil, 32, dan Mohd. Farid Mohd. Saad, 32, yang terletak di Bandar Country Homes, Rawang ini.

Ungu lavender tenangkan pesakit

SESIAPA sahaja yang melalui Jalan Kebudayaan 1 di Taman Universiti, Skudai, Johor, pasti tertarik melihat Klinik Pergigian Abby yang terletak di tingkat atas salah satu bangunan rumah kedai di situ.

Vespa penyeri kafe

Sebaik sahaja daun pintu D’Sudu Garfu Cafe dibuka, bebola mata kru Jurnal pantas tertumpu pada panel din­ding palet hitam yang tertera perkataan hashtag #sudugarfucafe menggunakan rona putih.

Warna pastel dominasi kafe

TIDAK sukar mencari lokasi Kafe Damine21 yang terletak di Taman Dagang, Ampang, Selangor mengikut petunjuk yang diberikan oleh pemiliknya, Marlyna Edayu Mohammed, 36.

Barangan terpakai hiasi kafe

SOROTAN mata meliar ke segenap penjuru ruang tatkala pintu kaca utama Kedai Sebelah yang terletak di Kelana Jaya ini dilepasi kru Jurnal.

Rumah kelab Nadi Annissa

DARI luar, premis yang terletak di Taman Paramount, Petaling Jaya ini kelihatan sama seperti kediaman lain di kawasan sekitarnya.

Sentimental tingkap rumah kampung

SESIAPA yang pernah melewati deretan bangunan lama di Jalan Tan Hiok Nee berdekatan Bazar Karat di Johor Bahru, Johor pasti tertarik dengan dekorasi salah satu premis di jalan berkenaan.

Main golf di Pulau Carey

PERJALANAN selama 30 minit melalui Lebuh Raya Shah Alam (Kesas) dari Shah Alam seakan-akan tidak terasa tatkala kru Jurnal menjejakkan kaki di Amverton Cove Golf & Island Resort yang terletak di Pulau Carey, Selangor.

Mahligai Eksklusif tradisional Melayu

MENYELUSURI perumahan elit di tengah-tengah bandar raya Kuala Lumpur membuatkan kru Jurnal terbayang-bayang keindahan dekorasi yang terhias indah di dalam sebuah banglo dua tingkat di Jalan Titiwangsa, Kuala Lumpur ini.

Process time in ms: 15