RUANG

Sentimental tingkap rumah kampung

SESIAPA yang pernah melewati deretan bangunan lama di Jalan Tan Hiok Nee berdekatan Bazar Karat di Johor Bahru, Johor pasti tertarik dengan dekorasi salah satu premis di jalan berkenaan.

Main golf di Pulau Carey

PERJALANAN selama 30 minit melalui Lebuh Raya Shah Alam (Kesas) dari Shah Alam seakan-akan tidak terasa tatkala kru Jurnal menjejakkan kaki di Amverton Cove Golf & Island Resort yang terletak di Pulau Carey, Selangor.

Mahligai Eksklusif tradisional Melayu

MENYELUSURI perumahan elit di tengah-tengah bandar raya Kuala Lumpur membuatkan kru Jurnal terbayang-bayang keindahan dekorasi yang terhias indah di dalam sebuah banglo dua tingkat di Jalan Titiwangsa, Kuala Lumpur ini.

Dekorasi banglo ala Indonesia

LANDSKAP indah terbayang di fikiran kru Jurnal saat melangkah masuk ke pekarangan banglo dua tingkat di Sungai Buloh, Selangor.

Cetusan mahligai Inggeris kontemporari

DERUMAN air terjun hiasan yang terletak indah di bahagian hadapan tempat letak kenderaan kediaman pasangan Noor Faizah Mohd. Fahami, 34, dan Mohd. Rashad Khan Sadar Khan, 38, seperti mengalu-alukan kedatangan kru Jurnal ke mahligai mewah mereka di Persiaran Bukit Setiawangsa, Kuala Lumpur.

Jendela rumah kampung Hotel Bagasta

HARUMAN serai wangi menusuk rongga hidung tatkala kru Jurnal menjejakkan kaki ke Hotel Butik Bagasta di Kampung Baru, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Kafe macam garaj

DARI luar, kedai yang terletak di Lake Fields, Sungai Besi, Kuala Lumpur ini tidak ubah seperti ruang pameran motosikal klasik. Namun, siapa sangka, ruang yang memuatkan kira-kira 13 buah motosikal dan skuter itu sebenarnya sebuah kafe yang berkonsepkan sebuah garaj.

Studio makarun burung hantu

RINGKAS dan comel. Hanya itu yang mampu diungkapkan sewaktu kru Jurnal bertandang ke unit apartmen di galeri beli-belah Empire Subang, Subang Jaya, Selangor baru-baru ini.

Rencana Utama!»

Tingkatkan pendapatan penternak

PROGRAM Pembangunan Tenusu di Vietnam bertujuan untuk mengoptimumkan keuntungan.

Pemotoran!»

HLYM kukuhkan saingan motosikal kuasa tinggi

CH Ng (tengah) bersama dua pelumba pasukan Yamaha MotoGP turut menyertai majlis pelancaran model MT-07 di Sepang, Selangor baru-baru ini.

Horizon!»

Percutian santai di bumi Perlis

PARA pengunjung boleh merasai pengalaman memberi makanan kepada burung unta di Taman Agro-Lancong.

Iklan@KOSMO!

Process time in ms: 15