RUANG

Kebun durian jadi resort

RASA penat selepas memandu kira-kira 45 minit dari Kuala Lumpur seakan-akan hilang begitu sahaja tatkala melangkah ke pekarangan Riverstone Eco Resort yang mula dibuka pada tahun 2002.

Banglo tasik tarikan A-Park

Tidak sukar mencari lokasi A-Park yang terletak di Kampung Pulau Meranti, Puchong, Selangor dengan berpandukan arah menggunakan aplikasi Waze seperti yang dicadangkan oleh Pegawai Jualan dan Pemasarannya, Azri Abdullah, 32.

Ilusi klasik Butik Kafe Coreng

DARI luar, Butik Kafe Coreng yang terletak di deretan bangunan kedai dua tingkat di Dataran Wangsa, Wangsa Maju, Kuala Lumpur ini kelihatan sama seperti kedai-kedai yang lain.

Hotel stail Baba Nyonya

MENELUSURI Jalan Tengkat Tong Shin, Kuala Lumpur, mata kru Jurnal tertarik melihat seni bina unik Hotel Butik Anggun yang terletak di laluan berkenaan.

Taman dalam rumah

PADA kebiasaannya, konsep taman hanya boleh diaplikasikan di bahagian luar rumah sahaja, malah tidak pernah terlintas di fikiran konsep itu sebenarnya boleh juga diaplikasikan di dalam rumah.

Eksperimentasi kediaman moden tropika

SENTUHAN teliti pemilik dalam menata rias kediaman dapat dilihat sebaik melangkah masuk ke pintu pagar kediaman dua tingkat milik pasangan suami isteri, Norhayaty Abd. Jalil, 32, dan Mohd. Farid Mohd. Saad, 32, yang terletak di Bandar Country Homes, Rawang ini.

Ungu lavender tenangkan pesakit

SESIAPA sahaja yang melalui Jalan Kebudayaan 1 di Taman Universiti, Skudai, Johor, pasti tertarik melihat Klinik Pergigian Abby yang terletak di tingkat atas salah satu bangunan rumah kedai di situ.

Vespa penyeri kafe

Sebaik sahaja daun pintu D’Sudu Garfu Cafe dibuka, bebola mata kru Jurnal pantas tertumpu pada panel din­ding palet hitam yang tertera perkataan hashtag #sudugarfucafe menggunakan rona putih.

Warna pastel dominasi kafe

TIDAK sukar mencari lokasi Kafe Damine21 yang terletak di Taman Dagang, Ampang, Selangor mengikut petunjuk yang diberikan oleh pemiliknya, Marlyna Edayu Mohammed, 36.

Barangan terpakai hiasi kafe

SOROTAN mata meliar ke segenap penjuru ruang tatkala pintu kaca utama Kedai Sebelah yang terletak di Kelana Jaya ini dilepasi kru Jurnal.

Process time in ms: 16